septembrie 11, 2010

RAMAI IN PROCESUL LUI! (1)

"Aduceti vitelul cel ingrasat si taiati-l. Sa mancam si sa ne veselim" [Luca 15:23]


Avem un Dumnezeu maret si plin de intelepciune! Lucrarea Lui este cea mai mare minune din vietile nostre, este cea mai mare comoara pe care nu o poate lua nimeni. Cu totii la un moment dat am fost protagonistii in pilda fiului risipitor. Fiecare din noi ne-am dat seama intr-un anumit moment al vietii, in timp ce ne hraneam cu lucruri rele ca viata naostra nu are sens departe de El si Imparatia Lui. A fost momentul in care am decis sa-L cautam cu toata inima si sa ne intoarcem fara pretentii inaintea Lui, sa-i slujim realmente si total.
Cam pana aici e partea noastra, in rest e HARUL Lui maret, tot ce a urmat, desi de multe ori nu pare cea mai gingasa experienta, e pentru Slava Lui si binele nostru. Fiul risipitor cand se intoarce, dupa ce isi exprima parerea de rau in fata tatalui, acesta le spune robilor sai: “aduceti repede haina cea mai buna si imbracati-l cu ea; puneti-i un inel in deget si incaltaminte in picioare." Ce inseamna asta? Chiar daca atunci cand si-a vazut fiul a alergat inaintea lui si Biblia spune ca a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat mult, in primul rand Tatal nu i-a dat de mancare ci i-a schimbat hainele. Sunt absolut sigura ca aceste haine noi nu au fost imbracate de fiu inainte de a se spala. Metaforic vorbind, faptul ca isi recunoaste vina e modul lui de a se spala, de a se curata. Cand venim inaintea Lui, El ne iubeste, ne asteapta, ne primeste dar urmeaza un proces, de curatare:
1. Pocainta – spalarea
2. Imbracarea cu haine noi: haina cea mai buna inseamna o identitate noua, ca fiu a Imparatiei trebuie sa ne purtam identitatea cu demnitate. Demnitatea nu vine de la sine, ea se cladeste in caracterul nostru in timpul procesului, in timpul incercarilor. Dumnezeu zdrobeste orgoliul si zideste demnitatea in noi.
3. Ii pune un inel pe deget: aceasta semnifica guvernare. Inelul este semnul regalitatii de asemenea si al preotiei si al legamantului. Inelul acela inseamna responsabilitate, cu inelul se pecetluiau legile, asta inseamna ca luarea decizilor este la un alt nivel, nu mai este unul egoist ci unul care sa serveasca scopurilor Imparatiei.
4. Incaltaminte in picioare: asta inseamna umblarea cu El in fiecare zi, intr-o conexiune totala cu Imparatia Lui. De asemenea mai inseamna si protectie. Cand ai incaltaminte picioarele nu iti sunt ranite si nici murdarite chiar daca umblii prin praf. Iar noi nu putem evita praful lumii acesteia, nu putem sa ne comportam ca si niste lunatici, avem relatii cu oameni din lume care poarta spiritul lumii, dar noi suntem paziti!
Abia apoi vine partea pe care toata lumea o asteapta, viteleul cel ingrasat si veselia. Tatal din aceasta pilda nu accepta la masa lui un cersetor, prima data il repozitioneaza si abia apoi ii indeplineste nevoile.
"Cautati mai intai Imparatia cerurilor si toate celelalte lucrui vor veni pe deasupra" - asta inseamna in primul rand sa cauti sa devii cetatean al Imparatiei, accepta procesul Lui intreg.
NU UMBLA IN REGIM DE BINECUVANTARE CI DE RESPONSABILITATE!



Anonim



septembrie 10, 2010

ISTORISESTE MINUNILE LUI

„Voi lauda pe Domnul din toata inima, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din tine bucuria si veselia mea, voi canta Numele Tau, Dumnezeule, Prea Inalte.“ [Psalm 9:1-2]

Dupa o perioada lunga de depresie si apatie, Dumnezeu s-a atins de mine. Unul din primele semne vizibile a fost ca am inceput sa cant tot timpul, iar cand sunt pe strada ma multumesc sa fredonez.
Cele doua riduri noi si firele albe care mi-au aparut in urma depresiei imi raspund suparate din oglinda sau vitrina si-mi amintesc ca viata e grea si nedreapta. Au dreptate ridurile si firele mele albe proapsete. Viata e grea si nedreapta, dar Dumnezeu este bun si indurator si nu ma pot opri sa-L laud pentru ca s-a atins de mine. E o minune ca nu am ajuns pe mana psihiatrilor, e o minune ca mi s-a dezghetat inima, e o minune ca suport oameni in jurul meu, e o minune ca cei care ma urau au ingropat securea razboiului, e o minune ca am reprimit ceea ce credeam pierdut pentru totdeauna. Dumnezeu a facut atatea minuni pentru mine si in mine. Acum ma rog sa nu obosesc sa-L laud pe Dumnezeu, sa nu obosesc sa-I povestesc minunile facute pentru mine si pentru cei de langa mine.
Tu ai obosit sau inca nu le vezi?


