decembrie 03, 2015

FIUL OMULUI


“Nimeni nu s-a suit in cer, afara de Cel ce S- a pogorat din cer, adica Fiul omului, care este in cer. Si, dupa cum a inaltat pe Moise sarpele in pustie, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului.” [Iov 30:26]

Titlul “Fiul omului”, care se refera la Domnul Isus, are o insemnatate foarte mare. El exprima ce trebuie sa fie omul in desavarsirea sa, omul dupa gandurile lui Dumnezeu. Ca om, Domnul Isus a corespuns in tot ce a asteptat Dumnezeu de la noi. In viitor, Dumnezeu va aduce la implinire toate planurile Sale cu creatia prin Domnul Isus ca Fiul Omului (Evrei 2:5,8).
De titlul “Fiul omului” se leaga si toate suferintele Domnului nostru iubit. Ca Fiul Omului El a luat ultimul loc, a devenit sarac, incat nu avea unde sa-Si puna capul. La sfarsit a fost rastignit si pus in mormant. Dar El a inviat si acum, ca Fiul Omului, ocupa locul de onoare la dreapta lui Dumnezeu.

Rezumand putem spune: El este Omul uns, vasul omenesc curat, nascut de Duhul Sfant si apoi umplut de el. Domnul Isus este Omul cel mai injosit, Omul durerii, care S-a facut nimic, si care S-a injosit pana la moarte de cruce. In sfarsit, El este Omul inaltat, incoronat cu slava si cinste, care asteapta pana Dumnezeu va [une pe dusmanii Sai ca asternut al picioarelor Sale. 

decembrie 02, 2015

“DE CE NU SUNTETI FERICIT?”


“Ma asteptam la fericire, si cand colo, nenorocirea a venit peste mine.” [Iov 30:26]

Intr-un interviu pentru cotidianul “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, sub titlul: “De ce nu sunteti fericit, domnule Jagger?”, cantaretul de muzica rock a recunoscut: “Am dobandit tot ce am visat. Am ajuns in punctul in care iti pui intrebarea: A fost ceea ce mi-am dorit? Am recunoscut ca nu a fost totul, ca mai trebuie sa existe ceva. Am dobandit foarte multe lucruri. Dar tot nu sunt fericit. Noul meu album il consider o productie interesanta. Dar aceasta nu ma face fericit.”
Psihologia cu grandioasele ei cunostinte stiintifice sta in fata pragului unei constructii mari, necunoscute: omul! Cata camuflare, fatarnicie, nefericire, ganduri rele si imorale se ascund in faptura umana. Ceea ce noi nu vedem, observa Dumnezeu. Cele mai tainice unghere ale inimii omului sunt cunoscute, caci Dumnezeu de departe ne patrunde gandul.

Mediteaza asupra nefericirii tale. Nu te insela pe tine insuti. Numai Dumnezeu te poate ajuta. El a pregatit o cale ca tu sa fii fericit. Incepe o viata noua de credinta fata de Mantuitorul care iti promite: “Eu iti sterg faradelegile ca un nor, si pacatele ca o ceata: intoarce-te la Mine, caci Eu te-am rascumparat.” (Isaia 44:22)

decembrie 01, 2015

MARETIA LUI DUMNEZEU



“Iata ca cerurile si cerurile cerurilor nu Te pot cuprinde .” [2 Cronici 6:18]

Fiinta umana este limitata in cuprinderea maretiei lui Dumnezeu. Am stat vreodata uimiti in fata maretiei creatiei lui Dumnezeu sau in fata minunilor naturii? Am admirat intr-o noapte cerul instelatsau am privit un abis creat de mana lui Dumnezeu? Am stat vreodata pe malul marii admirand venirea si plecarea valurilor in larg? In toate aceste lucruri care ne inconjoara trebuie sa recunoastem maretia lui Dumnezeu.
Multe lucruri din creatie sunt si vor ramane enigme pentru noi. Omul insusi este ceva necunoscut pe deplin. Tot de nepatruns ramane pentru noi si lucrarea de mantuire a lui Dumnezeu. In aceasta privinta ne aflam in fata unei mari lucrari aducand elogiul inimilor Aceluia care este initiatorul mantuirii noastre. Fiecare rascumparat se poate apropia de Cel pe care cerul nu-L poate cuprinde si faptura nu-L poate intelege, dar care S-a descoperit deplin in Fiul Sau.

Dumnezeu intinde mana tuturor oamenilor, ca sa-i aduca la mantuire. Aceasta lucrare a lui Dumnezeu va umple vesnic cu admiratie gandurile noastre. Dar chiar de aici, de pe pamant putem sa ne ocupam cu planul lui Dumnezeu, asa cum este el prezentat in Cuvantul Sau.

noiembrie 30, 2015

CUVINTE INTELEPTE

“Fiule, sa nu se departeze invataturile acestea de ochii tai: pastreaza intelepciunea si chibzuinta.” [Proverbe 3:21]


        Cuvintele te invata, insa exemplele sunt cele ce te pun in miscare. Invata din greselile altora, viata este prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.
        Cand toate iti merg bine, toti sunt gata sa te ajute. Cat timp ai belsug pe masa, prietenii se imbulzesc in casa.
        Interesul vorbeste tot felul de limbi si joaca tot felul de roluri.
        Ce groaznic este sa prezinti concetatenilor tai o fata vesela si totusi sa fii apasat de gandul nelinistit la ziua de maine.
        Vezi momentan numai nori? Gandeste-te ca deasupra norilor straluceste soarele dragostei divine. Nu vei ajunge la niciun rezultat, ingrijorandu-te mereu.

        Orice intrebare are un raspuns, dar motivul neintelegerilor din casnicie nu trebuie cautat intotdeauna la gospodina casei.