iulie 01, 2010

SAREA CARE DĂ GUST

"voi sunteti sarea pamantului.." (Matei 5:13)
Chiar in folclorul nostru, roman, avem o poveste care explica pe-ntelesul tuturor rolul pe care il are "Sarea-n bucate". Ai incercat vre-odata sa mananci o mancare fara sare? O zi, doua, o saptamana, doua. Singurul motiv pentru care am suporta un astfel de regim este boala.
Si Domnul Isus vorbea despre o boala, doar ca nu una trupeasca. Tot asa cum pentru a da gust mancarii avem nevoie de sare, si lumea in care traim are nevoie de sarea pe care noi o putem oferi. O sare spirituala care, prin trairea noastra in mijlocul familiei, colegilor, vecinilor sa dea gust si sa schimbe relatiile si viata celor dragi noua.
Versetul continua cu: "daca sarea isi pierde gustul.. Atunci nu mai este buna de nimic". Cum? Ne putem pierde "gustul"? Dar eu merg in fiecare Duminica la biserica, ma rog si citesc zilnic din Biblie, am o relatie perfecta cu Dumnezeu! Am fost lasati pe acest pamant in mijlocul oamenilor tocmai pentru a fi sarea care sa dea gust si sa ii schimbe pe cei cu care intra in contact.
Dumnezeu te cheama nu sa fii crestinul "sare in ochi" atacand pacatosii din jurul tau ci "sarea care da gust" si sa ataci doar pacatul din vietile lor.

iunie 30, 2010

DUMNEZEU NE IUBESTE!

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu..” (Ioan 3:16)

Ce vrea sa spuna aceasta fraza: Dumnezeu ne iubeste nespus de mult pe toti, Bunul Isus era doar unul din "fii Sai iubiti", de fapt era insusi Dragostea Lui Dumnezeu manifestata in plan fizic prin Bunul Isus!
Bunul Isus era manifestarea Dragostei lui Dumnezeu in plan fizic!Acum in zilele noastre Il simtitm in fiecare din noi mai profund ca oricand, toti trecem prin multe incercari, toti, suferim mai mult sau mai putin pentru cei de langa noi, dar pe toti Dumnezeu ne iubeste nespus de mult!
Noi trebuie doar sa Ii deschidem portita sufletului, trebuie doar sa Ii dam voie sa se manifeste prin noi!
Mesajul Bunului Isus era: Iubiti-va unii pe altii!
Pentru ca Dumnezeu inseamna iubire, ce alt mesaj mai potrivit putea sa dea Fiul Iubirii Infinite? Iubindu-ne unii pe altii nu inseamna a accepta ceea ce este rau, ci a ajuta la eliminarea raului, la trezirea fiecarui suflet incepand cu noi insine! Ganditi-va putin: Noi toti oamenii, toate creaturile lui Dumnezeu suntem ca picaturile in oceanul infinit al vietii, noi toti suntem Unul, daca unul din noi toti sufera Dumnezeu insusi sufera, daca noi toti suntem fericiti, Dumnezeu insusi este fericit!
Dintre toate creatiile lui Dumnezeu pe pamant omul are ceea mai mare puterea. Puterea Iubirii infinite, numai omul poate sa iubeasca nespus de mult in diferitele feluri de iubire, numai omul poate sa vorbeasca, sa cante in numele iubirii! Chiar si animalele iubesc dar ele nu pot sa vorbeasca, chiar si florile iubesc dar ele pot doar sa ne ofere iubirea lor prin minunatele culori si forme. Viata insusi este cel mai mare dar pe care l-am primit!
Vin acum aici si va transmit acelasi mesaj al Iubirii Infinite, pentru ca Bunul Isus candva cand eram copil mi-a aparut in visul meu, si era atat de minunat, incarcat de lumina, si iubire si mi-a spus: "Vreau sa spui de azi inainte ceva oamenilor, tuturor celor care ai sa-i intalnesti, tuturor celor care vor dori sa auda si sa vada, vreau sa le transmiti ceva!
Si anume, ca Eu ii iubesc nespus de mult, ca Dumnezeu ii iubeste nespus de mult, ca eu ii iert, dar trebuie doar sa se iubeasca unii pe ceilalti, asa cum ii iubesc Eu, trebuie sa se ajute unii pe altii asa cum va ajut Eu, iar daca unii dintre ei vor crede ca nu i-am auzit in rugaciunile lor sa nu uite ca i-am auzit dar i-am si vazut, doar ca raspunsul il primeste fiecare atunci cand vine vremea lui!
Trebuie sa le spui neaparat ca anii ce vor urma vor fi foarte grei pentru ei, dar Eu sunt cu voi, si nu va voi parasi niciodata! Nu va lasati ispititi sub nici o forma, iubiti chiar si pe cei ce va dusmanesc si va vor raul, undeva in adancul lor se va trezi sufletul chiar si in al 12-lea ceas, nu lasati greutatile sa va faca sa uitati de Mine, tocmai ele sunt cele ce ar trebui sa va apropie de Mine. Dar neaparat sa va iubiti unii pe altii, cu iubirea Infinita a Bunului Dumnezeu, sa vedeti in fiecare fiinta o scanteie divina din Dumnezeul Infinit!" Atat de frumos, atat de frumos, asa mi-a spus Bunul isus, si acum va spun eu voua!
Va doresc multa Iubire Divina, multa rabdare pentru incercarile vietii si nu uitati ca El ne iubeste nespus de mult!
O mica stea din universul Infinit! Eu!


