mai 11, 2012

TATAL CERESC E SINGURUL CARE NE POARTA DE GRIJA


“Caci asa vorbeste Domnul, facatorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a întocmit pamantul, l-a facut si l-a întarit, l-a facut nu ca sa fie pustiu, ci l-a întocmit ca sa fie locuit: “Eu sunt Domnul, si nu este altul!”



Am citit despre o experienta amuzanta traita de actrita Carol Burnett. Aceasta a coborat dintr-un taxi într-o zi, si si-a prins haina în usa masinii. Soferul neatent a pornit masina ca sa se încadreze în trafic. Ca sa nu fie prinsa de roata masinii, actrita a trebuit sa fuga pe langa masina.

Un trecator a observat pericolul si-a atentionat soferul. Acesta a oprit imediat, a coborat repede din masina si-a deschis portiera, eliberand-o pe doamna Burnett.

“Sunteti bine? a întrebat soferul speriat? Da! a soptit ea. Dar cat mai trebuie sa platesc pentru asta?”

Uneori viata merge în acelasi fel! Nu numai ca ne împiedicam singuri, dar si trebuie sa platim pentru aceste experiente!

Pentru unii dintre noi problemele nu-s numai o sursa de amuzament; de aceea avem nevoie de Domnul Isus, pentru a ne purta de grija cand trecem prin toate acestea!



Anonim

mai 10, 2012

CITESTE BIBLIA.. SI VEI FII BINECUVANTAT


“De aceea multumim fara încetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci asa cum si este în adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza în voi care credeti.” [1 Tesaloniceni 2: 13]



Poate ca va spune ceva numele Henry Francis Lyte? El a fost un slujitor ordinat, dar a avut o viata trista si plina de probleme. Era spre sfarsitul slujirii sale si credea ca a facut putin în timpul vietii traite. De aceea era foarte descurajat, obosit, îmbatranit, cu infirmitati. Doctorul i-a spus ca mai are doar cateva luni de viata. Într-o seara pe cand era încercat de acesta stare de dezamagire, a început sa rasfoiasca Biblia, care a ramas deschisa la unul dintre pasajele lui favorite.

În timp ce citea si recitea acele cuvinte mangaietoare, deodata oboseala si dezamagirea s-au dus. N-a mai simtit povara descurajarii. Cuvintele au început sa clocoteasca în mintea lui si el a început sa le asterne pe hartie. Atunci a compus cel mai popular imn care a mangaiat multe inimi pana astazi: „Fii cu mine, acum se-nsereaza, se-ntuneca, Doamne iama-n brate. Alt scut nu am, afara de Tine; sprijinul tuturor, fii cu mine!

Si unii dintre noi au gustat din aceiasi mangaiere pe care Lyte a gasit-o! Au citit Biblia si au fost binecuvantati!



Anonim

mai 09, 2012

DRAGOSTEA ADEVARATA


“Acum dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea .” [1 Corinteni 13:13]



Chirurgul Richard Selzer, a scris o colectie de eseuri despre experientele avute în sala de operatie. Una dintre acestea a fost intitulata: „Întalnirea cu Dumnezeu”. El povesteste ca a ajuns langa patul unde a fost asezata o tanara care tocmai avusese o interventie chirurgicala, avand fata bandajata. Prin interventia chirurgicala, acesteia i s-a extirpat o tumoare canceroasa de pe obraz.

Pentru efectuarea acestei interventii în timpul inciziei, i s-a taiat un nerv. Din acel moment expresia fetei acestei tinere nu mai putea fi controlata. Cand a intrat în salon doctorul a observat ca alaturi de ea statea sotul acestei tinere. El era de cealalta parte a patului, si amandoi pareau cufundati în comunicare, inundati de lumina soarelui din amurg.

Vazandu-i, medicul s-a întrebat: “Ce dovada a dragostei?” Pare de neînchipuit aceasta comunicare în aceasta situatie cand înfatisarea tinerei este atat de schimbata.

Cand acea tanara l-a observant, aceasta l-a întrebat: “Doctore, gura mea va ramane tot timpul asa?” “Da! i-a raspuns doctorul; “ma tem ca nu mai pot face nimic, pentru ca a trebuit sa tai nervul care ajuta la controlul fetei, în timp ce am înlaturat tumoarea! Auzind aceasta tanara plina de suferinta a înghitit în sec, în liniste!

