noiembrie 08, 2013

RUGACIUNEA – SOLUTIA TUTUROR PROBLEMELOR!

„Planurile nu izbutesc când lipseste o adunare care sa chibzuiasca, dar izbutesc când sunt multi sfetnici. Omul are bucurie sa dea un raspuns cu gura lui, si ce buna este o vorba spusa la vremea potrivita!” [Proverbe 15:22-23]

 

      Dupa ce si-a lasat masina în parcarea unui mare magazin, o doamna a observat o alta masina care se îndrepta încet spre un spatiu liber din aceiasi parcare. Uitându-se cu mai mare atentie, a observat ca acea masina nu avea sofer. Panicata de ceea ce s-ar fi putut întâmpla, doamna a alergat dupa acea masina, i-a deschis portiera si a tras repede frâna de mâna. Dupa  ce a coborât din masina, foarte bucuroasa ca a facut o fapta demna de toata lauda, acea doamna a observat ca de aceiasi masina se apropia un barbat transpirat, care îsi dezbracase camasa si o înfasurase în jurul soldurilor. V-am oprit masina; i-a spus doamna soferului care mergea pe jos!  Am observat; i-a raspuns soferul. Numai ca acum trebuie s-o împing din nou spre locul gol din parcare, unde urmeaza sa chem serviciul de reparatii,  pentru ca nu stiu de ce nu mai porneste! Va puteti imagina ce-a trait doamna în acele momente? În locul sentimentelor de mândrie si multumire, ea a trait o mare rusine!

     Când reactionam impulsiv se poate sa traim si noi aceleasi sentimente, sau sa ajungem  în încercari si conflicte chiar mult mai mari, nu-i asa? Pentru ca sa nu ajungi în aceste situatii, încearca  sa depasesti emotiile de moment  si înainte de a actiona într-un anumit fel, opreste-te sa te rogi  si sa te gândesti la toate alternativele posibile. Cerându-i lui Dumnezeu întelepciune si ajutor ca sa hotarasti ceea ce este dupa voia Sa, vei primi îndrumare, pentru ca rugaciunea este calea prin care Dumnezeu ne da putere si calauzire.

noiembrie 07, 2013

CARE E PRETUL PREDARII TALE?

“Isus S-a întors, si când i-a vãzut ca merg dupa El, le-a zis: ”Ce cautati? „Ei I-au raspuns: ”Rabi (care talmacit însemneaza „Învatatorule”), unde locuiesti?” „Veniti de vedeti”, le-a zis El. S-au dus si au vazut unde locuia, si în ziua aceea au ramas la El.” [Ioan 1:38-39]

 

     Într-o zi în care Domnul Isus a observat ca doi dintre ucenicii lui Ioan îl urmaresc îndeaproape, i-a întrebat: ”Ce cautati?” Ca sa dea un rãspuns întrebarii ce le-a fost adresata, si curiozitatii din inima lor, acestia au raspuns cu o noua întrebare. ”Învatatorule am vrea sa stim unde locuiesti?” „Veniti de vedeti”, le-a raspuns Domnul! Dupa momentele petrecute cu Domnul în acea zi, cei doi ucenici au fost asa de impresionati, încât au hotarât sa-I devina ucenici.

     Tuturor celor ce doresc sa-L cunoasca mai îndeaproape, Domnul Isus adreseaza si astazi aceeasi învitatie: ”Veniti de vedeti!” Vor ajunge însa sa-L urmeze pe Domnul, numai cei ce raspund acestei chemari, cautând sa se convinga personal.

     Cu doua luni înainte ca sa fie asasinat, Dr.Martin Luter King. Jr, a vorbit în biserica sa „Eben Ezer” din Atlanta, despre momentul mortii sale. El a anticipat acel moment cu declaratia: „Chiar în aceste momente îmi întrezaresc sfârsitul vietii si ma gândesc la modul cum se vor desfasura funerariile. Daca veti fi prezenti la acea ocazie, sa nu-mi tineti o slujba lunga. Daca cineva va începe cu elogiile, asigurati-va ca nu va vorbi mult. Sa-i spuneti sa nu mentioneze ca am fost câstigatorul Premiului Nobel, pentru ca acest fapt nu-i asa de important pentru mine. Nu-i important nici ca am primit 300-400 alte premii, de la institutii si organizatii interne si internationale. De aceea la serviciul meu de înmormântare, as dori sa se poata spune, ca Martin Luther King si-a dat viata pentru a-i sluji pe altii, ca i-a iubit pe toti în aceeasi masura si a luptat pentru a reda libertatea celor înrobiti, a-i îmbraca pe cei goi, a-i hrani pe cei flamânzi si a-i vizita pe cei întemnitati. As dori apoi ca la serviciul meu de înmormântare sa se poata spune ca Martin Luther King, a trait si-a murit slujind umanitatea. Sa nu întrebati de conturile mele, pentru ca nu veti gasi nici un ban în ele. Tot ce am adunat, am împartit deja saracilor. Pentru ca nu am nici proprietati sau lucruri extravagante, pe care sa le las în urma mea, tot ceea ce doresc sa ramâna dupa trecerea mea din viata, este amintirea ca am trait o viata dedicata altora.”

