mai 09, 2012

DRAGOSTEA ADEVARATA


“Acum dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea .” [1 Corinteni 13:13]



Chirurgul Richard Selzer, a scris o colectie de eseuri despre experientele avute în sala de operatie. Una dintre acestea a fost intitulata: „Întalnirea cu Dumnezeu”. El povesteste ca a ajuns langa patul unde a fost asezata o tanara care tocmai avusese o interventie chirurgicala, avand fata bandajata. Prin interventia chirurgicala, acesteia i s-a extirpat o tumoare canceroasa de pe obraz.

Pentru efectuarea acestei interventii în timpul inciziei, i s-a taiat un nerv. Din acel moment expresia fetei acestei tinere nu mai putea fi controlata. Cand a intrat în salon doctorul a observat ca alaturi de ea statea sotul acestei tinere. El era de cealalta parte a patului, si amandoi pareau cufundati în comunicare, inundati de lumina soarelui din amurg.

Vazandu-i, medicul s-a întrebat: “Ce dovada a dragostei?” Pare de neînchipuit aceasta comunicare în aceasta situatie cand înfatisarea tinerei este atat de schimbata.

Cand acea tanara l-a observant, aceasta l-a întrebat: “Doctore, gura mea va ramane tot timpul asa?” “Da! i-a raspuns doctorul; “ma tem ca nu mai pot face nimic, pentru ca a trebuit sa tai nervul care ajuta la controlul fetei, în timp ce am înlaturat tumoarea! Auzind aceasta tanara plina de suferinta a înghitit în sec, în liniste!

Tanarul ei sot însa a spus zambind: “Îmi place asa cum este. Nu-i asa ca acum este mult mai draguta?” Apoi s-a plecat si a încercat sa o sarute, aratand cat de mult o iubeste!

Dragostea adevarata trece orice bariere si este un dar minunat pe care trebuie sa-l împartasim în orice situatie.



        Anonim