septembrie 23, 2009

GÂNDURI DESPRE TOIAGUL LUI ARON

"Toiagul lui Aaron .. înverzise, facuse muguri, înflorise" (Numeri 17:8)

În Israel era nevoie urgenta de confirmarea în slujba a unui conducator. Asa ca Dumnezeu a poruncit ca o capetenie din fiecare din cele douasprezece semintii sa aduca un toiag de lemn cu numele semintiei inscriptionat pe el si sa-l lase peste noapte în cort. El a spus: "Barbatul pe care-l voi alege, va fi acela al carui toiag va înflori" (Numeri 17:5). În urmatoarea dimineata, toiagul lui Aaron "înverzise, facuse muguri, înflorise". Putem remarca urmatoarele:
1) Al cui toiag înflorise? Al lui Aron. Cu siguranta Dumnezeu nu îsi alege liderii fiindca sunt desavârsiti. În CV-ul lui Aaron aparea facerea vitelului de aur pentru închinare, fapt dupa care s-a aparat spunând: "Vitelul acesta a iesit singur din foc". Tu ai alege o asemenea persoana? Dumnezeu a facut-o. Din cauza ca El aude strigatul inimii noastre si vede în noi calitati pe care le poate folosi în planul Sau. Aminteste-ti lucrul acesta data viitoare când te dezamageste liderul tau. Si nu uita, Dumnezeu te poate alege si pe tine sa conduci.
2) Locul unde a înflorit? În prezenta Domnului. Anumite lucruri se petrec doar în prezenta Domnului. În cazul lui Aaron, un toiag a prins viata "în Cortul Întâlnirii .. unde Ma întâlnesc cu voi" (Numeri 17:4). Restabileste-ti prioritatile. Programeaza-ti o ora la care sa te întâlnesti cu Dumnezeu în fiecare zi si tine-te de acest program. Daca nu, nu vei reusi.
3) Când a înflorit. În timpul noptii. În Geneza citim: "Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata" (Geneza 1:5). Sa remarcam ca Dumnezeu îti începe ziua cu o experienta petrecuta în timpul noptii. Pentru ca credinta ta sa înfloreasca, mai întâi trebuie sa o tii la întuneric. Credinta adevarata germineaza în vremuri tulburi, asa ca daca încerci sa scapi, pierzi ocazia de a urca ia un nivel mai înalt al credintei.