Daniela



septembrie 09, 2010

TU ESTI A DOMNULUI

„Sa stiti ca Domnul este Dumnezeu! El ne-a facut si ai lui suntem: noi suntem poporul Lui si turma pasunei Lui.“ [Psalm 100:3]

Fiecare om are momente cand se simte singur si nepretuit. Apar pe neasteptate: din cauza unui esec, a unei probleme de sanatate, a problemelor de la serviciu, a neintelegerilor cu partenerul sau cu copiii sau cu prietenii… Dintr-odata te simti fara valoare si al nimanui. Si totusi nu esti al nimanui. Si nu poti face tot ce vrei. Si ai valoare. Pentru ca TU esti al Domnului. Si-a dat Fiul pentru tine, si-a legat Numele de al tau, ti-a dat sarcina Marii Trimiteri.
Fata de alti pastori, Pastorul acesta sta langa turma Lui, o protejeaza, o ingrijeste, o tunde cand trebuie, si e mandru cand turma sta ascultatoare in perimetrul pe care i l-a dat.
Versetul acesta plin de maiestuozitate, ma umple de bucurie, dar si de responsabilitate. Asa ne vrea Dumnezeu: bucurosi si responsabili ca suntem copiii Regelui Universului!



Daniela

septembrie 08, 2010

CANTA BUNATATEA LUI DUMNEZEU

„Voi canta bunatatea si dreptatea; Tie, Doamne iti voi canta.“ [Psalm 101:1]

De la inceputul concediului meu a plouat in fiecare zi. Des, marunt, cu stropi mari, mai lent, mai puternic. Multe tipuri de ploaie. Cum s-a oprit ploaia, cum vrabiile si randunelele au inceput sa cante si sa topaie in jur. Nu le deranjeaza frigul care s-a lasat, nici umezeala… Canta intr-una si se avanta spre cer cu eleganta si bucurie. Ii canta lui Dumnezeu pentru binecuvantare prin ploaie, pentru mancarea pe care o vor avea, pentru cuibul protejat, pentru puii sanatosi, pentru cine mai stie cate…
Impreuna cu ele cant si eu, pentru ca in toate tipurile de ploaie vad bunatatea si dreptatea lui Dumnezeu. Pentru ca pe langa grija ploilor si a norilor si a randunelelor, are si grija mea si grija noastra. Si ma rog sa pot arata bunatatea si dreptatea Lui fara margini si celor de langa mine.
Canta-I Dumnezeului nostru nemarginit pentru ca merita!


Daniela

septembrie 07, 2010

NU TE OPRI DIN LAUDE PENTRU DUMNEZEU

„Binecuvantat este Domnul Dumnezeul lui Israel, pentru ca a cercetat si a rascumparat pe poporul Sau.“ [Luca 1:68]

Nu mai e la moda sa lauzi pe cineva sau ceva. Suntem setati sa vedem si sa criticam tot ce nu merge bine. Si am devenit atat de experti in asta, incat nu mai vedem ce merge bine, iar fata de minunile pe care le face Dumnezeu am devenit orbi ca niste cartite. Am ajuns atat de setati pe critica, incat nici Dumnezeu nu mai scapa. Daca cumva scapa de critica, uitam sa Il laudam. Pe ceilalti ii laudam doar cand sunt bebelusi, apoi brusc nu mai sunt buni de nimic. Am avut o perioada in care am uitat sa-L laud, iar in timpul de rugaciune veneam cu lista cu probleme pe care o avea de rezolvat. Erau atatea lucruri care nu mergeau bine… Pana cand am redescoperit frumusetea lui Dumnezeu si faptul ca merita laudat. Merita laudat nu doar pentru ca se ocupa de o buna parte a problemelor de pe lista mea de rugaciune, ci pentru Cine este El: pentru planul lui de mantuire, pentru harul Lui, pentru caracterul Lui. Dumnezeu ne-a cercetat si ne-a rascumparat, Dumnezeu ne-a dat sanatate, Dumnezeu a oprit seceta, Dumnezeu ne-a dat un loc de munca, Dumnezeu ne-a dat unul sau mai multi prieteni si frati, Dumnezeu ne-a dat o casa sau o chirie convenabila, bani pentru studii, putere sa lucram pentru El, inimi sensibile, pentru… si lista poate continua cu ce a facut El pentru lume, pentru familia ta si pentru tine.
Nu te opri din laude pentru Dumnezeu! E vrednic si merita toate laudele!





