noiembrie 19, 2011

SMERENIA MERGE INAINTEA SLAVEI

"Smeriți-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca la vremea Lui ,El să vă înalțe.” [1Petru 5:6]    

       Tot ce avem bun si desăvârsit, vine de la Tatăl luminilor. Orice dar reflectă dragostea Lui si nu meritul nostru. De aceea, nu judeca pe nimeni după posesiunile lui, căci n-ai primit nimic care să nu-ți fie dat de sus. Sau este ochiul tău rău pentru că Dumnezeu este bun?
Caută omul ascuns al inimii, care stă într-un duh smerit si o inimă ascultătoare.
Cu cât te înalți mai sus, cu atât căderea ta va fi mai dureroasă. Poartă mereu mantia umilinței. Îți va fi scut în defăimare. Nimic nu-ti apartine, nu te făli, El este sursa oricărei bogății. Să nu te mândresti nici cu smerenia ta căci falsa umilință este mai rea decât mândria însăsi.
Un om smerit îl poate indupleca pe Dumnezeu să îsi schimbe planurile. Nimicirea cetătii Ninive a fost hotărâtă. Păcatul a ajuns la culme iar dreptatea lui Dumnezeu cerea judecată. Poporul s-a smerit în urma avertismentului! Împăratul s-a îmbrăcat în sac si cenusă. Unde îți sunt hainele tale împărătesti în fața judecății lui Dumnezeu? Te vei face mic ca un vierme, văzându-ți nimicirea..
Nu vezi că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință? Cetatea Ninive s-a smerit, Dumnezeu s-a îndurat!

                                                                                                       Elka

noiembrie 18, 2011

SUFERINTA BINECUVANTATA

“Iată, noi numim fericiti pe cei ce au răbdat. Ati auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov si ati văzut ce sfârsit i-a dat Domnul si cum Domnul este plin de milă si de îndurare." [Iacov 5:11]



De multe ori privim suferinta ca pe o pedeapsă. Nu este mereu asa.. Mângâierile vrăjmasului sunt înselătoare, aduc tristete si amărăciune.

Nuiaua lui Dumnezeu va aduce vindecare. Ea este o dovadă a iubirii Lui fată de tine.

În suferintă ajungem să recunoastem dependenta noastră fată de Dumnezeu. Tu stii că fiecare pas si fiecare suflare depinde de puterea pe care o lasă El în tine? Tu stii că într-o clipă , El poate hotărî ca inima ta să nu mai bată? Sau traiul tău va fi vesnic pe pământ? Ai siguranta mântuirii?

Suferinta, de orice natură ar fi ea, poate să-i aducă slavă lui Dumnezeu de aceea să ne bucurăm si noi ca Pavel, chiar si în necazurile noastre căci în slăbiciune puterea lui Dumnezeu este făcută desăvârsită.

Inima lui Dumnezeu tresaltă când copiii Lui, care trec prin văile pustii, coplesiti de suferintă, laudă numele Lui! Vor fi răsplătiti! 

Ei dovedesc credinciosie si devotament indiferent de circumstante. Ei Il iubesc pe Creator si nu darurile Lui. Nu sunt avizi după câstig, căci toate sunt gunoi în comparatie cu slava viitoare.

Primeste totul cu bucurie, necazul si durerea, spre bincuvântarea ta, si lasă-L pe Isus ,să se îngrijească de ele. Dumnezeu va lucra!



Elka

noiembrie 17, 2011

ÎNCĂ ÎN PICIOARE

„Dar te-am lăsat să rămâi în picioare ca să vezi puterea Mea, si Numele Meu să fie vestit în tot pământul.” [Exod 9:16]



Poate te asteptai ca cel care ti-a făcut rău să fie aspru pedepsit de Dumnezeu, să i se întunece privirea în momentele dificile sau să treacă prin ce ai trecut tu.

Poate sperai ca cel ce a râs de tine să ajungă într-o situatie asemănătoare si să fie umilit. Poate doreai ca cel ce te-a rănit să fie doborât în alte domenii ale vietii sale, fără puterea de a se mai ridica.

Poate gresesti.

Dumnezeu are un plan mult mai mare decât ne putem imagina noi si vrea să atragă atentia fiecărei persoane asupra Lui. Nu a câtorva sau doar tie si mie. Ci a fiecărei persoane!

Roagă-te pentru cei care îti pun piedici de orice fel sau care te lovesc prin diferite moduri. Dumnezeu este lângă tine, dar Îsi doreste si ca ceilalti să vadă măretia Sa. Si-i lasă să rămână în picioare tocmai pentru a-L cunoaste, la un moment dat; căci dragostea Lui e imposibil de măsurat!

