mai 02, 2013

SECRETUL BIRUINTEI: RUGACIUNEA!


„Iata de ce zic, îmi plec genunchii înaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos, din care îsi trage numele orice familie, în ceruri si pe pamânt, si-L rog ca potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va întariti în putere, prin Duhul Lui, în omul din launtru.” [Efeseni 3:14-16]

 

     Dupa ce George Burns, un actor de comedie, a jucat rolul lui Dumnezeu în filmul: „Oh Dumnezeule!”, acesta a primit o multime de scrisori interesante. În una dintre acestea, un baietel de numai sase ani îi adresa o rugaminte prin cuvintele: „Draga domnule dumnezeu, stiu ca sunteti foarte ocupat, dar va rog sa-mi faceti numai un singur favor: În duminica care urmeaza, echipa mea favorita va juca finala campionatului national de base-ball. Va rog sa faceti în asa fel sa nu ploua!” „Sa nu cumva sa uitati!” „Jocul este duminica viitoare!” În duminica urmatoare asa cum si-a dorit acel copil, n-a cazut nici un strop de ploaie! Dupa ce a trecut însa acel eveniment, Burns a primit o noua scrisoare de la acelasi copil care i-a scris doar cateva cuvinte: „Multumesc! …dar am pierdut!”

     Se poate ca evenimentele vietii sa depaseasca uneori granita asteptarilor noastre, de aceea este bine sa ne rugam întodeauna:”Doamne nu cum voiesc eu, ci cum voiesti Tu!”

     Apostolul Pavel a cunoscut secretul biruintei prin rugaciunea îndreptata catre adevaratul Dumnezeu, de aceea s-a rugat pentru cei din Efes. Într-un anume sens, rugaciunea lui ne include si pe noi, de aceia asculta-i cuvintele si dorinta lui pentru tine: „ma rog ca potrivit cu bogatia slavei Sale, Dumnezeu sa te faca sa te întaresti în putere, prin Duhul Lui, în omul din launtru.”

mai 01, 2013

CARE E SCOPUL TAU IN VIATA?


„Va îndemn dar fratilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfânta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.” [Romani 12:1]


      În anul 1964, un atlet din S.U.A. numit Al Oerta, a câstigat medalia de aur si-a stabilit un nou record olimpic la aruncarea discului. El a câstigat aceasta medalie înfruntând o durere deosebita cauzata de o ruptura a unui cartilagiu intercostal, din timpul unui antrenament desfasurat cu numai câteva zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice. Toti i-au spus ca durerea va fi mult prea mare pentru a o putea suferi, de aceea ar fi mult mai bine pentru el sa renunte. Oerta, a dorit însa cu todinadinsul sa intre în competitie si era foarte hotarât sa si câstige cu orice pret. Într-un interviu pe care l-a dat imediat dupa competitie, Al Oerta a spus reporterilor: „nu ma faceti erou! Am intrat în competitie pentru ca am dorit cu todinadinsul sa câstig, si iata ca s-a întâmplat!” Determinarea sa nu venea numai din îndemânarea pe care o dobândise în timpul antrenamentelor. El a dorit sa câstige si a reusit, fiindca a fost motivat de dorinta de a învinge.

      Si noi vom avea o mai mare putere în a împlini orice lucrare si vom fi gata sa platim orice pret, numai atunci când vom urmari scopuri înalte.

      Care sunt scopurile pe care ti le-ai propus? Le vei atinge, luptând nu numai în puterea ta fizica si intelectuala, ci fiind întarit si spititual, într-o legatura desavârsita cu Hristos!  

aprilie 30, 2013

LUCREAZA CU CREDINCIOSIE


„Nu va mai numesc robi, pentruca robul nu stie ce face stapânul sau; ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu.” [Ioan 15:15]

 

      Marele pictor Rubens, a fost recunoscut a fi un geniu în ale picturii. Prin tablourile sale, el a avut un asa de mare impact în lumea artei, încât si astazi se vorbeste despre figuri Rubinisciene. Profitând de renumele pe care si l-a câstigat, Rubens si-a întemeiat o societate prin care îsi comercializa tablourile. În acest fel a beneficiat de roadele muncii lui si a câstigat multi bani prin vânzarea multor tablouri chiar în timpul vietii. Datorita renumelui sau, a ajuns sa primeasca asa de multe comenzi încât nu mai reusea sa le onoreze. Pentru a nu respinge pe nimeni, el si-a deschis un atelier pe care cineva l-a numit, o mini fabrica de pictura! În cadrul acestui atelier el a angajat mai multi ucenici pe care i-a organizat într-o linie de pictura. La începutul acestui flux, Rubens creiona schita initiala, dupa care ucenicii colorau golurile cu culorile indicate. Când tabloul era completat cu culorile de baza, Rubens ca un mare maestru facea ultimile retusuri, redând trasaturile si expresiile finale. Pastrând în atentie modul în care acest pictor îsi picta tablourile, trebuie sa întelegem ca noi nu suntem decât „ucenici în scoala Domnului Isus„ si nu facem nimic altceva decât sa umplem cu culoare cadrul pe care Fiul lui Dumnezeu deja L-a trasat. Iar atunci când vom termina ceea ce ni s-a încredintat, tot Domnul Isus ca Mare Maestru, va face ultimile retusuri, pentru ca slujba pe care am împlinit-o sa capete valoare.

     De aceea trebuie sa fim linistiti în fata oricarei responsabilitati si sa nu ne mai îngrijoram de faptul ca potentialul nostru nu-i suficient iar slujirea noastra nu-i desavârsita, pentru ca atunci când vom lucra cu credinciosie si vom termina ceea ce ni s-a încredintat, Domnul Isus va face corecturile finale iar lucrarea noastra va dobândi stralucire.

aprilie 29, 2013

DARUIESTE CU BUCURIE


„Atunci cei neprihaniti ii vor raspunde: „Doamne, când Te-am vazut noi flamând, si Ti-am dat sa manânci? Sau fiindu-ti sete, si Ti-am dat de baut? Când Te-am vazut noi strain, si Te-am primit? S-au gol, si Te-am îmbracat? Drept raspuns Împaratul le va zice: „Adevarat va spun ca, oridecâteori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neânsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut.” [Matei 25:37-40]

 

      Predicatorul W.E. Sangster, a fost întrebat odata despre lucrurile care l-au impresionat cel mai mult în desele lui calatorii pe care le-a facut în tarile lumii. Dr. Sangster a raspuns ca desi a calatorit în toate colturile lumii, a fost impresionat de faptul ca înca nu a vazut un orfelinat subventionat de atei, sau un spital pentru saraci sustinut de agnostici. Pe de alta parte însa, în cele mai îndepartate tari si în cele mai vitrege conditii de viata, a întâlnit crestini care au fost gata sa împarta din pâinea lor pentru cei flamânzi. De ce oare tocmai crestinii au fost gata pentru o asa jertfa? Cu siguranta ca ei au vazut un astfel de model în Învatatorul lor, apoi considerând lucrurile pe care le-au primit ca daruri ale lui Dumnezeu, s-au simtit datori sa le împarta si cu altii.

     Mai mult decât atât, crestinii gasesc în ai ajuta pe altii o sursa pentru o bucurie nelimitata si nadejdea unei mari rasplatiri.

     Daruieste cu bucurie si Dumnezeu te va rasplati!