noiembrie 09, 2012

NU INTOTDEAUNA INTELEGEM PLANUL LUI DUMNEZEU.. DAR AI INCREDERE!

 
“Ei fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, cand avea sa faca cortul: “Ia seama”, i s-a zis; sa faci totul dupa chipul care ti s-a aratat pe munte „Dar acum Hristos a capatat o slujba cu atat mai înalta cu cat legamantul al carui mijlocitor este El, e mai bun, caci este asezat pe fagaduinte mai bune.” [Evrei 8:5-6]
 
Corrie Ten Boom, a fost o sfanta a zilelor noastre. Ea a trait prin credinta si-a acceptat planul Lui Dumnezeu pentru viata ei, chiar si atunci cand a fost închisa într-un lagar de concentrare nazist. În acel lagar, sora ei si-a gasit sfarsitul vietii. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Corrie Ten Boom, a calatorit în multe parti ale lumii vorbind despre experientele ei din Olanda si vremea de detentie din Ravensbruck. Ea a marturisit despre dragostea lui Dumnezeu pe care a simtit-o si în cele mai grele momente ale vietii. Ca sa ilustreze acest maret adevar, adesea folosea simboluri simple. În una din prezentarile sale ea a folosit o panza pe care era cusuta o coroana foarte frumoasa.  La început a ridicat panza cu partea pe care era coroana si a vorbit ascultatorilor despre planul lui Dumnezeu, care doreste sa dea tuturor o cununa stralucitoare. Dupa aceea întorcea panza cu partea cealalta si le cerea ascultatorilor sa spuna ce vad? Fiecare putea sa observe cu usurinta o amestecatura de fire într-o forma nedefinita. Asa se vede de multe ori spunea ea si viata noastra, privind-o din perspectiva umana.
De multe ori nu putem întelege planul lui Dumnezeu pentru viata noastra, dar si atunci trebuie sa-l acceptam, pentru ca din perspectiva lui Dumnezeu acesta este perfect.
Daca te afli în hatisurile vietii si nu mai gasesti nici un sens si nici o cale de iesire; schimba-ti perspectiva de a privi lucrurile si vei vedea cununa!

noiembrie 08, 2012

FiI O LUMINA PENTRU CEL DE LANGA TINE


“Multi zic: Cine ne va arata fericirea? Eu însa zic: Fa sa rasara peste noi lumina Fetei Tale Doamne!” [Psalmul 4:6]

 

Cu cateva secole în urma, într-un sat dintr-o zona montana din Europa, un nobil bogat s-a gandit ce mostenire sa lase celor din satul sau natal. Dupa multa chibzuinta, a hotarat ca cel mai mare dar pe care îl poate oferi consatenilor sai, este sa le construiasca o biserica.

Luand aceasta hotarare n-a permis nimanui pana în ziua inaugurarii sa vada planurile cladirii sau sa calce înauntrul constructiei. În ziua inaugurarii oamenii din sat s-au adunat admirand frumusetea noii cladiri. Totul era aranjat cu atentie si nu lipsea nimic. Cladirea, mobilierul si utilitatile erau minunate! Unul dintre sateni a remarcat ca lipsea ceva! S-a uitat în jur si n-a vazut nici o sursa de lumina, care sa lumineze cladirea în timpul serviciilor de seara. La serviciile de seara se facea foarte repede întuneric. De aceea l-a întrebat pe nobil: „totul este perfect si bine aranjat, constructia este deosebita; dar care-i este sursa de lumina?” În loc de raspuns, acel nobil a dat fiecarei familii cate o lampa cu gaz, dupa care si-a îndreptat degetul spre anumite nise din pereti aflate de jur împrejurul salii spunand:
“Aceasta biserica va fi luminata daca atunci cand veti veni la închinare, fiecare familie îsi va aduce lampa pe care a primit-o si-o va aseza pe nisa din perete în zona în care se va aseza”. De fiecare data cand veti veni la biserica, zona în care va asezati în banci va fi luminata! Dar de fiecare data cand veti lipsi, acea zona va ramane în întuneric! Acest lucru trebuie sa va faca constienti ca oridecateori nu veniti la biserica, portiuni din casa Domnului vor ramane neluminate.

Cum este zona în care te asezi atunci cand mergi la Biserica? Luminata sau în întuneric?

Dumnezeu doreste ca prin fiecare dintre noi sa straluceasca lumina adevarului, pe care sa o purtam cu noi atunci cand venim la Casa Domnului!

noiembrie 07, 2012

TOT CE TI SE INTAMPLA ASTAZI NU E LA INTAMPLARE!