De aceea si tu esti încă în picioare...



 Diana T., Timisoara


AMR : 0 MEDITATII

noiembrie 16, 2011

FRUMUSETEA ESTE TOTUL? (4)

 „Femeia frumoasă si fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc!” [Proverbe 11:22]



A te îmbrăca decent înseamnă a te îmbrăca cuviincios, respectându-ti tatăl, sotul, fratii din biserică, pe cei din jur, respectându-L astfel pe Dumnezeu, având un comportament curat, moral, pudic chiar, rusinându-te să apari în public într-un fel în care Dumnezeu nu ar fi onorat.

Însă, femeile din bisericile de azi uită că ele sunt fiicele Sionului si trebuie să se poarte ca atare, de aceea în Isaia 3:6 este scris: "Domnul zice: "Pentru că fiicele Sionului sunt mândre, si umblă cu gâtul întins si cu priviri pofticioase, pentru că păsesc măruntel, si zornăiesc cu verigile de la picior, Domnul va plesuvi crestetul capului fiicelor Sionului, Domnul le va descoperi rusinea".

Despre femei, în general, observ că repede găsesc o scuză pentru păcatul lor, devenind victime… si e adevărat că si bărbatul are partea lui de vină în comiterea păcatului, însă, "pofta" din el nu s-ar dezlăntui daca n-ar fi "provocată" de ceea ce vede în exterior, de aceea este scris: vai de cel sau cea prin care vine căderea cuiva.

Cred că femeia este în centrul atentiei lui Dumnezeu si ea va fi întrebată într-o zi cu privire la hainele ei, apoi eu consiliez femei, si ele mărturisesc că doar prin felul cum îl privesc si-i zâmbesc unui bărbat îl pot aduce în mreaja lor... si ce să mai spun de haine, ele fiind constiente că prin felul lor de a se îmbrăca, îl pot agăta!

Femeia, desi pare inofensivă, are ea felul ei de a "atrage" un bărbat spre ea, iar o femeie pornită pe asa ceva repede se va descurca, fiind imediat recunoscută de un bărbat, după îmbrăcăminte, chiar că pare de neînteles însă, sunt sigură că cine se teme de Dumnezeu nu s-ar îmbrăca asa..

Dar nu cred că ati dori să vedeti mai târziu plânsul unor astfel de fete si femei, care, după ce satan le-a târât în păcat, si si-au pierdut valoarea, au o inimă rănită si îndurerată sub hainele ce le îmbracă regulat, si probabil că si ele, ca si sotia lui Ieroboam, mai mult de greu decât de dragul lui Dumnezeu, acceptă să îmbrace apoi alt tip de haine, doar doar să le vorbească si lor Dumnezeu.

Asadar, ca si femeie, trebuie să mă îmbrac astfel încât să-l cinstesc pe Dumnezeu, iar asta înseamnă să mă îmbrac conform Cuvântului lui Dumnezeu, într-un fel frumos, curat si elegant, ca si o fiică de la curtea Împăratului, ca cei ce mă văd, oriunde as fi, să-si dea seama că sunt o fiică a Domnului, iar pentru aceasta nu pot să mă îmbrac ca si fiicele Babilonului, folosindu-mă de scuze ieftine, care nu tin…

Însă, din experientă spun că pot fi si frumos îmbrăcată, dar si decentă în acelasi timp, de aceea: pentru cine vrea să-l onoreze pe Dumnezeu în toate lucrurile, nu este deloc greu să nu se dea drept alta, prin felul de a se îmbrăca, ci să aibă un singur tip de haine în dulapul ei.

De aceea spunea Solomon, că femeia frumoasă si fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc. Si nu cred că în această categorie intră femeile frumoase care trăiesc cu demnitatea unor fiice de Împărat… ci ceea ce vreau să spun este de fapt că frumusetea exterioară poate fi admirată într-adevăr, dar dacă nu ti-ai dezvoltat mintea si nu ti-ai curătit inima, frumusetea ta va trece cu anii si tot ce va rămâne în amintirea altora despre tine, va fi doar că ai fost o femeie frumoasă cândva… atât si nimic mai mult…

Însă, eu nu sunt preocupată să se spună astfel despre mine, ci mai degrabă mi-as dori să se spună că am fost o femeie înteleaptă si plăcută lui Dumnezeu, iar faptul că nu am fost o femeie foarte frumoasă a fost cea mai mare binecuvântare pentru mine, acest lucru fortându-mă să-mi dezvolt toate resursele mele interioare.

