iunie 14, 2013

CARE E SLUJIREA TA PE ACEST PAMANT?


„Îti voi da cheile Împaratiei cerurilor, si orice vei lega pe pamânt, va fi legat în ceruri, si orice vei dezlega pe pamânt, va fi dezlegat în ceruri.” [Matei 16:19]

     Desi au trecut mai mult de 2000 de ani de la venirea Domnului Isus, în lumea în care traim, exista înca multa ura si violenta. De aceea trebuie sa fim animati de o mare pasiune pentru instaurarea Împaratiei lui Dumnezeu în zilele noastre. Cu toate ca Domnul Isus ne-a învatat sa ne rugam pentru venirea Împaratiei Sale, El asteapta ca în acelasi timp sa si facem ceva pentru a o instaura.

     Înainte de a merge la culcare, o fetita a îngenunchiat lânga patutul ei si a înaltat urmatoarea rugaciune: „Doamne Dumnezeule; daca existi cu adevarat si-mi asculti rugaciunea, Te rog sa faci un semn pentru mine si sa ma atingi pe umar!” Nici n-a terminat bine rugaciunea si fetita a si simtit o atingere pe umar. Foarte entuziasmata ca a primit un asa raspuns, aceasta si-a continuat rugaciunea spunând: „îti multumesc Doamne pentru ca existi, mi-ai ascultat rugaciunea si m-ai atins pe umar!” Când si-a deschis însa ochii, a vazut-o lânga pat pe sora ei mai mare si deodata a pierdut toata bucuria. „Tu m-ai atins pe umar?” a întrebat-o ea foarte curioasa pe sora ei. „Da !” i-a raspuns aceasta. Dar de ce ai facut-o? „Dumnezeu mi-a spus sa vin în camera ta, sa stau lânga tine si sa te sustin în rugaciune;” i-a raspuns aceasta. Aceasta întamplare ne arata ca pentru a da un raspuns la rugaciunea unei fetite ce astepta un semn al credintei, Dumnezeu a folosit-o pe sora acesteia.

     Pentru instaurarea Împaratiei Sale în mijlocul acestei lumi, Dumnezeu are nevoie si de slujirea noastra. De aceea noi ar trebui sa fim mâinile Lui, picioarele Lui si gura prin care El sa vorbeasca. În acest fel slujirea noastra sub autoritatea si calauzirea lui Dumnezeu, va face ca împaratia lumii sa ajunga Împaratia lui Dumnezeu.

iunie 13, 2013

CARE-TI E ADEVARATA IDENTITATE?

„De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul din launtru se înnoieste în fiecare zi.” [2 Corinteni 4:16]

     Apostolul Pavel ne face cunoscut ca mostenim o natura veche, care este identitatea spirituala a fiecarei persoane înainte de a-L cunoaste pe Hristos. Atunci însa când credem în Hristos, prin înnoirea lucrata de Duhul Sfânt, capatam o alta identitate spirituala. Pentru toti cei ce suntem în Hristos, lucrurile vechi nu mai sunt, pentru ca am devenit o noua creatie.

     Când Oliver Lodge a încercat sa scrie un nou catehism, s-a confruntat chiar de la început cu doua întrebari majore: „cine suntem noi si ce-a însemnat cu adevarat caderea omului?” Încercând sa defineasca identitatea omului asa cum a fost creat de Dumnezeu si sa prezinte starea în care acesta a ajuns dupa caderea în pacat, Lodge a ajuns la urmatoarea concluzie: „niciunul dintre noi nu mai suntem ceea ce am fost, dar putem fi mai mult decât la început, pentru ca prin credinta în moartea si învierea Domnului Isus, suntem nascuti din Dumnezeu, ajungând oameni noi cu o identitate divina.

     Te-ai întrebat vreodata, cine esti, si dincolo de acest cort de lut, care îti este adevarata identitate? Daca vrei sa fii ceea ce si Dumnezeu asteapta, nu pierde sansa ce o ai prin Hristos, dobândind prin credinta aceasta noua natura.

iunie 11, 2013

PLATESTI TU PRETUL PENTRU MANTUIRE?


“Împaratia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si când gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are si-l cumpara.” [Matei 13:45-46]

 

     Evanghelia este vestea buna a lui Dumnezeu pe care trebuie s-o auda toti oamenii, pentru ca ea ne descopera comoara de mare pret, pe care o  poate gasi oricine prin Hristos. O întâmplare petrecuta cu mai multi ani de zile în urma în SUA, ne poate ajuta sa întelegem sensul acestei descoperiri. Atunci când au fost deschise, multe dintre restaurantele Mc Donalds, nu foloseau pentru a depune la banca banii rezultati din vânzarile zilnice, saci de banca sau vehicule blindate. Patronii acestora trimiteau banii la banca printr-un comisionar, folosind pungi obisnuite în care împachetau si mancarea comandata la pachet. Au ales aceasta strategie, pentru ca nu cumva sa dea de banuit cuiva ca o mare suma de bani parasea restaurantul. Nu dupa multa vreme însa la un restaurant Mc Donalds din Ohio s-a întâmplat ceva neobisnuit: când un consumator a oprit la Mc Drive si-a comandat un Big-Mac si un Shake, vânzatorul de la ghiseu i-a înmânat o punga pe care consumatorul a asezat-o cu mare grija pe scaunul din dreapta din masina, fara ca s-o deschida ca sa vada ce este înauntru. Când însa soferul a ajuns acasa, a observat ca în locul produselor comandate, punga era plina cu zeci de mii de dolari în cash. Cred ca surpriza traita de acest consumator, a fost aceiasi cu experienta traita de acel om care a gasit o comoara în tarina sa.

     Ce faci atunci când gasesti o comoara? Pentru cei ce gasesc o comoara reprezentând valori materiale, Biblia învata ca acestia trebuie sa fie onesti si sa reinapoieze valorile gasite, celor ce le-au pierdut. Pentru cei ce gasesc însa o comoara spirituala, pe Hristos, Evanghelia, sau viata vesnica, Biblia spune ca acestia ar trebui sa fie gata sa plateasca orice pret pentru a o pastra.