ianuarie 11, 2013

LUCRATI IN ECHIPA


“Încolo fratilor, rugati-va pentru noi ca, Cuvantul Domnului sa se raspandeasca si sa fie proslavit cum este la voi, si sa fim izbaviti de oamenii nechibzuiti si rai; caci nu toti au credinta.” [2 Tesaloniceni 3:1-2]

 

Patronii din comert si industrie, sustin ca cei mai multi oameni îsi pierd slujbele nu din cauza ineficientei personale, ci din cauza esecului în a pastra relatii bune si a lucra împreuna cu ceilalti colegi.

Cand un angajator intervieveaza un nou angajat acesta ia în consideratie nu numai cunostintele acestuia, îndemanarile practice sau experienta dobandita, ci si abilitatea noului angajat de a lucra în echipa. De aceia sunt repetate mereu întrebari precum: „Cat de bine poti lucra cu altii? Cat de repede te poti adapta? Care a fost perioada cea mai lunga în care ai fost angajat în aceiasi slujire?”

Angajatorii doresc sa descopere daca noul angajat este o persoana provocatoare de conflicte printr-un exclusivism major, gandind todeauna doar în termenii „Eu”. Sau este o persoana care poate gandi în termeni generali, inclusivi, în termenul „noi” cuprinzandu-i si pe ceilalti pentru binele companiei?

Cu cat în viata învatam mai devreme sa gandim în termenii „noi” cu atat ne va fi mai usoara integrarea în colectivitate.

Într-o gluma se spune ca un redactor de ziar a fost informat ca o furtuna a rupt un cablu de înalta tensiune, pe o strada în oras. Ca sa fie sigur ca cineva va transmite stirea, la acest eveniment a trimis doi reporteri spunandu-le: Va rog sa colaborati între voi! Nimeni nu stie daca acest cablu mai este conectat la curent, sau deja este decuplat. De aceea as dori sa cooperati: unul dintre voi îl va atinge, iar celalalt va redacta evenimentul!

Pentru a arata dragostea lui Dumnezeu si a sluji pe cei din comunitatea unde suntem asezati, si noi trebuie sa cooperam. Nu ca si reporterii trimisi la evenimentul ce urma a fi prezentat publicului prin paginile ziarului, ci actionand cu întelepciune, pentru a evita orice pericol.

 

ianuarie 10, 2013

10 IANUARIE PENTRU CA NU MAI POT SA TIN DOAR PENTRU MINE CEEA CE DUMNEZEU IMI SPUNE



"Dacă nu credeti, nu veti sta în picioare.” [Isaia 7:8]

"Facă-ti-se după credinta ta." [Matei 8:13; 9:29]


         Credinta e mai mult decat a crede ca exista un Dumnezeu si Acela e Isus Cristos...

Credinta e mai mult decat a crede ca esti mantuit prin sangele Lui...

Credinta e incredere in El in privinta oricarui detaliu al vietii tale..

Credinta e acea constientizare ca puterea lui Dumnezeu e peste tine pentru ca El e in tine... acea putere care poate muta muntii... care aduce victorie in fiecare aspect al vietii tale, care aduce vindecare, biruinta..

Credinta e alegerea ta de a renunta la minciunile care te fac slab si in alegerea  lui Isus, a puterii Sale, a increderii in El..

Credinta e cea care te ajuta sa ramai drept
si cea care stabileste limitele vietii tale!

Daca crezi ca Isus a murit pentru tine... dar nu crezi ca El te poate ajuta intr-o problema a vietii tale... nu e putin absurd?

Credinta e atunci cand te simti liber in El pentru ca nu te mai apasa nicio problema din lumea asta... incepi sa nu mai vezi probleme ci sa vezi putere, puterea lui Isus care poate fi manifestata prin acele circumstante. Cat suntem de slabi in credinta... ne laudam si mandrim, fara vorbe, ca suntem cei care cred in existenta unui Dumnezeu adevarat, care s-a nascut pentru noi intr-un mod divin... credem in existenta acestuia, in moartea si invierea Lui.. dar refuzam sa credem ca El poate sa ne ajute in acel detaliu al vietii noastre...

Oare chiar avem credinta?

Mi-e teama ca s-a pierdut intre secole credinta care muta muntii..

Credinta e cea care hotaraste cum va fi viata noastra.. Vindecarea sutasului a venit din cauza credintei sale. Daca nu ar fi crezut?

In mana noastra sta infatisarea vietii noastre.. in functie de credinta noastra se intampla sau nu lucruri.

 
Ana-Maria B.

ianuarie 09, 2013

AI GRIJA LA GRESELILE PE CARE LE FACI!