Daniela





septembrie 06, 2010

Ce a zamislit Dumnezeu in tine? (2)

"El hotaraste din nou o zi: "ASTAZI"....zicand dupa atata vreme, cum s-a mai spus: "Astazi daca auziti glasul Lui, NU va impietriti inimile." [Evrei 4:7]

Vrei ca Domnul sa zamisleasca in tine credinta, mantuirea, bucuria, pacea, darnicia, dorinta si interesul pentru cuvantul Lui? Vrei ca Dumnezeu sa lucreze prin tine catre alti oameni? Sa fii un canal prin care Dumnezeu sa-si duca la implinire planul Lui? ( Dumnezeu oricum va lucra , indiferent ca esti tu sau nu, dar, totusi de ce sa nu fii tu unealta manuita chiar de El? Dumnezeu niciodata nu pierde, cei care pierdem suntem noi).
Vrei toate acestea?? Daca da, atunci da-i Domnului toata inima ta, nu pe jumatate, fii sincer cu El si daruieste-o toata Lui si ai sa descoperi pe parcurs multe lucruri bune care le poti face, ai sa vezi cum planurile tale izbutesc si te vei bucura.
Dumnezeu ne spune in Iosua 1:8 - " Cartea aceasta a legii sa NU se departeze de gura ta; CUGETA asupra ei zi si noapte, CAUTAND sa faci TOT ce este scris in ea, caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune."
Deci, abia atunci vom lucra si nu oricum, ci cu INTELEPCIUNE, care vine de sus, nu de la oameni.
Increde-te in Domnul si nu vei fii dezamagit!
Slavit sa fie Dumnezeu! Amin!



Felicia P.- Timisoara

septembrie 05, 2010

CE A ZĂMISLIT DUMNEZEU ÎN TINE? (1)

"...caci ce s-a zamislit in ea, este de la Duhul Sfant. Ea va naste un Fiu si-i vei pune numele ISUS, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale." [Matei 1:20]

In Maria, Tatal Ceresc a zamislit ceva sfant, ceva curat, un Fiu, un rege, un om fara de pacat, a zamislit dorinta inimii Lui de Tata, aceea de a salva TOTI oamenii prin Fiul Sau. Ce onoare pentru Maria.
Sa stii ca inlauntrul tau este planul lui Dumnezeu, este gandul Lui...ce frumos, ce pur!!!
De ce Dumnezeu a ales-o pe Maria, de ce nu o alta femeie? Eu cred ca Dumnezeu s-a uitat la inima ei, a vazut-o sincera, plina de dorinta de a-L cunoaste pe El si de a face voia Lui. Maria credea mult in Dumnezeu si de aceea vroia sa-L cunoasca mai indeaproape, vroia sa-L simta inaluntrul inimii ei.
Ce a zamislit Dumnezeu in tine? Te-ai intrebat vreodata? Ca sa zamisleasca ceva in tine, in primul rand El doreste inima ta, asa cum este ea, o doreste pentru a o curata prin puterea Duhului Sfant, pentru ca mai tarziu sa poata pune roada Lui in tine.
Cum este Dumnezeu? Bun, credincios, bland, plin de dragoste, de mila, de indurare, etc...Si noi putem deveni astfel....Stiu, e lung traseul acesta de schimbare, dar....se poate cu EL. Totul pleaca de la inima...asa cum copilul inlauntrul mamei este protejat de placenta, care ea are rolul de: nutritiva, respiratorie, excretorie, endocrina si de bariera imunologica, asa si inima noastra este protejata, schimbarea care o face Dumnezeu o face inaluntrul ei, nu pe ea...
Vrei schimbare in viata ta, te-ai saturat de aceeasi rutina zilnica?? Atunci ia o hotarare ASTAZI, cat se mai poate spune '' astazi''.

Felicia P.- Timisoara