mai 13, 2015

BOGATIA

„ ...ne si bucuram in Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am capatat impacarea." [Romani 5:11]

Multimilionarul american John Pierpont Morgan, bancher si expert financiar renumit, a murit in 1913. In viata sa a incheiat afaceri banesti uriase si de nenumarate ori si-a pus semnatura pe documente cu sume fantastice. In toate acestea, se pare ca un lucru a fost foarte important pentru el. Primele propozitii ale testamentului sau suna astfel: „Imi incredintez sufletul in mainile Mantuitorului meu, deplin incredintat ca El, care m-a salvat si m-a spalat in sangele Sau pretios, ma va prezenta fara pata inaintea tronului Tatalui meu ceresc. Ii sfatuiesc pe copiii mei, indiferent cat i-ar costa, sa tina tare la invatatura binecuvantata a iertarii pacatelor prin sangele lui Isus Hristos."

In fata mortii, bogatia sa imensa insemna tot atat de putin ca cea mai mare saracie a celui mai sarman cersetor.

Ce sunt bunurile acestui pamant? O mana plina de nisip! Totusi, in fiecare om exista dorinta de a poseda bani si avere. Atunci oamenii uita sa se gandeasca la lucrurile vesnice. Tocmai acest lucru il vrea marele impotrivitor al lui Dumnezeu.

Te lauzi cu averile tale pamantesti sau te poti lauda cu Dumnezeu prin Domnul Isus?

mai 12, 2015

PURTATORUL CRUCII

„Au silit sa duca crucea lui Isus pe un trecator, care se intorcea de la camp, numit Simon din Cirena, tatal lui Alexandru si al lui Ruf." [Marcu 15:21]
 
O mare ceata de oameni trecea pe strazile Ierusalimului. Soldatii romani duceau pe Unul ce era condamnat la moarte, la locul din afara cetatii. Era o imagine ingrozitoare. Cel condamnat era plin de sange. Cu toate acestea I-au pus pe spate o cruce, pe care urma sa fie rastignit. Cel condamnat insa era nevinovat. El era Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Tocmai iesisera pe poarta cetatii, cand un barbat se intorcea de la camp. Era un trecator care si-ar fi dorit sa-si continue drumul pe langa Fiul lui Dumnezeu, dar s-a intamplat altfel. Ostasii l-au obligat sa duca crucea lui Isus pana la locul rastignirii.
Ce multi oameni trec si astazi nepasatori pe langa Isus Hristos! Ei nu dau atentie Celui nevinovat, care a purtat pacatele oamenilor care cred in El. Daca cititorul mai apartine de cei nepasatori, sa nu uite ca judecata lui Dumnezeu ii va ajunge cat de curand. Va rugam nu mai treceti mai departe in aceasta stare! Mantuitorul vrea sa va dea iertarea Sa - El care a fost rastignit pe crucea de pe Golgota. Acceptati-L pe Isus ca Salvator! Nu lasati sa treaca aceasta clipa a cercetarii divine. Maine poate fi prea tarziu!

mai 11, 2015

BANUL

"Si celui ce ii este sete, sa vina; cine vrea, sa ia apa vietii fara plata!" [Apocalipsa 22:17]

Cu bani se poate cumpara...

-      un pat, dar nu somn;

-      o carte, dar nu minte;

-      mancare, dar nu pofta de mancare;

-      o bijuterie, dar nu frumusete;

-      un medicament, dar nu sanatate;

-      confort, dar nu odihna;

-      o jucarie, dar nu bucurie;

-      un crucifix, dar nu pe Mantuitorul;

-      un loc in biserica, dar nu un loc in cer.

Fara bani poti avea...

-      lertarea pacatelor: „A sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, si I-a nimicit, pironindu-L pe cruce" (Coloseni 2.14).

-      Pacea cu Dumnezeu: „Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos" (Romani 5.1).

-      O patrie in cer: „In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti Si voi" (Ioan 14.2-3).

Acceptati oferta minunata a lui Dumnezeu, si veti fi fericit pentru vesnicie!