februarie 03, 2012

INVATA SA FI MULTUMITOR

“Voi sa nu fiti asa. Ci cel mai mare dintre voi, sa fie cel mai mic; si cel ce carmuieste, ca cel ce slujeste.” [ Luca 22:26]



        O tanara dorea sa se angajeze la o firma. Cand a citit o intrebare pe formularul de cerere, i s-au inmuiat picioarele. Intrebarea era: “Posedati aptitudini de conducator?” Fiind o fata sincera, ea a scris “nu” si a predate formularul cu o inima neincrezatoare. Spre surprinderea ei, a primit o scrisoare de la conducerea firmei: “Citind cererile de angajare am constatat ca 1452 de solicitanti sunt buni de conducatori. Am acceptat cererea dumneavoastra, pentru ca este a unei singure personae care vrea sa se subordoneze.”

        Traim zile in care cu usurinta gasesti oameni dispusi sa fie “bucatarul-sef”, dar sunt putini gata sa spele farfuriile. Intotdeauna se gasesc multe femei care doresc sa participle la un concurs de frumusete si sa fie alese chiar “miss”, dar putine vor fi de acord sa mature tribuna. Intreprinderile nu au dus niciodata lipsa de oameni care doreau sa fie tamplari-sefi, dar se gaseau cu greu oameni care sa scoata  cuiele sau sa lucreze ceva util.

        Care sunt dorintele noastre pentru acest an? Cine vrea sa fie mare, trebuie sa fie cel mai mic.



Anonim

februarie 02, 2012

INTOARCE-TE DIN PACAT

“Să stiti că păcatul vostru vă va ajunge” (Numeri 32:23)



Aventura de o noapte a lui David cu Batseba s-a transformat într-un dezastru pe termen lung. În Psalmul 32 citim despre efectele păcatului asupra lui David. Ca o consecintă, el s-a simtit vinovat, rusinat si a avut chiar simptome fizice pentru că nu era curat înaintea lui Dumnezeu. Dar istoria nu se termină aici. Când proorocul Natan l-a confruntat, el s-a pocăit. După ce un an de zile si-a ascuns păcatul, David si-a venit în fire si L-a căutat pe Dumnezeu cu sufletul zdrobit.

Dacă vrei să stii cum să te întorci din păcat si fărădelege, fă ce a făcut David – pleacă-te pe genunchi, deschide Biblia la Psalmul 51 si roagă-te: “Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, sterge fărădelegile mele! Spală-mă cu desăvârsire de nelegiuirea mea, si curăteste-mă de păcatul meu!” (Psalmul 51:1-2).

Dacă nu stii sigur ce înseamnă pocăinta, poti rosti următoare rugăciune: “Doamne, îmi pare rău pentru păcatele mele. Iartă-mă în Numele lui Isus. Amin”. Adevărata pocăintă începe cu mărturisirea, ceea ce înseamnă că esti de acord cu Dumnezeu că ceea ce ai făcut este gresit si trebuie îndreptat. David s-a rugat: “împotriva Ta … am păcătuit si am făcut ce este rău înaintea Ta” (Psalmul 51:4). Pocăinta autentică înseamnă să recunosti că păcatul este mai întâi si mai presus de toate un afront la adresa lui Dumnezeu. Păcatul nu are scuze. Trebuie să spui: “Este problema mea si păcatul meu. Nu am fost obligat să cedez, dar am ales să fac asa. Nu pot da vina pe altcineva”.

Trebuie să te întorci din păcat sau ai de-a face cu cineva aflat în această situatie? De aici trebuie să începi.


Anonim

februarie 01, 2012

NU AMANA… MAINE VA FI PREA TARZIU!

“ …nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel si apoi piere.” [Iacov 4:13-14]



        Evanghelistul D.L.Moody (1837-1899) predica in seara acelei nopti in care orasul Chicago a fost pustiit printr-un incendiu nimicitor. Vorbise unui numar de aproximativ 2500 de oameni despre tema “Ce faci cu ISUS?” La sfarsitul acelei predici, a spus: “Ia aceste cuvinte cu tine acasa si mediteaza asupra lor, iar duminica viitoare vino iarasi si spune-mi ce vrei sa faci cu Isus!”

