decembrie 20, 2013

DE DRAGUL TAU ISUS A VENIT IN LUME

“El, macar ca era bogat, s-a facut sarac pentru voi.” [2 Corinteni 8:9]

Domnul Isus Christosa fost din vesnicie bogat, slavitsi inaltat, dar “s-a facut sarac pentru voi”. Sfantul bogat nu poate avea partasie adavarata cu fratii lui saraci, daca nu isi da averea ca sa le implineasca nevoile. Aceeasi regula se aplica si Capului, si madularelor trupului lui Christos. Domnul nostru nu ar fi putut avea partasie cu noi, daca nu si-ar fi impartit averea Sa si nu ar fi devenit sarac ca sa ne faca pe noi bogati. Daca ramanea pe Tronul Sau slavit, si noi continuam sa traim in ruinele caderii fara sa primim mantuirea Lui, partasia ar fi fost imposibila de ambele parti. Pozitia noastra dupa cadere, fara legamantul de har, ar fi oprit omul cazut de la comunicarea cu Dumnezeu, asa cum Belial nu se poate intelege cu Christos. De aceea, pentru ca partasia sa fie posibila, era necesar ca Ruda cea bogata sa-si dea averea rudelor sarace, ca Mantuitorul neprihanitsa dea desavarsirea Sa fratilor Lui pacatosi, si ca noi, saraci si vinovati, sa primim din plinatatea Lui “har dupa har” (Ioan 1:16). Astfel, daruind si primind, Cel ales putea cobori din inaltimi, si cel sarac putea urca din adancuri, ca sa se imbratiseze unul pe altul in adevarata partasie. Saracia trebuia imbogatita prin Cel care are bogatii infinite, inainte de a stade vorba si vina trebuia sa se piarda in neprihanire, pentru ca sufletul sa poata umbla in partasie cu puritatea. Isus trebuia sa-si imbrace poporul in hainele Sale, ca sa-i poata primi in palatul slavei Sale. Trebuia sa-i spele in sangele Sau, ca sa nu se manjeasca imbratisandu-i.

        Credinciosule, aceasta este iubirea! De dragul tau, Domnul Isus “s-a facut sarac”, pentru ca sa te poata inalta in partasie cu El.

decembrie 19, 2013

“MAI BUN ESTE SFARSITUL UNUI LUCRU, DECAT INCEPUTUL LUI”


“ Mai bun este sfarsitul unui lucru, decat inceputul lui.” [Eclesiastul 7:8]

        Priveste-ti Domnul si Invatatorul, ca sa vvezi inceputul lui. El a fost “dispretuit si parasit de oameni” (Isaia 53:3). Vrei sa-I vezi sfarsitul? Sta la dreapta Tatalui, asteptand ca dusmanii sa-I fie pusi sub picioare (Psalmi 110:1). “Cum este El, asa suntem si noi.” (1 Ioan 4:17).

        Trebuie sa porti crucea , altfel nu vei ajunge sa porti coroana; trebuie sa mergi prin noroi, daca vrei sa pasesti pe strazile de aur. Inveseleste-te deci, sarmane crestin. Uita-te la viermele acela hidos, ce infatisare oribila are. Este inceputul unui lucru. Observa fluturele acela cu aripi minunate, zburand in soare din floare in floare, plin de fericire si viata; acesta este sfarsitul. Viermele acela esti tu, infasurat in crisalida mortii, dar atunci cand apare Christos, vei fi “ca El, pentru ca Il vom vedea asa cum este” (1 Ioan 3:2). Fii multumit sa fii ca El, pentru ca si El sa fie multumit de tine. Diamantul neslefuit este pus pe roata slefuitorului. El taie din toate partile, pierde mult – si este costisitor pentru el. Regele este incoronat, diadema este pusa pe capul monarhului in cantec de trambita. Raze stralucitoare scanteiaza din coroana, si ele vin chiar de la diamantul care a fost slefuit recent cu atata cruzime. Poti sa indraznesti sa te compari cu un asemenea diamant, fiindca faci parte din poporul lui Dumnezeu; acum este timpul procesului de slefuire. Lasa credinta si “rabdarea.. sa-si faca desavarsit lucrarea”, fiindca in ziua in care coroana va fi asezata pe capul “Imparatului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului”, raza de glorie va straluci deasupra ta. “Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, imi vor fi o coroana deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu” (Maleahi 3:17). “ Mai bun este sfarsitul unui lucru, decat inceputul lui.”

decembrie 18, 2013

CARE E SLUJIREA SI SCOPUL TAU?