O femeie frumoasă totdeauna are un „handicap” de depăsit, fiindcă dacă doar exteriorul ei atrage atentia, atunci pe nimeni n-o să mai intereseze si cum gândeste femeia aceea, asa că va trebui să se străduiască dublu.

Pentru o femeie este de dorit să fie frumoasă, dar cred că mai mult decât orice ar trebui să îsi dorească să fie o femeie plăcută lui Dumnezeu, iar ceea ce este descris în Proverbe 31:10-31, as vrea să fie scris si în dreptul meu: "Dezmierdările sunt înselătoare, si frumusetea este desartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată."



Cristina

noiembrie 15, 2011

FRUMUSETEA ESTE TOTUL? (3)

Femeia frumoasă si fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc!” [Proverbe 11:22]


Despre sotia lui Ieroboam citim în 1 Împărati 14, trecea printr-o situatie grea, fiindu-i grav bolnav fiul si, la îndemnul sotului ei, această femeie îsi schimbă hainele, îmbrăcându-se în alte haine, dorind pară diferită de cum era în fiecare zi, ca Ahia, proorocul Domnului, să-i poată vorbi cuvântul Domnului specific cauzei ei.

E drept acest prooroc era bătrân si orb, însă, el auzea vocea lui Dumnezeu, fiindcă proorocul vorbea Cuvântul Domnului, dar ce nu întelegea sotia lui Ieroboam era desi omul n-o vedea, Dumnezeu din cer vedea totul si cunostea felul ei duplicitar de a-si trăi viata, astfel El îi descoperă lui Ahia adevărul despre ea.

Ea dorea -l însele pe om, prin felul în care se îmbrăcase, dar Dumnezeu nu se lasă înselat, si ea avea imediat constate lucrul acesta, dar întreb: ce fel de haine purta ea în general, dacă pentru a se prezenta înaintea proorocului Domnului a trebuit le scoată si se îmbrace în alte haine?

Dorinta ei, cât si a sotului ei era neapărat de a cunoaste voia Domnului cu privire la fiul lor bolnav si doar o mamă care are un fiu grav bolnav ar putea întelege durerea inimii acestei femei… de aceea, desi sotie de împărat, pentru ea n-a mai contat dacă îi plăceau sau nu hainele cu care se putea prezenta înaintea proorocului, gândindu-se trebuie pară modestă, evlavioasă, arate prin hainele ei cât de zdrobită îi era inima, ca omul acela să-i poată rezolva problema.

Dar, desi îmbrăcată umil si decent de data aceasta, ea este uimită totusi este recunoscută de proorocul Ahia, care o întreabă: „Intră, nevasta lui Ieroboam; pentru ce vrei te dai drept alta?

Acest cuvânt: a te da drept alta, este pentru fiecare femeie de azi, care se crede copil de Dumnezeu, dar care într-un fel se îmbracă la piată, la birou, la plimbare, în parcscuzându-se trebuie se simtă comod, iar apoi, când merge în casa Domnului, îmbracă un alt tip de haine, ca si cum Dumnezeu ar fi orb si nu le-ar cunoaste trăirea zilnică si felul lor de a se îmbrăca.


Cristina

noiembrie 14, 2011

FRUMUSETEA ESTE TOTUL? (2)

Femeia frumoasă si fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc!” [Proverbe 11:22]


În cazul femeilor din lume, numite fiicele Babilonului, stigmatul "fără minte" se manifestă prin lipsa lor de respect, si fată de oameni si fată de Dumnezeu, prin lipsa de cultură si de frică de Dumnezeu, dar si mai grav de atât este în cazul fiicelor Sionului, adică ale femeilor credincioase, la care stigmatulfără minte” se manifestă printr-o încercare continuă de a simula evlavia, credinta, sau prin bârfe zilnice, invidii de tot felul, care arată ele nu cunosc Cuvântul lui Dumnezeu, chiar merg regulat în biserici, apoi se mai si mândresc merg, crezând astfel dau dovadă de smerenie, dar de cele mai multe ori, tocmai ele sunt cele care influentează în rău hotărârile spirituale luate de lideri.

Nu am nimic împotriva femeilor frumoase, ci dimpotrivă, apreciez frumusetea lor dacă este însotită si de cinstirea lui Dumnezeu, însă, nu-mi place duplicitatea femeilor, ceva de genulsotia lui Ieroboam”, care s-a dat drept alta, dorind afle si ea voia lui Dumnezeu si cumva cred trebuie dusă o luptă împotriva acestui sindrom: „de a te da drept altcineva”, încredintată fiind Dumnezeu este iubitor, dar si drept si sfânt, de aceea nu pot zâmbesc la fătărnicia fetelor si femeilor care-si zic umblă cu Dumnezeu.


Cristina