ianuarie 20, 2012

IN ULTIMUL MINUT

Doresc Eu moartea pacatosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degraba ca el sa se intoarca de pe caile lui sis a traiasca?” [Ezechiel 18:23]

       

Un barbat de aproximativ 60 de ani era foarte dezamagit. Era hotarat sa-si ia viata. Dimineata la ora cinci pleca in padure. Stia exact unde se va arunca inaintea trenului. Pe neasteptate intalni un barbat mai in varsta ce se plimba cu cainele sau. De fapt, nu dorea sa vorbeasca cu nimeni. Dar pe acest domnu nu-l putea ocoli. Si astfel ajunsesera sa discute impreuna. “Ce faceti asa de dimineata in padure cu cainele?” intreba cel deznadajduit. Cel in varsta trase aer in piept si spuse: “Am fost conducator de locomotiva, iar acum sunt in pensie. In viata mea am trecut peste cinci oameni care s-au aruncat in fata trenului. Cateodata aceasta imagine imi rapeste si acum somnul, dar cate o plimbare ma ajuta sa ma linistesc.” Ne putem inchipui cu totii sfarsitul povestirii.

        Dumnezeu a venit in intampinarea acestui barbat in ultimul minut. El nu vrea ca omul sa-si ia viata. El da o cale de iesire celui ce nu mai stie incotro sa o ia. Nu te arunca inaintea trenului, ci du-te la Isus Christos. Cine isi recunoaste pacatele sale inaintea Lui, acela primeste iertare si viata vesnica.



Anonim

ianuarie 19, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (4)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



“Căci vă înselati singuri, dacă m-ati trimis la Domnul Dumnezeul vostru, zicând: „Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul nostru, fă-ne cunoscut tot ce va spune Domnul Dumnezeul nostru, si vom face!” Eu v-am spus astăzi; dar voi n-ascultati glasul Domnului Dumnezeului vostru, nici tot ce m-a însărcinat El să vă spun. De aceea să stiti că veti muri de sabie, de foamete sau de ciumă, în locul unde voiti să vă duceti să locuiti!”

Versetele 20-22  ne arata  cum Dumnezeu cunoaste mai dinainte intentia inimii noastre  si cum in dragostea Lui totusi El ne avertizeaza si doreste ca sa Il ascultam. Dumnezeu este bun si chiar daca intentia din inima noastra de multe ori este vicleana si rea, egoista si rautacioasa, Dumnezeu in mila  Lui ne trimite la nivelul constiintei si ne indruma ca sa fim cinstiti, sinceri, impaciuitori si plini de pace. De multe ori nu dorim sa ascultam de vocea Lui  si dorim sa facem cum credem noi. Dar asa cum scrie in Geneza: “Asa-i ca daca faci bine primesti bine dar daca faci rau primesti rau”, asa putem sa ne asteptam si noi la  rasplata cuvenita pentru faptele noastre.

Am nvatat de-a lungul timpului ca la Dumnezeu conteaza foarte mult fiecare intentie a inimii in fiecare lucru pe care dorim sa il facem.

Daca intentia inmii noastre atunci cand facem un lucru este fara interes ascuns, fara viclenie sau siretenie ci este pura si dezinteresata pentru a fi o binecuvantare pentru cei din jurul nostru ( dau de dragul Domnului Isus, ca sa implinesc voia Lui caci imi este drag, vorbesc ca sa construiesc, sa ridic si sa imbarbatez oameni deznadajduiti si apasati; doresc sa fiu o mare binecuvantare pentru toti cei ce ma inconjoara). Dumnezeu la astfel de intentii priveste cu multa placere.

Dar daca intentia inimii noastre atunci cand facem un lucru este ca sa obtinem foloase pentru satisfacerea noastra personala (si aici ma refer la  faima in fata oamenilor; dau ca sa primesc ceea ce ma gandesc ca o sa purimesc, dau cu un scop précis, nu ca sa fac un bine; vorbesc ca sa fiu in centrul atentiei si nu ca sa construiesc pentru imparatia lui Dumnezeu; spun lucruri neadevarate despre cineva ca sa ii defaimez imaginea, din invidie si rautate; merg la biserica ca sa il/o vad pe fata /baiatul care imi place si nu ca sa ascult Cuvantul lui Dumnezeu). In acest caz Dumnezeu nu priveste cu placere si este o scarba inaintea Lui fiecare fapta a noastra.

Atunci cand ne adancim in Cuvantul lui Dumnezeu inima noastra se deschide si lumina Domnului patrunde tot mai mult in fiinta noastra, astfel ca stim sa ne oprim atunci cand vine ispita de a face fapte pentru scop personal. Tot din Cuvantul Sfant ne vine si dorinta de a actiona dupa placul Lui Dumnezeu si primim calauzire de a face exact ceea ce Dumnezeu doreste cu o inima curate si sfanta.

