octombrie 21, 2011

VINDECAT DE REGRETE (4)

Împăratul a zis: "Nu mai este nimeni din casa lui Saul, ca port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?" Si Tiba a răspuns împăratului: "Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare". [2 Samuel 9:3]

Ceea ce învătăm, din povestea de viată a lui Mefiboset, este Dumnezeu poate transforma răul vietii noastre într-un bine vesnic, iar atunci când Domnul binecuvântează pe cineva, nimeni nu se va putea opune lucrării Lui, fiindcă El este Împăratul care-si manifestă bunătatea fată de om în mii si mii de feluri.

Asadar, doar Domnul Isus poate schimba statutul celor iubiti de El si dragostea Lui nu ne lasă pentru totdeauna în statutul pe care satan si l-a dorit pentru noi, trecându-ne prin nefericite întâmplări, prin care multi am devenit ologi, din punct de vedere spiritual.

Nu, ci Dumnezeu vrea ne ridice pe fiecare la un alt statut, mai înalt, scotându-ne din statutul în care ne-a condus satan, aducând traume în viețile noastre, făcându-ne ne pierdem valoarea, demnitatea dar si încrederea în Dumnezeu, si credem nu mai există iertarea si restaurare pentru trecut, însă Domnul Isus se interesează de noi, dorind ca, definitiv, ne scoată din statutul trecutului si ne aseze la Masa Lui, ca fiind fiii Lui.

De aceea, nu ne mai uităm la noi însine si nu mai condamnăm pe nimeni pentru cele întâmplate, ci privim la Domnul Isus, fiindcă prin El orice rău poate fi transformat în bine, iar Dumnezeu, datorită Fiului Său, ne binecuvântează si priveste cu bunătate spre noi, schimbându-ne viata pentru totdeauna. Amin!


Cristina

octombrie 20, 2011

VINDECAT DE REGRETE (3)

Împăratul a zis: "Nu mai este nimeni din casa lui Saul, ca port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?" Si Tiba a răspuns împăratului: "Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare". [2 Samuel 9:3]


Ani întregi acest băiat a trăit depinzând de altii, -l ducă din loc în loc, împlinindu-i nevoile, si citim el locuia acum în casa unui om, Machir, care-si făcuse milă de el si-l îngrijise.

David se interesează de urmasul lui Ionatan si trimite -l aducă în casa lui pe Mefiboset, nefiindu-i greu mănânce cu Mefiboset la masă, de dragul prietenului său, Ionatan, dorind ca fiul prietenului lui fie pus stăpân peste moStenirea tatălui, si pentru Mefiboset nu putea munci pământul, de aceea David îi sarcină lui Tiba, ca el si cei din casa lui lucreze pentru el, slujindu-l pe Mefiboset.

Este atât de interesant vedem cum transformă Dumnezeu lucrurile si cum se ocupă El de toti cei care par a nu mai avea nicio valoare pentru oameni! Si vedem cum se schimbă si soarta lui Mefiboset, dar cine ar mai fi crezut din acel statut de „câine mort”, Mefiboset avea primească statutul unuifiu de împărat”? (2 Samuel 9:11)


Cristina

octombrie 19, 2011

VINDECAT DE REGRETE (2)

Împăratul a zis: "Nu mai este nimeni din casa lui Saul, ca port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?" Si Tiba a răspuns împăratului: "Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare". [2 Samuel 9:3]


Doica aceasta reprezintă pe orice om care, fără vrea, provoacă daune cuiva, poate daune emotionale, sufletesti, trupesti, spirituale, iar acestor persoane le trebuie ani se poată ele însele vindeca: de regretul lor, de remuscările ce le apasă cugetele, de neiertarea propriilor fapte, având nevoie de vindecarea gândurilor lor, crezând doar Dumnezeu mai poate transforma răul lor, în ceva bun pentru cei cărora, din neveghere, le-au distrus viata.

Dar si pentru astfel de persoane a murit Domnul Isus, chiar si lor li se poate ierta trecutul si li se pot vindeca regretele inimii, si de n-ar fi Domnul Isus le restaureze vietile si le învete se ierte la rândul lor pentru toate acuzele puse asupra lor, astfel de persoane fie ar înnebuni de durere, fie s-ar sinucide. Dar dacă Domnul Isus are milă si îndurare pentru ele, avem si noi si nu judecăm pe nimeni, indiferent de răul făcut.

Cândva am citit despre o mamă care avea două fetite si una a căzut grav, lovindu-se la cap si trebuia urgent dusă la spital si, în timp ce mama si-a urcat fata în masina, dorind întoarcă masina, n-a observat în spatele masinii tocmai apăruse cea de-a doua fetită si, din neveghere, si-a omorât propria copilă.

Câtă durere! Cine-si poate imagina regretul acestei mame, poate multi ar fi ispititi s-o judece pentru fapta ei, asa cum ar putea-o judeca si pe doica lui Mefiboset, dar Domnul Isus nu judecă pe nimeni, ci El are milă si de persoanele acestea, vindecându-le durerea si regretul lor, dându-le apoi puterea să-si continue viata.

