martie 07, 2013

INTINDE-MA MANA SPRE ISUS SI EL TE VA AJUTA!



“Doamne Tu mi-ai ridicat sufletul din locuinta mortilor, Tu m-ai adus la viata din mijlocul celor ce se pogoara în groapa.” [Psalmul 30:3]

 

Richard este un colectionar de afirmatii si expresii celebre. Una dintre acestea a fost preluata de pe o pancarta aflata la intrarea unui bazin de înot dintr-un hotel. Pe aceasta se putea citi: “Scaldatul interzis în absenta unui salvator!” Se poate ca cel ce a pus acest semn s-a gandit numai la siguranta fizica, dar putem aplica aceasta atentionare si la viata spirituala: “sa nu încerci sa calatoresti pe marea vietii, fara un salvator, care sa te însoteasca continu!”

Kemeth Filkins a descris obstacolele pe care le putem întalni pe drumul vietii într-un poem intitulat „Groapa”. În acest poem el a prezentat un om care, mergand pe o carare, a cazut într-o groapa din care nu mai putea iesi. Pe aceeasi carare a mers si BUDA, care a ajuns la marginea gropii si i-a spus omului: “groapa este doar o imaginatie a mintii tale. Schimba-ti modul de gandire si nu te vei mai simti în piericol!” A ajuns la malull gropii si un Hindus! Acesta i-a spus: “acesta groapa este numai calea prin care te purifici, în acest mod vei ajunge mai desavarsit!” A trecut pe langa aceeasi groapa si Confucianist, care s-a adresat omului în nevoie: “daca m-ai fi ascultat n-ai fi ajuns niciodata în aceasta groapa!” A mai trecut si un întreprinzator, care i-a zis: Ca sa te salvezi ar fi bine sa comunici si sa interactionezi cu ceilalti ce au cazut în gropi! Un egocentric i-ar fi zis: ” Înca nu stii ce-i aceea groapa, daca nu vezi groapa mea!” Un reporter iar fi raspuns : “poti sa-mi oferi exclusivitate pentru povestea ta?” Daca ar fi trecut un perceptor, acesta l-ar fi întrebat: “ai platit impozit pentru groapa ta?” Un optimist i-ar fi spus: “nu te mai plange; ar putea fi si mai rau”, iar un pesimist i-ar fi zis: “bucura-te acum, pentru ca lucrurile s-ar putea înrautati!” Numai unul singur l-a cautat pe acest om, s-a plecat spre el, l-a apucat de mana si l-a scos afara! Acesta a fost Domnul Isus!

Daca ai ajuns în groapa, nu dispera pentru ca este speranta de salvare. Întinde mainile spre Domnul Isus si lasa-L sa te scoata afara.

martie 06, 2013

ESTI PREGATIT DE INTALNIREA CU DUMNEZEUL NOSTRU?


„Cerceteaza-ma Doamne, încarca-ma, trece-mi prin cuptorul de foc rarunchii si inima!” [Psalmul 26:2]

 

V-ati întrebat vreodata de ce purtam ochelari de soare? De obicei noi folosim ochelarii fumurii pentru a ne proteja ochii de lumina sorelui. Cand însa acestia au fost inventati, acum aproape 570 de ani, au avut o alta întrebuintare. Prima destinatie a ochelarilor fumurii a fost pentru salile de judecata din China. În timpul proceselor, judecatorii purtau acesti ochelari pentru ca sa nu li se vada ochii. Ei încercau în acest fel sa ascunda mesajul pe care îl transmiteau prin privire si mimica fetei. Pentru ca gandurile, emotiile si temerile inimii se pot citi usor în privire, judectorii nu voiau sa arate nimanui ceea ce gandesc. Cand un inculpat era adus în fata tribunalului, acesta nu putea sa anticipeze citind pe fata judecatorului daca va fi gasit vinovat si va fi condamnat, sau daca va fi gasit fara vina si va fi eliberat. Cei mai multi inculpati atunci cand intrau în sala de judecata tremurau nu de frica pedepsei, ci datorita faptului ca nu puteau vedea ochii judecatorului.

Trebuie sa fim bucurosi si multumitori lui Dumnezeu, pentru ca Domnul Isus nu si-a ascuns identitatea si emotiile personale. În seara în care s-a lepadat, apostolul Petru a putut privi ochii Domnului Isus si a descoperit dragoste si acceptare. Cand Toma a stat în fata Domnului Isus în cea de-a opta zi dupa înviere, a putut vedea în ochii Domnului Isus compasiune si îngaduinta. Cercetat de privirea Domnului Isus, Toma n-a mai dorit sa vada semnele cuielor si nici sa mai puna mana în coasta Domnului, ci rusinat de pretentiile sale a marturisit: ”Domnul meu si Dumnezeul meu!”