Anonim...

iunie 29, 2010

HARUL

“ Christos in voi, nadejdea slavei!” - Coloseni 1:27


Harul: toate resursele necesare pentru a trai o viata desavarsita si a ne implini mandatul pentru care am fost creati! (Philip Dupont)

Noi dam viata lucruilor din jurul nostru. Daca lasam ca circumstantele sa dicteze starea spiritului il lasam indirect pe Satan sa preia controlul, el va manipula in asa fel lucruile incat sa devenim vulnerabili iar el va fura comorile noatre. Trebuie sa gasim cheia Imparatiei, sa accesam resursele pa care Dumnezeu le-a pus la dispozitia noastra si sa construim ziduri de aparare din materiale tari, aur, argint si pietre scumpe. Acesta nu este un discurs motivational de gandire pozitiva! Nu functioneaza daca doar te montezi sa gandesti pozititv, trebuie sa lucrezi intr-adevar, sa mergi concret in prezenta Lui, sa trecem peste limitele apatiei si necredintei si sa lasam prezenta Lui sa lucreze in noi. Daca astepti ca circumstantele sa fie favorabile vei descoperi toate slabiciunile din tine, vei descoperi ca nu poti sa tii sub control si disciplina nici macar propriile ganduri si emotii. E ceva mult mai puternic decat atat, nu e o constructie logica pe care sa o sintetizezi matematic ci este Dumnezeu pe care trebuie sa-L cunoastem si sa-L lasam sa locuiasca in noi. Doar El a invins moartea prin Isus iar acum El vrea sa ne invete sa facem acelasi lucru. Prima data ne invata sa biruim la nivel personal si circumstantele se vor alinia. Ca si atunci cand trece imparatul, slujitorii se inchina si asculta ordinele. Dumnezeu vrea sa ne creasca in statura desavarsirii Lui, sa fim imparati si preoti carora circumstantele si evenimentele ne sunt slujitori si nu noi lor.
Pentru asta trebuie sa-L cunoastem pe acest Dumnezeu care guverneaza si vrea sa ne invate guvernarea. E ca si intr-o relatie, nu poti avea incredere in cineva pe care nu cunosti, nu poti sa ceri ajutorul unui om care nu stii daca in primul rand este capabil sa te ajute, noi nu suntem cersetori. Satan vine cu minciuna ca trebuie sa ne milogim lui Dumnezeu, sa plangi mult pentru a-L convinge sa vina in ajutorul tau, DAR NU E ASA! Dumnezeu e direct interesat ca tu sa biruiesti, pentru asta ne-a creat: “cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul, supuneti-l”. Dumnezeu ne-a creat pentru a guverna si daca aceasta e modul Lui de lucru, El nu o va face in locul nostru, asa ca ne va trece prin toate experientele necesare pentru a ne invata sa o facem. Cu cat suntem mai receptivi la vocea si la invatatura Lui, cu atat educatia este mai usoara si mai putin durerosa. El e ca un conducator de stat pe timpul unui razboi, pune toate resursele la dispozitia armatei ca sa se asigure ca vrajmasul va fi nimicit. Mai mult, El are o strategie! In loc sa stam pe genunchi si sa cerem cu plansete si urlete niste lucrui care sunt deja ale noastre, mai bine sa cautam sa-L cunoastem pe Cel care ni le pune la dispozitie, sa urmam directivele Lui si sa ne antrenam. Ce inseamna asta? Renuntarea la modul firesc de a vedea lucruile, sa-I facem Lui loc in noi, sa cautam sa cunoastem voia Lui si sa luam deciziile in concordanta cu voia Lui pentru a ajunge cat mai repede la destinatie. Totdeauna inseamna sa uiti de tine, de pretentiile tale, de visele tale si sa crezi ca Cel care te-a creat va avea grija sa nu duci lipsa de nimic! Daca iti lipseste ceva, cere de la El, invata sa accesezi harul Sau, daca nu primesti, inseamna ca nu ai avut o nevoie reala!
Christos in noi, nadejdea slavei!