Asadar, doar Dumnezeu mai putea transforma în bine tot răul trecutului care i se întâmplase lui Mefiboset, desi el nu meritase răul acela, fiind doar un copil, care trebuia dus în brate si protejat de doica lui, neputându-se apăra singur de cei ce doreau -l ucidă, asa , nevinovat, el a fost o victimă a acelor tragice împrejurări.


Cristina

octombrie 18, 2011

VINDECAT DE REGRETE (1)

Împăratul a zis: "Nu mai este nimeni din casa lui Saul, ca port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?" Si Tiba a răspuns împăratului: "Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare". [2 Samuel 9:3]


Mefiboset era fiul lui Ionatan, născut în casa împăratului Saul, cel care ar fi trebuit meargă pe urmele tatălui său, însă, citim el era „un olog de picioare”, un bărbat cu handicap pe viată, care depindea permanent de îngrijirea si mila altora.

Însă acest bărbat nu s-a născut olog ci a devenit olog, datorită unei întâmplări nefericite din copilăria lui, de pe vremea când toti fiii lui Saul au fost omorâti, iar doica lui, dorind să-i scape viata si -l ascundă de ochii celor ce căutau -l omoare, fugind l-a scăpat din brate pe Mefibisot, iar acea căzătură i-a provocat acel handicap.

gândesc la cât de greu o fi fost pentru doica aceasta să-si ierte neatentia, când zi de zi privea la acest copilas care nu mai putea umbla pe picioarele lui, îi observa cresterea, nefericirea, frustrarea si stia din cauza ei, el nu-si mai iubea viata.

Si cum credeti s-ar simti orice om, care ar stii a din propria-i neglijentă a provocat moartea sau handicapul cuiva, chiar nu si-a dorit lucrul acela? Oare Mefiboset o fi condamnat-o sau o fi învinovătit-o vreodată pe doica lui pentru faptul el nu mai putea fi un om sănătos ca si ceilalti? Poate da! Poate si-ar fi dorit nu fi trăit decât poarte o viată întreagă handicapul acela!

Cu sigurantă Mefiboset se ura si se dispretuia în fiecare zi pentru fizicul lui, de vreme ce-i spune lui David nu valora nimic mai mult decât un câine mort (2 Samuel 9:8).

Dar cât valorează un câine mort? Nimic, absolut nimic! E doar un hoit, care produce greată, dezgust si dorinta de a scăpa de el cât mai curând, aceasta fiind si părerea pe care Mefiboset o avea despre el însusi.


Cristina

octombrie 17, 2011

VREI SA FII VINDECAT ? (2)

Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a 7-a este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau : sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. Caci in 6 zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a 7-a s-a odihnit : de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o “.


Cititi din Biblie despre adevaratul post, si despre vindecarea pe care o aduce Sabatul, in cartea Isaia, capitolul 58. La ce sa fiti foarte atenti: - fiecare minut este sfant - in Sabat se intra fara rautate, neintelegeri.. Cei care zic ca tin sabatul Domnului si manifesta rautate in aceasta zi, mint. Nu-L cunosc nici pe Domnul Sabatului nici duhul lui Hristos nu locuieste in ei. Sabatul, de asemenea, nu este o zi de lenevire. Hristos Domnul nostru nu a lenevit nici o data, iar Sabatul a fost o zi in care a vindecat oamenii de pacat si de boala, si la fel doreste sa faca si azi.

El ne invata sa facem bine in Sabat, sa nu ne mai ingrijoram de nimic in aceasta zi, decat de legatura noastra cu El si de ridicarea in credinta a celor din jurul nostru. Cititi din Biblie, cantati cantari de lauda, rugati-va, vizitati bolnavii si rugati-va cu ei, spuneti-le cuvinte care sa-i apropie de Hristos, iar pentru ca in Sabat aveti timp din belsug, studiati Biblia cu rugaciune, dar si meditati la cele citite.

Rugati-va ca Domnul sa va descopere intelesul celor citite si asteptati...poate va va spune direct, poate va va spune prin cineva ...Domnul vă va calauzi, atata timp cat nu va impotriviti luminii, atata timp cat veti fi smeriti si dornici sa invatati.

Adevarata religie este o umblare zilnica cu Hristos, o crestere zilnica in adevar si tot ce ne este descoperit putem trai prin puterea si Duhul Sau. Iar daca se intampla sa cazi, nu te descuraja! El este la dreapta ta, ca sa te ridice si sa-ti dea putere sa mergi mai departe! Foloseste de asemenea o hrana cat mai simpla, cat mai multe legume si fructe crude, care prin enzimele vii iti vor aduce vindecarea.

Si nu va ganditi ca Sabatul este doar pentru evrei, el a fost dat la crearea pamantului, si Domnul Hristos spune ca a fost facut pentru om. Daca doriti, gustati din odihna Lui si iata fagaduinta din Isaia 56: “Si pe strainii care se vor lipi de Domnul sa-I slujeasca si sa iubeasca Numele Domnului , pentru ca sa fie slujitorii Lui si pe toti cei ce vor pazi Sabatul, ca sa nu-l pingăreasca, si vor starui in legamantul Meu, ii voi aduce la muntele Meu, cel sfant si-I voi umple de veselie in Casa Mea de rugaciune. Casa Mea se va numi o casa de rugaciune pentru toate popoarele.”



Ds