Privind spre Domnul Isus si noi putem descoperi acum aceeasi dragoste, dar va veni însa o zi în care ochii Lui vor straluci ca para focului, exprimand autoritate, judecata si condamnare. Atunci cei pacatosi vor tremura cuprinsi de frica si groaza pedepsei. Ce vei face tu?

martie 05, 2013

RAMAI IN LUMINA DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU


“Învataturile Tale sunt minunate: de aceea le pazeste sufletul meu. Descoperirea cuvintelor tale da lumina, da pricepere celor fara rautate.” [Psalmul 119:129-130]

Ati vazut vreodata pestisori aurii de acvariu? Prin coloritul lor stralucitor, acestia creaza un efect deosebit de luminozitate si atrag privirile oricui. Printre ceilalti pestisori par sa fie un adevarat glob de lumina! Stiti însa ca atunci cand pestisorii aurii sunt tinuti departe de lumina sau în întuneric, acestia îsi pierd stralucirea? Atunci cand în camera în care este pastrat acvariu nu este lumina suficienta, culoarea lor aurie paleste. De aceea pentru ca acesti pestisori sa aiba o culoare aurie stralucitoare, trebuie sa fie tinuti într-o camera cu ferestre mari si luminoase.

Versetele biblice de astazi ne vorbesc despre lumina Adevarului si-a Dragostei lui Dumnezeu. Cand L-am cunoscut pe Domnul Isus si-am hotarat sa-L urmam, ne-am apropiat de aceasta lumina care ne-a schimbat viata. La fel cum lumina soarelui alunga întunericul si umple orice încapere de lumina, tot asa si Cuvantul lui Dumnezeu alunga întunericul din inimile noastre, daruindu-ne stralucire spirituala. Putem pastra însa aceasta stralucire spirituala, numai daca ramanem aproape de Domnul Isus, dupa cum si pestisorii aurii îsi pastreaza coloritul lor stralucitor, numai atunci cand raman în lumina.

martie 04, 2013

AI INCREDERE IN DUMNEZEU SI EL NU TE VA LASA


“El mi-a zis: “Prooroceste despre oasele acestea, si spunele: ”Oase uscate, ascultati Cuvantul Domnului!” Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea: ”Iata ca voi face sa intre în voi un duh, si veti învia!” Va voi da vine, voi face sa creasca pe voi carne, va voi acoperi cu piele, voi pune un duh în voi si veti învia. Si veti sti ca Eu sunt Domnul.” [Ezechiel 37:4-6]

 

În timpul razboiului civil din SUA, sclavii din sud, au trait cele mai cumplite dureri si încercari. Acestia au fost vanduti la proprietari diferiti, fara a se tine cont ca erau familii. Sotul era vandut unui proprietar dintr-o anumita zona, iar sotia unui alt proprietar dintr-o alta zona. În acelasi fel au fost împrastiati si copiii. În acele momente, pentru ei nu mai exista nici o nadejde ca se vor mai reîntalni. În clipele de despartire, au fost însa mangaiati de cuvintele rostite de Dumnezeu prin proorocul Ezechiel: ”Oase uscate, ascultati Cuvantul Domnului!” Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea:”Iata ca voi face sa intre în voi un duh, si veti învia!” Va voi da vine, voi face sa creasca pe voi carne, va voi acoperi cu piele, voi pune un duh în voi si veti învia. Si veti sti ca Eu sunt Domnul.”

Ei nadajduiau ca Dumnezeu care a lucrat potrivit viziunii lui Ezechiel si-a adunat laolalta natiunea lui Israel, va interveni în acelasi fel si-n situatia lor. De aceia nadajduiau într-o zi a eliberarii, cand se vor aduna iarasi laolata, venind fiecare din locurile unde au fost împrastiati pentru a-si reîntregi familiile. Acesta zi asteptata cu atata ardoare, Dumnezeu a adus-o pentru ei nu dupa mult timp de la sfarsitul razboiului. Atunci sclavia a fost abolita, negrii au foat eliberati si familiile reîtregite. Nadejdea si asteptarea lor a fost împlinita!

Daca te afli într-o vale a deznadejdii si-n jurul tau vezi numai oase uscate, Dumnezeu poate aduce aceeasi schimbare si-n cazul tau, transformand oasele în ostire si desnadejdea în bucurie!