Tanarul ei sot însa a spus zambind: “Îmi place asa cum este. Nu-i asa ca acum este mult mai draguta?” Apoi s-a plecat si a încercat sa o sarute, aratand cat de mult o iubeste!

Dragostea adevarata trece orice bariere si este un dar minunat pe care trebuie sa-l împartasim în orice situatie.



        Anonim

mai 08, 2012

DARUIESTE SI FII FERICIT

“Caci noi cei vii, todeauna suntem dati la moarte din pricina lui Isus, pentru ca si viata lui Isus sa se arate în trupul nostru muritor”. [2 Corinteni 4:11]



Un om care urma sa plece într-o calatorie, a chemat pe trei dintre slujitorii lui si le-a încredintat fiecaruia cate o suma de bani.

Celui dintai i-a dat 5 sacose cu galbeni. Celuilalt i-a dat 2 sacose cu galbeni, iar celui de-al treilea i-a dat numai o sacosa cu galbeni! Cred ca stiti continuarea povestirii asa cum este prezentata în Scriptura: Slujitorul ce-a primit 5 sacose cu galbeni, a folosit banii; i-a investit si a realizat profit. Cand a venit stapanul, castigase deja alte 5 sacose cu galbeni. Si slujitorul ce-a primit doua sacose a mai castigat alte doua! Dar slijitorul ce primise numai o sacosa; a ascuns-o în pamant! Cand s-a întors stapanul, nu castigase nimic în plus; avea numai banii pe care îi primise!

Vazandu-l stapanul s-a maniat. De ce? Pentru ca acel slujitor a pastrat numai pentu el ceea ce primise! Binecuvantarile nu ne sunt oferite pentru a le îngropa, ci pentru a le imparti (investi).



Anonim


mai 07, 2012

INDEMNATI-VA LA FAPTE BUNE


“Îndeamna-i sa faca bine, sa fie bogati în fapte bune, sa fie darnici, gata sa simta împreuna cu altii, asa ca sa-si stranga pentru vremea viitoare drept comoara o buna temelie pentru ca sa apuce adevarata viata”. [1 Timotei 6:18-19]



Domnul Isus putea sa aiba toate lucrurile. Sfanta Scriptura ne spune însa ca de dragul tau si de dragul meu, El „a renuntat la toate lucrurile „! În loc sa se înalte, El s-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte; si înca moarte de cruce. Stiti ce s-a întamplat ca urmare a acestei atitudini? Dumnezeu L-a înviat din morti si L-a înaltat, dandu-i numele care este mai presus de orice nume. Aceasta este adevarata maretie si înaltare!

Urmeaza exemplul Domnului Isus, concentrandu-te asupra a ceea ce poti sa dai umbland în smerenie, si apoi lasa reputatia ta în grija lui Dumnezeu si El te va înalta!

Viata lui Mahatma Gandi, a fost atinsa de Hristos si profund influentata de Evanghelie. El a spus odata: „eu am devenit crestin; nu numai „m-am numit crestin!”

El nu s-a multumit doar sa poarte un nume sau sa împlineasca un ceremonial. N-a condus masele ca un prelat avand o autoritate si o pozitie mai înalta decat a lor. El s-a identificat cu cei din neamul sau si a fost în mijlocul lor în toate circumstantele. Cei mai multi conducatori ai Indiei s-au considerat a fi din casta superioara si au stat departe de masele largi ale populatiei din castele inferioare. Gandi, n-a lasat pe nimeni sa fie mai josnic ca el, ci i-a apreciat si i-a ajutat pe toti. Daca unii dintre conducatorii Indiei îi considerau pe cei din castele inferioare de neatins, ca si cum s-ar îmbolnavi de lepra, Gandi a stat tot timpul cu ei, redandu-le demnitatea si o noua identitate. El îi numea pe cei din patura cea mai de jos a societatii: „Harijans” , „Oameni ai lui Dumnezeu„!

Asemeni acestor oameni din castele inferioare ale Indiei si noua Hristos ne-a dat un nou nume. Aceasta demnitate n-o capatam prin ceea ce avem, ci prin ceea ce suntem: “Copii de Dumnezeu, mostenitori ai Împaratiei Sale!”



Anonim