     Dr.Martin Luther King.Jr, a lasat ca mostenire exemplul unei vieti traite în dedicare deplina, pentru ca aceasta a fost masura predarii lui în slujire, chiar din momentul când a fost ales ca pastor. Desi în acea vreme King, era un tânar entuziast, cu convingeri ferme, si echipat pentru a fi un bun predicator, de parintele sau spiritual, atunci când a fost atins de Duhul lui Dumnezeu, a înteles cã pentru el chemarea lui Dumnezeu este sa traiasca pentru altii. Când a raspuns acestei chemari:”Vino si vezi”, Dr.Martin Luther King, nu numai ca a devenit un urmas al Domnului, ci a facut-o printr-o dedicare deplina.

    Care este masura predarii tale?

noiembrie 06, 2013

AI GRIJA CUM REZOLVI CONFLICTELE DIN JUR

“El mi-a zis: „Dumnezeul parintilor nostri te-a ales sa cunosti voia Lui, sa vezi pe cel Neprihanit, si sa auzi cuvinte din gura Lui: caci Îi vei fi martor, fata de toti oamenii pentru lucrurile, pe cari le-ai vazut si auzit.” [Faptele Apostolilor 22:14-15]

 

      Atunci când citim epistolele Pauline, putem observa ca una dintre preocuparile majore ale apostolului, a fost sa pastreze unitatea în Biserica. Când apostolul Pavel a ajuns în Corint, atunci a fost prima data când s-a predicat Evanghelia în acest oras. Dupa ce un grup de oameni L-a primit pe Hristos, apostolul Pavel a înfiintat prima biserica din Corint, organizând întâlniri în case. Pentru ca a ramas în Corint aproape un an de zile, Pavel a încercat sa-i învete pe cei convertiti tot ceea ce stia despre Hristos si Evanghelie. Deoarece în acea vreme înca nu era un Nou Testament, sau Epistole, pentru informatii, noii convertiti depindeau de spusele lui Pavel. Atâta vreme cât apostolul Pavel a fost în Corint, raspunsurile la întrebarile lor veneau imediat. Când apostolul a trebuit sa plece în alte orase, iar cei convertiti au înfiintat în Corint noi si noi biserici, pentru ca Pavel nu mai era printre ei, sa le raspunda, au început sa apara si problemele. În acele momente membrii fondatori ai primei biserici i-au trimis lui Pavel scrisori, pentru a-i cere ajutorul. Când a primit aceste scrisori, apostolul Pavel a tratat problemele ridicate cu o deosebita atentie. Pentru ca nu cumva sa afecteze unitatea bisericii, el ia încurajat pe noii crestini în lucrarile bune si ia corectat cu mare grija în cele gresite. Ar fi fost usor pentru apostolul Pavel în acea situatie sa fi început o revolutie. Acest spirit n-ar fi condus însa la unitate, ci ar fi creat o si mai mare diviziune.

     Daca încerci sa rezolvi conflictele cu care te întâlnesti, altfel decât în duhul dragostei, sa nu uiti ca esti deja în mare pericol.

noiembrie 05, 2013

LA DUMNEZEU TOATE LUCRURILE SUNT CU PUTINTA!


“Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede în Cel ce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.” [Ioan 5:24]

 

     Acum câtiva ani de zile, într-o publicatie a unei asociatii medicale canadiene, a fost prezentat cazul unui veteran de razboi numit Jack Trainor, care a luptat ca infanterist în primul razboi mondial. În timp ce înainta prin transee, Jack a fost împuscat, iar glontul i-a afectat nervii si tendoanele de la mâna dreapta. Pentru ca a pierdut si mult sânge, i-a fost afectat si creierul. De aceea, dupa acest incident, Jack a început sa aiba si crize de epilepsie. Datorita acestor afectiuni, medicii militari i-au prescris un sfârsit apropiat, iar casa de asigurari sociale, l-a pensionat pe viata, pentru disabilitate. Acest fapt s-a petrecut în anul 1920. Însa într-o dimineata a anului 1923, Jack s-a dat singur jos din pat, a mers la baie unde s-a barberit si s-a îmbracat, si a iesit în curte, fara sa fie ajutat de cineva. Dupa câteva luni, când s-a prezentat în fata medicilor care îl examinase, acestia n-au crezut ca Jack este soldatul caruia i-au prescris acel diagnostic. De aceea n-au vrut sa-l modifice. Desi în anii care au urmat, Jack si-a înfiintat propria firma, s-a casatorit si-a avut doi copii si a trait o viata normala, casa de asigurari i-a mai trimis pensia de invaliditate si dupa 20 de ani, pentru ca înca nu puteau sa creada ca cineva aflat în situatia în care a fost Jack, se poate face bine.

     Dumnezeu face lucruri incredibile, nu-i asa? El poate sa aduca vindecare pentru ranile fizice, dar în aceeasi masura si pe cele spirituale. Jack a avut sansa sa înceapa o noua viata si sa traiasca ca un renascut din punct de vedere fizic. Dumnezeu îti ofera însa sansa sa traiesti ca nou nascut, din punct de vedere spiritual.

     Daca pentru pentru unii oameni acest lucru este considerat imposibil, la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta. N-ai vrea sa traiesti începând o viata noua chiar din aceasta zi?