“Umblati dar dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna.” [I Corinteni 12:31]

     Desi suntem asa de diferiti, apostolul Pavel ne spune ca suntem indispensabili unul altuia. Nimeni n-ar putea trai de exemplu fara nas, sau fara gura. Desi au înzestrari si functii diferite, prin slujbele ce le împlinesc, nasul si gura contribuie la întregirea si sanatatea trupului. Întâlnim aceeasi situatie si în trupul lui Hristos. Unii dintre noi suntem tari în anumite domenii, iar altii sunt tari în altele. Sa nu cumva sa facem greseala sa încercam sa împlinim ceea ce de fapt nu suntem. Acest fapt nu este numai o violare a voiei lui Dumnezeu, dar si-o bariera în calea celor ce sunt chemati de Dumnezeu sa slujeasca în acel domeniu.

     Unul dintre lucrurile cele mai interesante dintr-un Sat Olimpic, este pista de popice. În acest loc vin sportivii de la toate disciplinile din concurs, pentru ca sa se relaxeze. Privindu-i cum joaca, la multi dintre ei poti vedea o deosebita stângacie si-o mare nepricepere în aruncarea mingii si-n darâmarea popicelor. Acest fapt dovedeste spre amuzamentul tuturor ca desi sunt tari în anumite discipline sportive, sunt total nepriceputi în altele.

     Daca te-ai angajat sa faci ceva în biserica si toate lucrurile îti merg pe dos, încearca sa vezi daca nu cumva ai ocupat locul si sjujirea altcuiva. Descopera care este voia lui Dumnezeu pentru tine si nu vei mai trai aceleasi frustrari.

decembrie 17, 2013

SUNTEM PARTE A TRUPULUI LUI CHRISTOS!

 “Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare, în parte, madularele Lui.” [I Corinteni 12:27]
 
     Expertii în comunicare ne spun ca pentru a întelege mesajul pe care cineva îl transmite, trebuie ca pe lânga cuvintele pe care le auzim, sa urmarim si mesajul trupului. Urmarind limbajul trupului comunicat prin privirea vorbitorului, sau prin modul în care acesta îsi misca capul, soldurile sau mâinile, vom descoperi informatii mult mai complete. Daca cineva nu te poate privi în ochi, acest fapt ascunde o stare de vinovatie si de inferioritate. Când cineva uneste mâinile la piept si îsi pleaca capul, aceasta atitudine arata reverenta, supunere si rugaciune. Daca în timp ce vorbesti cu cineva, acesta îsi sprijina barbia în palma, aceasta atitudine arata ca acea persoana este gata sa te asculte. Daca îsi duce mâna la frunte, îti comunica ca se gândeste la problemele pe care i le-ai marturisit. Dar daca se scarpina în cap, aceasta arata indispozitie, sau ca este gata sa ia decizii radicale.
     Prin versetul biblic de astazi, apostolul Pavel ne spune ca fiecare dintre noi suntem parte a trupului lui Hristos. Ca parte a acestui întreg, trebuie însa sa fim foarte atenti la felul cum traim, pentru ca viata noastra comunica un mesaj chiar si fara cuvinte. Iar ceea ce facem si ceea ce suntem, vorbeste mai tare decât ceea ce spunem.

decembrie 16, 2013

CAND CERUL TACE.. TU ASTEAPTA!

“Si Dumnezeu facea minuni nemaipomenite prin mâinile lui Pavel; pâna acolo ca peste cei bolnavi se puneau basmale sau sorturi, cari fusesera atinse de trupul lui, si-i lasau boalele, si ieseau afara din ei duhurile rele.” [Faptele Apostolilor 19:11-12]

     În viata celor credinciosi minunile au un rol cu totul deosebit. Ele ne ajuta sa întelegem ca Dumnezeu este Stapânul, care ne daruieste întotdeauna ceea ce este mai bun. Daca însa ne rugam si cerul tace, trebuie sa întelegem ca în acele momente, Dumnezeu ne pregateste un raspuns mai mare decât putem noi percepe. El întârzie nu pentru ca nu are raspunsul, ci pentru ca petrece timp pentru a ne explica planurile Sale. Dumnezeu îngaduie anumite minuni în viata noastra, pentru ca în urma acestor experiente, atunci când ajungem în dureri si necazuri, sa ramânem statornici în credinta marturisind: „chiar daca înca n-am primit raspunsul asteptat, stiu ca Domnul este cu mine. M-a ascultat si mi-a raspuns în trecut, de aceea am încredere ca va mai vorbi înca o data!”

     Daca te-ai rugat ca echipa ta favorita sa câstige si aceasta a pierdut, sau sa fie o zi cu soare la nunta fiicei tale si în loc de soare a plouat toata ziua, aceste situatii nu dovedesc ca Dumnezeu este fara putere, ci El a îngaduit sa se întâmple toate aceste lucruri, pentru a te ajuta sa cunosti mai bine voia Lui si sa te întaresti în credinta. Daca te-ai rugat cu ardoare pentru un lucru si nu l-ai primit înca, verifica sa vezi daca ceea ce doresti este dupa voia lui Dumnezeu, si daca nu cumva Dumnezeu ti-a pregatit deja ceva mai bun. Alege sa te încrezi în El si vei descoperi ca darurile Lui sunt mai bune.