februarie 02, 2015

CALATORIA CU AVIONUL


“Si nu stiti ce aduce ziua de maine! Caci ce este viata noastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere. ” [Iacov 4:14]

 

Daca se petrece o nenorocire deosebita aviatica, cei mai multi renunta la zborul rezervat. E de la sine inteles acest lucru, dar nu este logic. Se poate dintr-o data considera zborul ca fiind o “cutezanta”? Ce este cutezanta? Cand mergi la bordul unui avion fara Dumnezeu! Acest lucru este periculos. Circulatia aviatica nu este mai periculoasa decat circulatia rutiera. Statisticile arata ca prin caderi de avioane au murit mai putini oameni decat prin accidente rutiere, desi in cazul unui accident aviatic mor mai multi oameni deodata.

Daca reactia noastra la astfel de nenorociri consta numai in teama de a calatori cu avionul, nu am inteles vestea care ne-o comunica astfel de evenimente.

In epistola sa, Iacov scrie despre oameni care intreprindeau calatorii pentru a face negot. Si odinioara, calatoriile erau foarte periculoase, dar el nu le judeca, pentru ca aceste calatorii de afaceri erau necesare. Ceea ce condamna el este independenta. Oamenii considera ca dispun de viata lor si de timpul lor si pot decide cum doresc. In increderea lor mare in ei insisi, ei uita ca Dumnezeu sta deasupra tuturor. Viata noastra este scurta, si intre noi si moarte nu este decat un pas.

Cauti siguranta la Domnul Isus?