mai 10, 2012

CITESTE BIBLIA.. SI VEI FII BINECUVANTAT


“De aceea multumim fara încetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci asa cum si este în adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza în voi care credeti.” [1 Tesaloniceni 2: 13]



Poate ca va spune ceva numele Henry Francis Lyte? El a fost un slujitor ordinat, dar a avut o viata trista si plina de probleme. Era spre sfarsitul slujirii sale si credea ca a facut putin în timpul vietii traite. De aceea era foarte descurajat, obosit, îmbatranit, cu infirmitati. Doctorul i-a spus ca mai are doar cateva luni de viata. Într-o seara pe cand era încercat de acesta stare de dezamagire, a început sa rasfoiasca Biblia, care a ramas deschisa la unul dintre pasajele lui favorite.

În timp ce citea si recitea acele cuvinte mangaietoare, deodata oboseala si dezamagirea s-au dus. N-a mai simtit povara descurajarii. Cuvintele au început sa clocoteasca în mintea lui si el a început sa le asterne pe hartie. Atunci a compus cel mai popular imn care a mangaiat multe inimi pana astazi: „Fii cu mine, acum se-nsereaza, se-ntuneca, Doamne iama-n brate. Alt scut nu am, afara de Tine; sprijinul tuturor, fii cu mine!

Si unii dintre noi au gustat din aceiasi mangaiere pe care Lyte a gasit-o! Au citit Biblia si au fost binecuvantati!



Anonim