martie 22, 2008

LUPTA PENTRU CURĂȚIE

"să vă feriti de curvie" (1 Tesaloniceni 4:3)

. Trebuie să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru că te-a făcut o fiintă cu anumite nevoi. Atractia fată de sexul opus nu a fost o greseală pe care a pus-o în noi din lipsă de idei. Când Adam a văzut-o prima oară pe Eva, el nu a spus: "Sunt sigur că are o personalitate remarcabilă!" Nu, ci a spus: "Iată în sfârsit aceea care e carne din carnea mea" (Geneza 2:23). Dar când nu întelegem intentia initială a lui Dumnezeu cu privire la relatia dintre doi oameni, se întâmplă lucruri rele. Dumnezeu nu doreste să distrugă abilitatea noastră de a experimenta anumite relatii. Nu, El doreste să ne învete cum să ne bucurăm de ele.
. A spune că "îmi păstrez curătia până după căsătorie" îi face pe multi să ridice din sprâncene si să te excludă de pe lista multor petreceri. Asa să fie! Când există apropiere fizică intimă fără dedicare adevărată, fii sigur de un lucru, cineva va avea de suferit din asta. Trebuie să hotărăsti în inima ta să citesti Cuvântul lui Dumnezeu si să respecti poruncile Lui pe această temă. Si trebuie s-o faci acum, înainte de a intra în situatii în care esti ispitit să facă compromisuri pentru că atunci ai asteptat prea mult.
. Cu totii ne luptăm la un moment dat cu pornirile noastre trupesti, mai ales în cultura de astăzi. Relatii intime reprezintă o parte profundă a fiintei noastre. Iar vina pe care o simtim ne face sâ credem că suntem separati de Dumnezeu cum nu mai este altceva. Asadar, pentru a ne stabili valorile si anumite reguli de bază, trebuie să faci un jurământ înaintea lui Dumnezeu: "Nu voi îngădui ca pornirile mele să mă ghideze si nici ca păcatul să mă separe de Tine. Aleg să mă tin de standardele Tale, să mă bizuiesc pe Duhul Tău care mă întăreste zi de zi. Iar dacă se întâmplă să păcătuiesc, vreau să caut iertarea Ta, să mă ridic din nou si să mă apropii mai mult de Tine." Contează pe faptul că este o rugăciune la care Dumnezeu va răspunde!