noiembrie 16, 2012

ESTI TU O LUMINA PENTRU CEI DIN JUR?


“Da, Tu îmi aprinzi lumina mea. Domnul, Dumnezeul meu, îmi lumineaza întunericul meu”. [Psalmul 18:28]

 

O cisterna a fost încarcata cu vopsea pe care urma sa o transporte la o fabrica din New York. Atunci cand masina a ajuns în aceasta fabrica, a fost dirijata spre o hala fara geamuri. Soferul s-a speriat cand a observat ca dupa ce a intrat înauntru, usile au fost imediat închise. Cand au venit specialisti ce lucrau aici, acestia au deschis capacele cisternei, si purtand un echipament de protectie special, au luat o sticluta pe care au turnat-o în fiecare rezervor.

Aceasta sticluta continea „radiu”. Prin acest proces vopseaua devenea luminiscenta. A ramas în aceeasi cantitate, aceeasi culoare, dar a capatat alte proprietati. Acum putea sa reflecteze lumina. Devenind luminiscenta vopseaua acum era folosita pentru marcajele de pe autostrazi. Prin intermediul omului, caracteristicile vopselei au fost schimbate, iar prin acest proces tehnologic, vopseaua a început sa lumineze în întuneric.

În acelasi fel Duhul Sfant, lucreaza în viata noastra, transformand-o pentru a deveni o lumina a lumii. Esti tu o lumina care sa transforme întunericul acestei lumi?

 

noiembrie 15, 2012

DUMNEZEU ESTE MARET



“Toate cararile Domnului sunt îndurare si credinciosie, pentru cei ce pazesc legamantul si poruncile Lui.” [Psalmul 25:10]

 

Daca crezi ca Dumnezeu are un plan pentru viata ta, atunci ar trebui sa fii mai optimist si mai determinat de-a reîncepe lucrul în care ai esuat. Apoi daca crezi ca Dumnezeu este în control, ar trebui sa fii mai curajos si gata de a te ridica din locul unde ai cazut si mai pregatit pentru a transforma înfrangerile în triumf.

O soferita de curse din California, a reusit sa urce în clasament, la o pozitie în care nici o alta femeie înaintea ei nu a mai ajuns. A castigat circuitul national al Asociatiei Auto! Ea avea inscriptionat pe masina de curse sloganul: “Dumnezeu este maret.” Întrebata de ce a ales acest slogan, ea a prezentat o experienta interesanta: La varsta de 11 ani cand a început cursele de carturi în orasul sau natal Florida, conducea un cart vechi, murdar si neperformant. Tatal ei nu avea de unde sa faca rost de 500 de dolari pentru a cumpara un cart nou fiicei lui zvapaiate, ce a ales acest sport extrem. Pentru a face rost de bani, aceasta a început sa stranga si sa vanda ulei de chiparos. Într-o zi, pe cand a mers sa taie coaja acestor arbori si sa stranga ulei, undeva într-o mlastina a observat un palmier ce a crescut circular, avand o forma neobisnuita. Ea l-a sapat, l-a scos la marginea desisului si apoi a chemat pe cineva de la muzeu sa-l vada. Acestia au fost surprinsi de forma si frumusetea pomului si l-au cumparat pentru exact 500 dolari, bani ce i-a folosit pentru a –si cumpara un nou cart. În cursele ce au urmat Georgette a castigat de fiecare data, reusind chiar sa-si abjudece trofeul national la acea clasa. De atunci ea si-a schimbat masinile, reusind performanta dupa performanta. Niciodata însa n-a uitat cum Dumnezeu a ajutat-o sa faca rost de cei 500 dolari, pentru ca tatal ei sa-i cumpere primul cart. De aceia deviza vietii ei a ramas: “Dumnezeu este maret.”

Daca si tu crezi ca “Acolo sus Cineva te iubeste”, atunci trebuie sa ai mai multa încredere si mai multa determinare. În acest fel vei reusi sa transformi înfrangerile în victorii.

 

noiembrie 14, 2012

ESTI UN EXEMPLU DE URMAT?

 

“Noi toti, privim cu fata descoperita, ca într-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati în acelasi chip al Lui, din slava în slava, prin Duhul Domnului.” [2 Corinteni 3:18]

 

Farul ce anunta popozitia uscatului pentru navele ce urmau sa acosteze într-un port din „Noua Scotie” se afla la capatul unui drum desfundat. Afectat de capriciile vremii nu parea impresionant în înfatisarea sa. Cu toate acestea, asezat pe un mal abrupt într-o zona locuita mai mult de pescari, ajuta navele sa intre în siguranta în port. Urcand însa în camera unde este montat reflectorul, poti observa cu usurinta ca peretele din spatele lui este captusit cu oglinzi montate în diferite unghiuri. Cand reflectorul se aprinde atunci poti întelege rostul acestui aranjament de oglinzi. Pentru ca fiecare oglinda are marime diferita si este asezata în unghiuri specifice fata de bec, reflectia luminii creaza o stralucire si-o intensitate pe care o singura oglinda n-o poate realiza.

