ianuarie 31, 2014

CREDE IN DOMNUL.. DOAR IN EL

“Este bine sa fii plin de ravna totdeauna pentru bine..”

 

Tanarul Robert Chapman trecea intr-o seara pe langa o capela. Un batran l-a invitat sa intre. El a acceptat si cateva zile mai tarziu s-a decis sa-L urmeze pe Mantuitorul. Aceasta hotarare l-a facut sa-si piarda multi prieteni si a provocat dezaprobarea rudelor sale. Tanarul insa nu s-a dat inapoi de la decizia sa. Scripturile au devenit din ce in ce mai mult placerea sa.

Mai tarziu, tanarul a simtit ca Dumnezeu il cheama la slujirea Cuvantului. Unele persoane ii spuneau ca nu va deveni niciodata predicator, insa el raspundea mereu: “Marele meu scop va fi de a trai in apropierea lui Hristos.” Chapman a trait mereu in dependenta directa de Domnul si Mantuitorul sau pentru satisfacerea nevoilor sale zilnice. Traind modest, el daruia altora surplusul sau. Chapman a calatorit in multe tari. Vizitele sale in Spania au calauzit pe multi slujitori ai lui Dumnezeu, ca sa continue in aceasta tara o lucrare de evanghelizare, care a adus multa roada. Ravna sa pentru lucrarea de vestire a Evangheliei a influentat pe multi credinciosi.

        Sa meditam la astfel de exemple si sa invatam ca marele scop al vietii crestine este de a-L urma pe Hristos.

ianuarie 28, 2014

LASA-TE PURTAT PE BRATELE LUI


“Si aruncati asupra Lui toate îngrijorarile voastre, caci EI însusi îngrijeste de voi.” [1 Petru 5:7]

 

Este usor sa ne alinam durerile când stim ca El se îngrijeste de noi. Crestine, nu-ti dezonora credinta printr-o înfatisare vesnic îngrijorata. Vino si arunca-ti povara asupra Domnului. Te clatini sub o greutate pe care Tatal nu o simte. Ceea ce ti se pare o povara zdrobitoare, este un fir de nisip pentru El. Nu exista o mângâiere mai mare decât aceea de a sta linistit în mâinile Domnului, cunoscând numai voia Lui. O, copil al suferintei, fii rabdator. Dumnezeu nu te-a uitat în grija Lui iubitoare. Cel care are grija de vrabii îti va împlini toate nevoile. Nu te lasa prada disperarii. Spera, spera mereu. Ridica bratele credintei peste marea necazurilor, si lupta cu nefericirea. Exista Cineva care se îngrijeste de tine. Ochiul Sau este atintit asupra ta, inima Sa bate pentru durerile tale, si mâna Sa atotputernica te va ajuta în nevoie. Cel mai întunecat nor se va risipi sub lumina îndurarii Lui. Cea mai întunecoasa noapte va lasa locul diminetii. Daca faci parte din familia Sa, El îti va lega ranile si îti va vindeca inima ranita. Nu te îndoi de harul Sau din cauza necazurilor tale, ci crede ca El te iubeste în vremurile de tulburare, ca si în timpurile fericite.

Ce viata linistita si senina ai avea daca L-ai lasa pe Dumnezeu sa-ti poarte de grija! Cu putin ulei în ulcior, si o mâna de faina în lada, Elisei a supravietuit foametei, si tu vei face la fel. Daca Dumnezeu se îngrijeste de tine, de ce te mai îngrijorezi? Poti sa te încrezi în El în privinta trupului, dar nu si în privinta sufletului? El nu a refuzat niciodata sa-ti poarte poverile; El nu s-a clatinat niciodata sub greutatea ta. Vino, deci, suflete; leapada-te de griji, si lasa-ti toate poverile în mâna bunului Dumnezeu.