noiembrie 13, 2014

ILUZII PAMANTESTI – SIGURANTA CEREASCA

“Doamne, spune-mi care este sfaritul vietii mele, care este masura zilelor mele, ca sa stiu cat de trecator sunt.” [Psalm 39:4]

Ati observat vreodata roiurile de muste cum danseaza dupa ploaie in aerul incalzit din nou de soare? Mustele se misca intr-o parte si in alta, fara sa se incurce unele pe altele. Am putea spune ca ele efectueaza un balet bine exersat. Aburul care se ridica din pamantul cald este locul distractiei lor. Din cand in cand zboara cate o randunica prin roiu de muste si apuca dintr-o data grupuri intregi de dansatoare. Ce fac celelalte muste? Ele nu se lasa deranjate, ci danseaza linistite mai departe, de parca nu s-ar fi intamplat nimic.

        Viata acestor muste este o imagine a vietii noastre. Oamenii se leagana in iluzii goale, spera sa gaseasca fericirea in ceea ce vine din acest pamant, in timp ce moartea paseste in mijlocul lor si secera pe unul sau pe altul. Dar multimea nu se lasa impresionata de acest lucru. Distractia merge mai departe. Dar cum stau lucrurile daca moartea ne-ar lovi, pe dumneavoastra sau pe mine?

        Avem nevoie de un sprijin tare, care nu se clatina nici in moarte. Acest sprijin il gaseste omul numai la Dumnezeu. Ati gasit acest sprijin la El?

noiembrie 12, 2014

ULTIMATUM

“Dumnezeu porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca; pentru ca a randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate.” [Faptele Apostolilor 17:30-31]

Stiti ce este un ultimatum? Este solicitarea solutionarii pe cale amiabila a unei probleme litigioase in cadrul unei anumite perioade de timp stabilite. De cele mai multe ori se ameninta cu masuri aspre, in cazul in care aceste solicitari nu sunt satisfacute.

Si versetul de astazi contine un ultimatum. El este adresat de Dumnezeu tuturor oamenilor. Este vorba despre viata si moarte. Dumnezeu ne cere sa ne pocaim si sa ne intoarcem la El.

        O astfel de intoarcere presupune recunoasterea pacatelor si credinta in Salvatorul, Isus Christos, care a murit pentru noi pe cruce.

        Pana la exprimarea acestui ultimatum divin nu mai este mult timp. Nu stim cat timp mai mentine Dumnezeu oferta Sa de har. De aceea, Biblia ne indeamna: “Astazi daca auziti glasul Lui nu va impietriti inimile.” Cand a expirat timpul lui Dumnezeu, nimeni nu se mai poate pocai. Apoi urmeaza numai dreapta judecata a lui Dumnezeu. Atunci este vesnic prea tarziu pentru a primi mantuirea.

noiembrie 11, 2014

“FURTUL SECOLULUI”

“Tu pui inaintea ta nelegiuirile noastre si scoti la lumina Fetei Tale pacatele noastre ascunse.” [Psalm 90:8]

In secolul trecut, politistii englezi cautau autorii “furtului secolului”,

care consta din cateva tone de aur in lingouri furate din vagonul unui tren, deviat de pe o linie ferata special amenajata. Masina care transportase aurul de la trenul adus intr-o padure pana la ascunzatoarea situata intr-un garaj izolat, a putut fi usor identificata si apoi gasita.

        Cum a fost posibila aceasta prindere a hotilor? Pe vremea furtului, autovehiculele grele aveau o viteza mai redusa ca in zilele noastre. Niste copii catarati pe un delusor din apropierea soselei si-au gasit ca joaca in ziua furtului, notarea numerelor de inmatriculare a masinilor care treceau prin zona. Cine nota mai multe masini si cat mai multe caracteristici ale acestora (culoare, tip de masina etc) primea un premiu. Notitele copiilor au fost o adevarata mana pentru politisti in actiunea de gasire a hotilor.

        Asemenea acelor hoti, multi oameni, cand fac raul, se gandesc ca nu-i vede nimeni. Si totusi, chiar daca nu-i vad semenii lor, Dumnezeu vede tot ce se petrece pe pamant, si totul va fi scos la lumina Sa si judecat cu dreptatea divina. Fericiti sunt toti care si-au gasit refugiul la Mantuitorul! Ei au fost iertati de toata vina lor.

 

noiembrie 10, 2014

FIDELITATEA ESTE INCA ACTUALA

“Niciunul sa nu fie necredincios nevestei din tineretea lui.” [Maleahi 2:15]

        Tocmai au sarbatorit nunta de diamant. Cei doi sunt casatoriti de 62 de ani. Se poate rezista asa de mult timp impreuna? Aceasta intrebarea este indreptatita astazi, cand vedem cat de putin rezista casatoriile. “Sa rezistam unul cu altul?” intreaba domnul P. “Cu cat traim mai mult unul cu altul, cu atat mai intima devine relatia noastra unul cu altul.” Desi sotia lui este bolnava si isi petrece timpul in pat, domnul P. adauga: “Cat de multumitor sunt lui Dumnezeu, ca o mai am!”

        “Nu a aparut niciodata gandul unei <>?” – “Desigur, au fost probleme”, a raspuns domnul P., “suntem doi oameni diferiti. Dar nu ne-am gandit niciodata la infidelitate si despartire. Cu mult inainte de casatorie am cunoscut principiile lui Dumnezeu – un sot, o sotie pentru toata viata. Acest lucru a fost de la sine inteles pentru noi, iar Dumnezeu ne-a daruit o casnicie implinita.”

        In multe cazuri fidelitatea in casnicie nu mai este luata in serios. Dar atunci constiinta este impovarata, increderea este distrusa si de multe ori relatia este desfacuta. Cata suferinta rezulta de aici, cate lacrimi sunt varsate, cat de mult sufera copiii din aceasta cauza. Dar Dumnezeu ne-a spus clar: “Nu fi necredincios!” Cine nu tine seama de aceste cuvinte, va suporta consecintele. Sa respectam principiile lui Dumnezeu.