Noi cei credinciosi, ar trebui sa fim ca o oglinda din acest reflector. Fiecare dintre noi avem un dar specific pe care ni l-a dat Dumnezeu, pe care trebuie sa-l folosim în dragoste pentru un scop si o viziune comuna. Aceasta unitate în slujire în jurul Domnului Isus, trebuie sa exprime stralucirea Slavei lui Dumnezeu în mijlocul lumii. În acest fel noi putem deveni „farul calauzitor” pentru toti acei ce ratacesc pe marea vietii, îndrumandu-i în siguranta spre portul vesniciei, în prezenta lui Dumnezeu.

Spre cine îi îndreapta viata ta pe acei ce privesc la Tine? Esti o oglinda care reflecta dragostea lui Dumnezeu sau un obstacol care o opreste?

noiembrie 13, 2012

ATENTIE LA LUMINA!


“…ne aducem aminte fara încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, de lucrarea credintei voastre, de osteneala dragostei voastre si de taria nadejdii în Domnul nostru Isus Hristos.” [I Tesaloniceni 1:3]

 

Timp de 35 de ani Kate Walker a supravegheat farul portuar din Robins Reef, din zona în care Atlanticul formeaza un golf spre orasul New York. Ea a fost pensionata în anul 1922 si s-a mutat în insula Staten. De la noua ei resedinta putea sa vada usor lumina farului unde a slujit atata timp, stralucind deasupra oceanului. Ea a marturisit, ca de multe ori a fost singura si i-a fost foarte greu sa locuiasca atata vreme la far. Dar a rezistat si si-a împlinit aceasta slujba, ascultand de ultimile cuvinte pe care i le-a spus sotul sau: “Atentie la lumina Kate, atentie la lumina!”

Ea a povestit unei vecine, ca mai mult decat salariul pe care îl primea, ea a dorit în tot acest timp sa-i fie credincioasa sotului sau. Împreuna cu sotul sau, a primit aceasta slujba în tinerete, supraveghind farul împreuna trei ani de zile. Cu emotie de fiecare data urmarea în acest timp cum la fiecare 5 secunde, lampa din varful farului se rotea anuntand prin acest semnal locul intrarii în port si zonele periculoase pentru navigatie. Dar Jake, sotul ei, s-a înbolnavit si a fost transportat cu o barca la un spital din oras. Dupa noptile de singuratate ce au urmat în asteptarea vreunei informatii de la sotul ei, a primit dureroasa veste ca sotul ei a murit. Ultimile cuvinte pe care Jake le-a spus sotiei sale înainte de a pleca la spital, au fost: “Atentie la lumina Kate, atentie la lumina!”

Din acel moment si pana la pensionare, aceste momente au urmarit-o continuu. În orice moment atentia ei era îndreptata spre lumina.

Care sunt lucrurile ce-ti atrag atentia? Este gandirea si interesul tau continuu îndreptat spre adevarata lumina? Aceasta lumina trebuie sa straluceasca si prin viata ta. De aceea: “Atentie la lumina!”

noiembrie 12, 2012

AI INCREDERE IN DUMNEZEU



„Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad”. [Evrei 11:3]

 

De multe ori cand citesti anumite stiri din ziare, esti gata sa afirmi ca lumea a luat-o razna. Iata o stire publicata de un ziar din Kentucky: “Un pastor tanar a chemat o echipa de politie specializata în detectarea si dezamorsarea dispozitivelor explozive, la biserica unde era programat sa predice în acea seara. Pastorul a marturisit ca a sunat în acea duminica dupa masa, la acest serviciu, pentru ca nu-si terminase predica ce urma sa o prezinte în seara aceea. El a spus politistilor ca a format 911, din biroul bisericii la ora 16:30 si a spus dispecerului ca este o bomba în cladirea bisericii. Cand a fost anchetat, acesta a fost cooperant si a marturisit ca întradevar el a facut anuntul. Serviciul de politie a încercuit imediat cladirea bisericii, a evacuat pe toti cei ce erau înauntru si a scotocit fiecare camera, dar nu a gasit nimic. S-a împlinit însa asteptarea pastorului: serviciul ce urma sa aiba loc la ora 19, a fost anulat. Este de necrezut cum de s-a ajuns la aceasta solutie, pentru ca acel tanar era pastor asistent la acea biserica de mai bine de doi ani de zile si predicasera de mai multe ori! De aceasta data însa, nu s-a pregatit si voia sa ascunda acest fapt.”

Cand am citit acest articol marea mea întrebare a fost: Ce a facut? A sunat la serviciul special de dezactivare, pentru ca nu era pregatit? Cred ca fiecare pastor este ispitit cateodata sa faca ceva neobisnuit atunci cand nu este pregatit; dar sa chemi serviciciul de dezactivare al politiei, asta-i prea de tot! În situatii de criza, suntem ispititi uneori sa luam decizii extreme. Dar cei ce se încred în ajutorul lui Dumnezeu, oricat de mari ar fi provocarile, nu fug si nici nu transfera responsabilitatile altora, ci sunt pregatiti sa le înfrunte.

Esti pregatit sa împlinesti ceea ce Dumnezeu asteapta de la Tine; sau chemi serviciul de dezactivare!