Va indemn ca in orice vreme sa ne adancim in Cuvantul lui Dumnezeu de unde ne vin izvoarele vietii  sufletesti.

Daca sufletul nostru este plin de pace sfanta si bunatate, sinceritate si iubire, atunci si viata naostra va fi o viata binecuvantata si plina de bucurie.. iar aceste lucruri le putem avea doar avand o relatie personala cu Dumnezeu.



Carmen

AMR : 0 MEDITATII

ianuarie 18, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (3)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



„Dar dacă nu veti asculta de glasul Domnului, Dumnezeului vostru, si dacă veti zice: «Nu vrem să rămînem în tara aceasta, nu, ci vom merge în tara Egiptului, unde nu vom vedea nici războiul, nici nu vom auzi glasul trîmbitei, nici nu vom duce lipsă de pîne, si acolo vom locui!; atunci, ascultati Cuvîntul Domnului, rămăsite ale lui Iuda: Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: «Dacă vă veti îndrepta fata să mergeti în Egipt, dacă vă veti duce să locuiti pentru o vreme acolo, sabia de care vă temeti vă va ajunge acolo, în tara Egiptului, foametea de care vă este frică se va lipi de voi acolo în Egipt si veti muri acolo.Toti ceice îsi vor îndrepta fata să meargă în Egipt ca să locuiască pentru o vreme acolo, vor muri de sabie, de foamete sau de ciumă; niciunul nu va rămînea, si nu va scăpa de nenorocirile, pe cari le voi aduce peste ei!“ Căci asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: «Cum s’a vărsat mînia si urgia Mea peste locuitorii Ierusalimului, asa se va vărsa urgia Mea si peste voi, dacă veti merge în Egipt; veti fi o pricină de afurisenie, de groază, de blestem si de ocară, si nu veti mai vedea niciodată locul acesta! Rămăsite ale lui Iuda, Domnul vă zice: «Nu vă duceti în Egipt! Băgati bine de seamă că vă opresc lucrul acesta astăzi.”

In versetele 13-19 Domnul face de cunoscut poporului Israel de ceea ce se va intampla daca poporul nu va asculta de glasul Domnului si de spusele Lui. Asa se intampla si cu noi astazi daca nu ascultam de Domnul si de poruncile Lui daca nu stam la adapostul aripilor Lui, daca nu ne adancim privirile in Sfanta Scriptura si nu punem la inima ceea ce Dumnezeu ne dezvaluie in ea, multe nenorociri vor veni peste viata noastra din cauza ca nu vrem sa ascultam, de vina nu este Dumenzeu pentru toate aceste decizii neintelepte din viata noastra si de urmarile lor, ci noi suntem de vina pentru ca Dumnezeu cu toata dragostea ne-a lasat un indreptar in viata aceasta ca sa nu ne ratacim, dar noi credem ca suntem mai intelepti ca Dumnezeu si sitm sa facem fata la fiecare situatie. O situatie care nu este pusa inaintea lui Dumnezeu va esua.. Dumnezeu stie viata fiecarui om, El doreste ca toti oamenii sa fie fericiti si binecuvantati, dar pentru ca noi oamenii de multe ori suntem incapatanati, de multe ori dorim sa facem voia noastra in viata noastra si nu punem fiecare lucru mic inaintea lui Dumnezeu si nu il intrebam pe EL ce doreste El sa faca cu viata naostra, de multe ori ne pierdem si mergem din greseala in greseala si suportam consecintele acestor greseli. Apoi cand constatam ca viata noastra a fost un esec, multa amaraciune, durere, intristare si deznadejde vine peste fiintele noastre. Iar acestea nu sunt lucruri pe care Dumnezeu doreste sa le avem in inima noastra, El doreste sa ducem o viata de biruinta si de bucurie sfanta, chiar daca vom trece prin diferite situatii stim ca avem o nadejde si o speranta in Domnul Isus ca mijlocitor la Tatal Ceresc, si stim ca nu suntem singuri pe pamantul acesta. Indiferent de ce ni s-ar intampla ce ne poate face omul cand Dumnezeu este in centrul vietii noastre, in inima noastra?

Toate aceste decizii si situatii ne duc in doua situatii extreme: fie venim si ne recunaostem ianintea lui Dumnezeu ca am gresit, ne cerem iertare si Il rugam ca de acum incolo sa ne calauzeasca pasii, fie ne intoarcem impotriva lui Dumnezeu si nu mai dorim sa auzim de El niciodata. Prima extrema este cea mai mare binecuvantare sufleteasca pentru ca in aceasta situatie eul nostru este infrant si voia noastra, si recunoastem intru totul dependenta de Dumnezeu. Cea de-a doua situatie este cea mult nedorita pentru sufletul nostrum, pentru ca in aceasta situatie riscam sa ne pierdem mantuirea si sa avem o viata de nemultumiti, sa nu ne putem bucura de nimic din ceea ce Dumnezeu a creat pentru viata naostra si din ceea ce ne inconjoara. Asa cum regele David spunea: “mai bine in mana Domnului decat in mana omului”,asa sa ne ajute Dumnezeu si pe noi sa spunem in orice situatie.