Anonim

iunie 28, 2010

IZVOR SAU MLAȘTINĂ?

„..dar celui care va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu-i va mai fi sete niciodată, ci apa pe care Eu i-o voi da va deveni in el un izvor de apa care va tasni spre viata vesnica." (Ioan 4:14)
Ai trecut vreodata pe langa o mlastina? Dictionarul o defineste ca fiind un „teren pe care se acumuleaza si stagneaza apa provenita din ploi, din inundatii sau din panza freatica; mocirla. Dar pe langa un izvor? Acesta e definit ca „rezultatul iesirii apei la suprfata pamantului dintr-un acvifer umplut pana la refuz”.Daca ai fi un calator insetat, care apa o vei alege pentru a-ti potoli setea? Probabil nu te-ai hazarda sa bei din mlastina, stiind ca este o apa statuta, veche, plina de mal, vegetatie si vietati de toate felurile, si chiar daca ai face totusi o incercare, gustul respingator al apei iti va anula orice alta posibila tentativa viitoare. De ce ai alege sa iti potolesti setea cu apa unui izvor? Pentru ca este o apa limpede curgatoare, iar explicatia pentru faptul ca este mereu proaspata nu poate fi decat ca are ca sursa de alimentare continua o apa subterana purificata.
Cred ca asa ne percep si oamenii cand ajung sa ne cunoasca. Daca nu ai in Dumnezeu sursa de alimentare cu apa proaspata care este Cuvantul si o relatie personala si vie cu El, poti fi sigur ca inima ta va deveni ca o apa statuta, in care se va aduna mocirla egocentrismului, a competitiei pentru afirmarea de sine, a invidiei si resentimentelor. Cu alte cuvinte, „roada firii”, care vine ca urmare a faptului ca traiesti din tine, prin tine si pentru tine. Si nu-i asa ca gustul apei dintr-o mlastina e respingator?
Dar daca esti atent la a merge zilnic la sursa de apa vie care e Dumnezeu, trairea ta va semana cu apa mereu proaspata, limpede si curata a izvorului, iar „calatorii osteniti si insetati” din jurul tau vor dori sa cunoasca aceasta Sursa.
Sa ne-ajute Domnul sa fim izvoare..

Anonim