februarie 06, 2015

O INIMA NOUA

 “Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. ” [Ezechiel 36:26]

 

In convorbirea dintre Mantuitorul si Nicodim, Invatatorul ceresc a spus: “Nu te mira ca ti-am zis: Trebuie sa va nasteti din nou.” Iata o necesitate peste care nu se poate trece! Din cuvintele Mantuitorului rezulta cu claritate ca toti oamenii trebuie sa se nasca din nou, altfel nu vor vedea si nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu.

Parca aud pe cititor spunand: “Bine, dar eu sunt crestin, eu sunt botezat, eu fac fapte bune si-mi indeplinesc datoriile religioase cat mai corect. Eu ma feresc sa fac rau si caut sa duc o viata de om cumsecade si sa n-am cu nimeni nimic.”

Felicitari! Toate sunt frumoase si bune, numai ca ele NU sunt totuna cu nasterea din nou. Toate acele lucruri bune si frumoase in ele insele nu-si dau dreptul sa intri in cer.

Nasterea din nou nu este o imbunatatire a firii noastre rele, ci o schimbare din temelii a inimii privita ca centrul actiunilor si gandurilor noastre. Aceasta lucrare nu o face o biserica, un om sau o morala, ci o face numai Mantuitorul. El si numai El poate da o inima noua celor ce-L primesc ca Domn al vietii lor. Dorim si noi o inima noua?

STUDENTUL SI SPARGATORUL DE PIATRA (2)

“Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Christos. ” [Romani 10:17]

 

“Nu am auzit niciodata pe cineva sa explice ce este credinta. Daca-mi spui ce este credinta, merg la adunarea de care spui”, a spus spargatorul de piatra. “Credinta”, a spus studentul, “este a sparge pietre doua ore pentru cineva care a promis ca va veni la evanghelizare. Mi-a spus ca daca sparg pietre timp de doua ore, va veni sa asculte predica de duminica. Il cred si, daca este om de cuvant, va veni acolo.”

“Vrei sa spui ca daca eu Il iau pe cuvant pe Dumnezeu, asa cum m-ai luat tu pe mine, inseamna ca am credinta care mantuieste?” a intrebat batranul. “Eu nu cunosc o altfel de credinta mantuitoare decat a-L crede pe Dumnezeu pe cuvant. Dumnezeu spune ca oricine crede in Fiul Sau va fi iertat de orice pacat. Simplu de tot! Cand credeti in Christos ca Mantuitorul dumneavoastra personal, sunteti iertat si indreptatit”, a spus studentul. “Daca eu cred ca Isus a murit pentru pacatele mele, voi fi iertat si indreptatit in fata lui Dumnezeu?” a intrebat spargatorul de piatra. “Dumnezeu afirma acest adevar si El respecta ceea ce promite, indiferent daca noi credem sau nu.” – a spus studentul. Batranul a ramas uimit de simplitatea credintei.

februarie 04, 2015

STUDENTUL SI SPARGATORUL DE PIATRA (1)

“De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: “Pocaiti-va caci imparatia cerurilor este aproape. ” [Matei 4:17]

 

Un student credincios vestea mantuirea adusa de Mantuitorul pentru toti oamenii. Primise permisiunea sa tina chiar si unele evanghelizari in cladirea in care se tineau cursurile. Intr-o zi a vazut un om mai in varsta spargand pietre. Studentul l-a intrebat daca obisnuieste sa mearga duminica sa asculte Evanghelia. Omul a raspuns ca nu merge. “Daca spargi pietre doua  ore in locul meu, voi merge si eu sa te ascult.” – “S-a facut!” – a spus studentul plin de entuziasm si, dandu-si haina jos, a inceput lucrul.

Curand batranul si-a dat seama ca studentul putea sparge pietre la fel de bine ca si el. A vazut de asemenea ca studentul isi respecta intelegerea. “Dar eu o voi putea respecta?” bombani batranul in sinea lui. Ar fi vrut sa scape intr-un mod onorabil, dar nu stia cum sa faca.

Dupa doua ore, studentul a spus: “Eu am terminat ce am promis” –“Tu esti student si studiezi, dar eu am uitat mai mult decat ai invatat tu.. Pot sa-ti spun de acum ce vei vorbi. Voi, predicatorii, aveti o singura coarda de vioara: Credeti, pocaiti-va...”

 

continuare

februarie 02, 2015

CALATORIA CU AVIONUL


“Si nu stiti ce aduce ziua de maine! Caci ce este viata noastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere. ” [Iacov 4:14]

 

Daca se petrece o nenorocire deosebita aviatica, cei mai multi renunta la zborul rezervat. E de la sine inteles acest lucru, dar nu este logic. Se poate dintr-o data considera zborul ca fiind o “cutezanta”? Ce este cutezanta? Cand mergi la bordul unui avion fara Dumnezeu! Acest lucru este periculos. Circulatia aviatica nu este mai periculoasa decat circulatia rutiera. Statisticile arata ca prin caderi de avioane au murit mai putini oameni decat prin accidente rutiere, desi in cazul unui accident aviatic mor mai multi oameni deodata.

Daca reactia noastra la astfel de nenorociri consta numai in teama de a calatori cu avionul, nu am inteles vestea care ne-o comunica astfel de evenimente.

In epistola sa, Iacov scrie despre oameni care intreprindeau calatorii pentru a face negot. Si odinioara, calatoriile erau foarte periculoase, dar el nu le judeca, pentru ca aceste calatorii de afaceri erau necesare. Ceea ce condamna el este independenta. Oamenii considera ca dispun de viata lor si de timpul lor si pot decide cum doresc. In increderea lor mare in ei insisi, ei uita ca Dumnezeu sta deasupra tuturor. Viata noastra este scurta, si intre noi si moarte nu este decat un pas.

Cauti siguranta la Domnul Isus?