decembrie 05, 2014

ASTRONOMIA

“Cand privesc.. stelele pe care le-ai facut, imi zic: Ce este omul, ca sa Te gandesti la el?” [Matei 7:21]

 

Lumea stelelor a preocupat dintotdeauna oamenii si i-a uimit. In infinitatea lumii stelelor putem recunoaste si admira maretia lui Dumnezeu, atotputernicia si intelepciunea Sa. Atunci ne dam seama cat de mici suntem noi in comparatie cu universul. Si totusi Dumnezeu Se ingrijeste de noi, niste creaturi marunte. El L-a trimis pe Fiul Sau ca Om pe acest pamant, pentru a muri pentru pacatele celor ce cred in El. Prin credinta in Domnul Isus si in lucrarea Sa de salvare la cruce, fiecare om poate deveni un copil al Dumnezeului atotputernic.

Din pacate, deja din vechime, oamenii nu s-au preocupat numai cu astronomia (stiinta stelelor), ci au mers mai departe si au incercat sa interpreteze stelele. Astfel, a aparut astrologia, care astazi este la mare cinste. Ea este o eroare, conform careia aratarile de pe cer ar fi in legatura cu evenimentele de pe pamant. Astrologia incearca sa deduca din pozitia stelelor caracterul si cariera omului. Astrologia nu are nimic a face cu stiinta. Interpretarea stelelor este pacat, ea este o uraciune inaintea lui Dumnezeu. Cine asculta cu acesti prezicatori, pentru a afla ceva despre viitorul sau, se expune fortelor intunericului. Soarta noastra nu sta in stele, ci in Isus Christos. El este Steaua, spre care trebuie sa privim si in care trebuie sa ne incredem.

decembrie 04, 2014

FALSIFICARI (2)

“Nu orisicine imi zice:<< Doamne, Doamne>>, va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.” [Matei 7:21]

 

Stiati ca si in domeniul religios exista falsificari? Sunt multi care se pretind ca sunt oameni importanti, de parca prin puterea lor ar fi castigat cerul. Se poate ca cineva sa spuna: “Doamne, Doamne!” si sa fie un falsificator. O imitatie si nimic autentic.

        Dumnezeu doreste ca fiecare dintre noi sa indraznim sa facem pasul de la falsitate la autencitate, de la minciuna la adevar, de la intuneric la lumina. In exterior putem parea a fi ireprosabili, in profesie capabili, in familie cu o conduita buna, intr-un cuvant: “oameni de treaba”. Dumnezeu cunoaste interiorul nostru. Si El spune ca “inima este deznadajduit de rea”.

        Daca ne recunoastem starea de pacatosenie spunand catre Dumnezeu cuvintele fiului risipitor: “Tata, am pacatuit inmpotriva cerului si impotriva Ta”, vom experimenta minunea pocaintei, minunea nasterii din nou. Cand sfintenia lui Dumnezeu imi devine constienta si ma conduce prin lumina Cuvantului Sau catre Cel rastignit, cand recunosc ca Fiul lui Dumnezeu este unicul Salvator vrednic de inchinare, atunci am trecut de la falsitate la realitate. Te afli si tu, cititorule, printre acesti oameni fericiti?

decembrie 02, 2014

FALSIFICARI (1)

“Vai de cei ce trag dupa ei nelegiuirea cu funiile minciunii, si pacatul cu sleaurile unei carute.” [Isaia 5:18]

 

Probabil, cel mai mare falsificator de tablouri din sec. al XX-lea a fost olandezul Han van Meegeren. El a copiat tehnicile maestrului original cu o asa mare perfectiune, incat si astazi, dupa moartea lui, inca nu s-a incheiat disputa pentru calitatea reala de autor a catorva din tablourile sale. Pe baza unui studiu intensiv al biografiei pictorului in cauza, Meegeren a descoperit o posibila istorie a tablourilor. In modul acesta, Meegeren a incasat suma de 375.000 de guldeni pentru falsul “Ucenici in drum spre Emaus” si 1.600.000 de guldeni pentru “Cina cea de taina”. La vremea aceea, aceste sume erau foarte mari. S-a facut un mare scandal, insa paguba produsa nu a mai putut fi recuperata.

Pe langa toate acestea, cazul Meegeren a lamurit un adevar: toate copiile sunt minciuni. Tablourile pe care Meegeren le-a conceput personal si le-a pictat, au fost fara importanta si de calitate inferioara. Reproducerile ar fi meritat toata lauda. Insa tocmai acestea nu erau veritabile, ci doar imitatia tehnic posibila a maestrului original. Lui Meegeren i-a ramas numai reputatia trista de falsificator.