Carmen



AMR : O MEDITATII

ianuarie 17, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (2)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



„Dacă veti rămâne în tara aceasta, vă voi face să propăsiti în ea si nu vă voi nimici, vă voi sădi si nu vă voi smulge; căci Îmi pare rău de răul pe care vi l-am făcut! Nu vă temeti de împăratul Babilonului, de care vă este frică; nu vă temeti de el, zice Domnul, căci Eu sunt cu voi ca să vă scap si să vă scot din mâna lui. Îi voi insufla milă de voi, si se va îndura de voi si vă va lăsa să locuiti în tara voastră.”

Versetele 10,11,12 explica cum noi oamenii de multe ori ne temem de alti oameni si de influentele lor dar Dumnezeu este cel care poate schimba inima si situatia astfel ca Dumnezeu spune clar ca El poate insufla mila si indurare in inima unui om asupritor, El poate sa ne scoata din mana unui asupritor daca vom asculta de Dumnezeu si de voia Lui. Lui Dumnezeu nu ii face placere ca sa asupreasca omul si sa ii faca rau, dar datorita neascultarii noastre de Dumnezeu, EL este fortat sa recurga la astfel de tratamente pentru sufletele noastre. Ca si copii mici cand parintii le explica ca nu e bine sa faca un lucru si inadins il fac din cauza incapatanarii, asa suntem si noi oamenii in relatia noastra cu Dumnezeu de multe ori datorita faptului ca nu ne-am apropiat de Dumnezeu si nu am renuntat la incapatanare si dorinta noastra de afirmare si impunere. Parintele isi pedepseste copilul neascultator, la fel face si Dumnezeu cu noi atunci cand nu ascultam de cuvantul Lui. Poate ai sa spui ca nu e drept, ca tu nu esti Dumnezeu, dar Dumnezeu in Sfanta Scriptura nu cere lucruri imposibile de implinit ci lucruri simple ca: sa nu furi, sa nu fi viclean, sa nu fi incapatanat si manios, sa nu fi delasator pentru ca El nu incurajeaza lenea. Oare este atat de greu sa lasam astfel de lucruri si sa imbratisam cu mult drag voia lui Dumnezeu care ne ajuta sa fim victoriosi in viata. Am vazut multi oameni care din incapatanare au pierdut multe binecuvantari pe care Dumnezeu ar fi dorit sa le reverse peste viata lor, doar datorita faptului ca doreau sa faca in viata lor voia lor, orgoliul si dorinta de dominare era mult prea mare in inima lor, decat dragostea de Cuvantul lui Dumnezeu. Am vazut oameni care s-au grabit si au luat decizii neintelepte in viata lor care i-au costat mult. E trist sa vezi cum poti sa pierzi atat de usor binecuvantarile lui Dumnezeu doar din incapatanare, din neascultare si doar pentru ca nu punem la inima Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu.



Carmen

AMR : O MEDITATII

ianuarie 16, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (1)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



Aceste versete explica foarte  bine ca Domnul nu raspunde imediat cand este intrebat desi noi oamenii de multe ori ne dorim ca sa primim raspuns atunci cand spunem noi.

As vrea sa va spun si sa imi spun ca Domnul raspunde cand EL considera de cuvinta. Atunci cand Dumenzeu nu raspunde imediat este o oportunitate buna pentru viata noastra de a invata sa stam in ascultare de Dumnezeu si a imbratisa cu mult drag testul rabdarii. Rabdare este o mare binecuvantare pentru sufletul care doreste sa o aiba. Cu rabdare se trec multe probleme si situatii imposibile in viata intr-un mod victorios. Rabdarea ne ajuta:

- sa ajungem oameni intelepti, pentru ca avand rabdare nu reactionam impulsiv, nu raspundem imediat ce suntem provocati, astfel ne pazim inima de pacate si salvam multe rani sufletesti pe care le-am putea face in inima altora care ne provoaca intr-un fel sau altul;

    - sa ascultam pana la capat o problema si sa stim cum sa raspundem cat

mai efficient si placut;

    - sa luam decizii intelepte si dupa voia lui Dumnezeu in viata noastra,

asta doar cu conditia ca sa aducem  inaintea lui Dumnezeu fiecare problema

si EL sa ne calauzeasca in toate.

        Oamenii in general isi doresc sa aiba langa ei oameni calmi, blanzi, intelegatori. Rabdarea ne ajuta sa putem devenii astfel de oameni.



Carmen



AMR : O MEDITATII