“ .. toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împacat cu El prin Hristos, si ne-a încredintat slujba împacarii.” [2 Corinteni 5:18]

 

M-am amuzat mult, cand am auzit despre felul în care un profesor a încercat sa-i disciplineze pe elevii ce nu erau atenti la ore. Cei ce creau probleme în timpul cursurilor, erau opriti dupa ore si li se cerea ca tmp de 30 de minute să mearga la clubul de disciplinare „Frank Sinatra”.

Acest club era un loc unde se difuzau numai melodiile lui Frank Sinatra. Ajunsi aici, elevii trebuiau sa se aseze la distanta unul de celalalt si tim de 30 de minute nu trebuiau sa vorbeasca între ei si nici sa glumeasca. În tot acest timp trebuiau sa asculte aceeasi melodie a lui Frank, repetata mereu si mereu.

Este pedeapsa cea mai de nesuportat; a spus unul dintre elevi, a fost asa de dezgustator! “Au gasit ceea ce cu adevarat nu ne place”, a marturisit un altul. Profesorul deseori i-a încurajat pe elevii discipinati spunandu-le ca au voie sa cante împreuna cu Sinatra, dar niciunul nu a facut-o!

Este important pentru fiecare dintre noi sa învatam ca deciziile noastre sunt urmate de consecinte. Acestea se platesc imediat sau mai tarziu în viata. Parintii care-i pedepsesc pe copii atunci cand acestia gresesc, au în vedere principiul: „În viata culegi ceea ce semeni!” Cineva a prezentat acest principiu, într-un alt mod. Sunt doua dureri majore în viata: “durerea disciplinarii” sau “durerea regretului!”

Toti cei care accepta durerea disciplinarii, vor fi scutiti mai tarziu de durerea regretului, care este cu mult mai amara. Dumnezeul nostru chiar daca ne disciplineaza pentru greselile pe care le-am facut, este gata sa ne ierte si sa ne garanteze împacarea.

ianuarie 08, 2013

FERESTE-TE DE ISPITA


”Ferice de cel ce rabda ispita. Caci dupa ce a fost gasit, va primi cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc”. [Iacov 1:12]

 

Clarence Macartney, a spus odata ca: prima ispitire a avut loc într-o gradina, unde omul era împreuna cu toate animalele în mijlocul unei vegetatii abundente. Ispitirea Domnului Isus, al doilea Adam, a avut loc însa în pustie; unde nu era nici un fel de vegetatie si numai fiare salbatice.

Contrastul dintre prima ispitire si ispitirea Domnului Isus, este o buna imagine a urmarilor pacatului. Pacatul a adus blestemul, a stricat relatiile si a instaurat moartea.

Nathan Horwitt, un expert în culturile de ciuperci, a afirmat ca exista o anume specie de ciuperci numita AMANITA PHALLOIDES, care este cea mai otravitoare dintre toate celelalte specii. Este însa ceva foarte ciudat cu aceste ciuperci: gustul lor este foarte bun, iar otrava actioneaza încet. Foarte multi ajung sa realizeze ca aceste ciuperci sunt otravitoare, iar pentru ei nu mai exista nici o sansa de salvare, abia dupa ce ajung sa spuna colegilor:  “aseara am avut cea mai grozava mancare de ciuperci!”

De multe ori, ispita poate fi ca aceasta specie de ciuperci otravitoare; foarte atractiva si buna la gust, dar camufland otrava cea mai puternica.

ianuarie 07, 2013

7 IANUARIE ESTE ISUS PRIETENUL TAU?


La multi ani cu Domnul nostru Ceresc si Un An Nou binecuvantat!

 
“Domnul ostirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scapare pentru noi.” [Psalmul 46:11]

 

Daca ne încredem în noi însine si contam pe posesiunile si capacitatile noastre, va veni o vreme cand vom constata ca am luat decizii atat de gresite. Oricat de multe valori am acumula, acestea nu ne pot scuti de esec, dezamagire si înfrangere.

Daca însa ne punem încrederea în Dumnezeu si marturisim ca puterea si resursele noastre nu ne sunt suficiente, daca în momentele de încercare vom conta pe ajutorul lui Dumnezeu, atunci vom fi plini de putere si vom trece biruitori prin orice situatie.

Dumnezeu nu esueaza niciodata. De aceea cei ce se adapostesc sub protectia Sa, gasesc un adapost sigur în orice vreme.

Umilinta crestina nu-i lasitate, sau pasivitate; o motivatie pentru a nu face nimic. Umilinta înseamna a recunoaste autoritatea lui Dumnezeu, si a te supune voiei Sale. Umilinta este o invitatie pentru a lucra cu tot devotamentul pentru o institutie mai mare decat orice întelegere umana. Aceasta slujire si dedicare este pentru Împaratia lui Dumnezeu care nu poate sa cada.