”De aceea si noi, din ziua cand am auzit aceste lucruri, nu încetam sa ne rugam pentru voi, si sa cerem sa va umpleti de cunostiinta voiei Lui, în orice fel de întelepciune si pricepere duhovniceasca.” [Coloseni 1:9]

 

Multi oameni cred ca Dumnezeu are un plan pentru viata lor si todeauna cauta sa traiasca împlinindu-l. Acestia se încred total în Dumnezeu asteptand ca Dumneuzeu sa intervina în fiecare aspect al vietii lor.

În cartea lor despre familie, Denis si Barbara Rainey, prezinta o astfel de persoana; o misionara britanica, numita Elizabeth Aleward. În timpul adolescentei, aceasta domnisoara era încercata de faptul ca fetele de seama ei aveau parul blond carliontat, pe cand al ei era negru si drept. Mai mult decat atat, colegele ei erau înalte, iar ea a ramas scunda. Mai tarziu însa Dumnezeu a chemat-o pe Elizabeth sa fie misionara în China. În timp ce-i slujea pe chinezi, uitandu-se mai atenta la ei, a observat ca fetele si sotiile lor, aveau parul negru si drept. Iar chinezii se opresc din crestere la aceeasi înaltime pe care ea o avea. Observand ca ceea ce altadata îi era povara, a devenit o binecuvantare, si-a plecat capul în rugaciune spunand: „Doamne Dumnezeule, planurile Tale sunt perfecte. Tu m-ai pregatit pentru aceasta slujire, randuindu-mi chiar statura si coafura, pentru a nu fi o pricina de poticnire.”

Poate nu întelegi ceea ce ti se întampla astazi! Fii sigur ca lucrurile cu care te confrunti nu sunt la întamplare. Ele se petrec în voia lui Dumnezeu, si todeuna sunt randuite spre bine.

noiembrie 06, 2012

PREA STRANS


"...pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri; căci stiti singuri că la aceasta suntem randuiti." [1 Tesaloniceni 3:3]

 

Îmi amintesc ziua în care totul părea că se prăbuseste în jurul meu, ca apoi să mă afunde. Treceam prin probe după probe pentru a mi se constata iubirea, răbdarea, credinta, loialitatea, integritatea... pană am ajuns în ziua în care singurul gând ce se mai auzea era: "ai rămas singură... atât de singură.. Unde e Dumnezeu chiar acum?"

Si gandul ala provoca si mai multă suferintă... Dar nu voi uita vreodată imaginea imediat următoare lui. Eu în bratele Lui, apărată de scumpul meu Domn Isus. Cel rău se zbătea, se străduia din răsputeri să ajungă la mine prin toate mijloacele posibile. Am fost surprinsă de dorinta lui atât de puternică si de înversunarea lui în luptă. Da, se lupta să mă ia de la El! Dar Printul mă strângea în bratele Sale mai tare, ca nu cumva să fiu atinsă de un deget de-al celui ce-mi vroia sufletul si viata.

Mă înselasem amarnic. Nu fusesem nici o clipă singură. Doar îmbrătisarea Sa cu dragoste, lacrimile Sale tăcute si tot ceea ce îndura pentru mine m-au tinut tare în continuare...

Ti-ai imaginat vreodată bătălia asta crancenă?

Închide ochii.




Diana T., Timisoara

noiembrie 05, 2012

CINEVA ACOLO SUS MA IUBESTE!


 
“Încrede-te în Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe întelepciunea ta.” [Proverbe 3:5]

 

Fiecare dintre noi ne confruntam în viata cu zile bune si zile proaste. Marea întrebare este cum stim sa folosim aceste vremuri?

Martin Seligman, un psiholog remarcabil, a studiat felul cum oamenii confrunta evenimentele vietii. În timpul cercetarilor sale a descoperit ca succesul sau insuccesul unei persoane nu este dat de lipsa sau prezenta greutatilor si-a zilelor rele, ci de atitudinea cu care oamenii confrunta aceste vremuri!

Cand unii oameni au o cadere în viata, considera ca sunt urmariti de ghinion, de esec si se declara învinsi. Ei ajung fara nadejde si nu mai vad nici o posibilitate de biruinta. De obicei acest tip de oameni sfarsesc prin a renunta la ceea ce au început.

Sunt însa alti oameni care privesc caderea ca fiind ceva de moment, o întamplare nefericita si nicidecum o situatie insurmontabila. Acestia sunt pregatiti sa confrunte orice situatie transformand-o în ceva pozitiv. Ei fac astfel ca zilele grele ( lamaile vietii) sa fie transformate în situatii benefice (limonada)!

Nu-i asa ca aceasta este si atitudinea credintei? Credinta admite ca vom trece prin greutati, caderi, crize si încercari, dar nu ne vom opri privirile asupra acestora. Credinta priveste todeauna dincolo, si are siguranta ca “Cineva acolo sus” ne iubeste! Avand aceasta siguranta, poti trece mai usor prin greutati probleme si încercari, întrezarind biruinta care urmeaza.