        La scurt timp dupa terminarea acelei predici, s-a dat alarma de incendiu. Nu a durat mult timp si tot orasul a fost in flacari. Spre miezul noptii a ars si sala in care a vorbit Moody. Mii de oameni au murit in acel incendiu, printre ei aflandu-se si multi care au fost in sala unde a vorbit evanghelistul. Ei n-au mai avut ocazia sa se gandeasca la intrebarea “Ce faci cu Isus?” Din ziua aceea, marele predicator nu a mai vorbit ca omul sa mediteze o saptamana, ci accentua adevarul ca ASTAZI este ziua mantuirii. Acel adevar ar trebui sa-l subliniem si pentru noi. Nu amanati pentru maine salvarea prin Isus! Maine poate fi prea tarziu!

Anonim

ianuarie 31, 2012

AVEM NEVOIE DE MANTUITOR

“ In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub soare alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.” [Faptele Apostolilor 4:12]

        Un crestin avea obiceiul sa vorbeasca despre Evanghelie ori de cate ori i se oferea prilejul. Intr-o zi, cand si-a cumparat pantofi, i-a oferit vanzatorului o brosura si i-a spus cateva cuvinte despre Mantuitorul.

        Vanzatorul a vrut sa-i faca pe plac clientului, i-a multumit si a raspuns:     “Cred ca toate religiile sunt bune, daca sunt practicate cu sinceritate.” Crestinul i-a replicat: “Chiar asa sa fie? Sa presupunem ca dumneavoastra m-ati intreba: Eu v-as raspunde: Nu ati fi pe buna dreptate uimit? Dumneavoastra stiti ca am nevoie de o anumita masura si pentru un anumit scop, iar nu de o pereche oarecare. Pe de alta parte, credeti ca m-as putea socoti multumit pentru nevoile sufletului meu si pentru mantuirea mea vesnica cu o oarecare religie. Dar noi nu avem nevoie de o anumita religie, ci de un Mantuitor, pentru ca suntem pacatosi. Cand pacatosul va aparea in fata lui Dumnezeu, nu va fi intrebat carei religii a apartinut, ci daca a primit mantuirea, care i-a fost oferita prin credinta in Numele singurului Mantuitor.”

Anonim

AMR: 0 MEDITATII


ianuarie 30, 2012

REZERVA-TI VIITORUL ALATURI DE DUMNEZEU

“ Dar adu-ti aminte de Creatorul tau… pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.” [Eclesiastul 12:1,7]



        In anul 1830, doi misionari se aflau intr-un trib din Africa. Ei au facut o vizita capeteniei tribului. Acesta era orb si inaintat in varsta. Misionarii i-au vorbit despre mantuirea prin credinta in Domnul Isus si viata vesnica daruita de El celor ce-L primesc. Cand batranul a aflat aceste adevaruri, a izbucnit in plans, a multumit lui Dumnezeu si a spus: “In curand voi fi amestecat cu tarana, dar Il voi vedea pe Dumnezeu. Sunt orb, nu mai vad lumina zilei, dar Il voi vedea pe Mantuitorul asezat la dreapta Tatalui, gata sa ma primeasca.”

        Cata diferenta intre aceste cuvinte si cele rostite de imparatul Traian, putin inainte de moartea lui: “Acest cap nu va mai fi impodobit cu o coroana, acesti ochi nu se vor mai bucura de privelisti frumoase; iar tu, sufletul meu… Ah, sufletul meu, ce va fi cu el?”

        Cu totii suntem chemati sa ne aducem aminte de dragostea nemarginita a Creatorului nostru, Dumnezeu a daruit la cruce ce a avut mai scump, pe Fiul Sau, ca toti care cred in El sa fie mantuiti. In acceptarea sau respingerea Fiului lui Dumnezeu consta diferenta dintre oameni.



Anonim

AMR: 0 MEDITATII