februarie 18, 2015

“S-A ISPRAVIT”

 
“Cand a luat Isus otetul, a zis: <> Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul.” [Ioan 19:30]
 
Un tanar ducea o viata fara respect fata de Dumnezeu. Cu toate ca fusese crescut intr-o familie catolica, el aruncase peste bordul vietii sale orice gand despre Dumnezeu si se intrecea in pacate cu colegii sai.
        Dar intr-o zi, constiinta sa a inceput sa-i puna intrebari cu privire la comportamentul sau si la judecata lui Dumnezeu. “Daca exista cu adevarat iadul, atunci eu il merit”, spunea tanarul. Ce sa faca in aceasta situatie nenorocita? Auzise candva ca ar exista o manastire unde prin indeplinirea unor pedepse si rugaciuni poti scapa de pacate. Cu toate ca manastirea era la o departare de 1500 km, tanarul s-a pus la drum. Si pentru ca dorea sa primeasca mila lui Dumnezeu, a facut drumul pe jos. Dupa cateva luni de zile ajunsese la poarta manastirii. Un calugar batran l-a intrebat despre necazul lui. La auzul celor spuse de tanar, calugarul, care era un cunoscut al Bibliei, i-a spus: “Tinere, du-te acasa, caci greutatea pacatelor tale a fost purtata de Mantuitorul pe cruce. El a spus:<< S-a ispravit!>> Tu nu trebuie sa te supui la tot felul de canoane, ci trebuie sa accepti ce a facut Mantuitorul pentru tine si sa-L urmezi pe El.” Tanarul a ascultat si a inceput o viata noua, o viata fericita de credinta.

februarie 16, 2015

CUVINTELE DOMNULUI ISUS

“Aprozii au raspuns: Niciodata n-a vorbit vreun om ca omul acesta.” [Ioan 7:46]

 

Cuvintele Domnului aveau o putere minunata. La mormantul din Betania a strigat cu glas tare:”Lazare, vino afara!” Cand Fiul lui Dumnezeu porunceste mortii, aceasta trebuie sa asculte. “Si mortul a iesit!”

        Cum a fost atunci cand in mijlocul furtunii El a amenintat vantul si a poruncit marii: “Taci din gura!”? Elementele naturii au ascultat imediat porunca Creatorului si Sustinatorului tuturor lucrurilor.

        Dar cuvintele Sale au fost si cuvinte ale rugaciunii fierbinti si ale promisiunii: “Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.” Cine ar putea sa stea impotriva unei astfel de invitatii sau chiar sa o respinga?

        Si pentru cei mici, nebagati in seama, El a avut cuvinte prietenoase, pline de dragoste: “Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci a lor este imparatia.”

        Doamne- al Tau Cuvant e viata,

        Este dulce-ncantator,

        Veste buna si placuta,

        De pret si folositor!

        Gandul Tau de mantuire,

        Dragostea-Ti far’ ingradire,

        Inima-Ti ce ne-a cautat,

        Pe deplin ne-ai aratat.