decembrie 28, 2012

DOMNUL VORBESTE SI ASTAZI OAMENILOR



“Dupa ce a vorbit în vechime parintilor nostri prin prooroci, în multe randuri si în multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitorul tuturor lucrurilor, si prin care a facut si veacurile.” [Evrei 1:1-2]

 

Nadajduiesc ca ati avut cel mai frumos Craciun, iar anul acesta ati înteles mult mai bine semnificatia întruparii Domnului Isus. Copiii de la oras, spunea Robert Orbeh, înteleg mai greu povestirea Craciunului. Cand el a povestit fiicei sale ca Maria si Iosif, au trebuit sa petreaca o noapte întreaga într-un grajd; fetita sa l-a întrebat: Ce-i acela un grajd? El i-a raspuns: „imagineaza-ti camera ta, fara boxe si sistemul de amplificare! cu hartii si mizerie pe jos; acesta-i grajdul!

Se întampla uneori sa nu existe curatenie în casa si de cele mai multe ori mai ales în inimile noastre! Dar Domnul Isus vine oriunde este primit.

Un parinte a avut un vis ciudat: El avea un pom înalt în fata casei si a visat ca acesta a cazut peste casa! Luptand în vis sa iasa de sub daramaturi, s-a trezit plin de spaima si transpiratie. Desi nu putea sa înteleaga ce-i cu acest vis, el a rugat un vecin sa taie creanga ce era aproape de casa lui. Înaintea Craciunului pe cand au mers la cumparaturi, au rugat-o pe fetita lor, pentru a primi cadourile care si le dorea, sa faca curatenie în camera ei. Aceasta a facut curatenie mai frumos ca niciodata, asteptand cadourile ce-i erau promise.

În seara de ajun, familia întreaga a pornit spre biserica. A început sa ninga si totul parea asa de frumos. Dupa terminarea slujbei, au desfacut cadourile. Fetita lor pentru ca primisera ceea ce astepta, plina de bucurie a adormit în camera ei.

Ron însa nu putea sa doarma. În timpul framantarilor sale a auzit un scartait, apoi un zgomot puternic si un cutremur care a cuprins casa. Pomul din fata casei s-a prabusit! A sfaramat acoperisul casei, si a rupt tavanul. În acele momente a auzit-o pe fetita lor strigand: Tata; tata; ajuta-ma!

Cand a ajuns în dormitorul ei, a gasit-o pe fetita lor, ghemuita într-un colt al camerei pe dusumeaua ce nu se prabusise. Ron, uitandu-se mai atent la felul cum era asezat pomul, a observat ca în pozitia în care era acea creanga pe care o taiase mai devreme aceasta ar fi cazut exact peste patul fetitei. Înfricosat s-a întrebat: „Nu cumva prin acel vis, Dumnezeu l-a înstiintat cu privire la pericolul care urma sa vina?

Vorbeste oare Dumnezeu prin vise? Da! Dumnezeu foloseste si aceasta cale pentru a ne descoperi voia Lui. Ne amintim cum la nasterea Domnului Isus, Dumnezeu a vorbit în vis lui Iosif. Îngerul Domnului care i se aratase i-a spus sa o ia pe Maria, sotia lui, la el acasa si sa-l numeasca pe fiul ce urma sa se nasca Isus .”Pentru ca El va mantui pe poporul Sau de pacatele sale.”
Iosif a crezut si a împlinit ceea ce i-a spus îngerul! Mai tarziu au fost înstiintati în acelasi fel, sa ia pruncul si pe mama Lui si sa mearga în Egipt, unde aveau sa fie ocrotiti de mania lui Irod.

 

decembrie 27, 2012

CE CONSTRUIESTI?


“In adevar, cei ce gandesc rau se ratacesc, dar cei ce gandesc binele lucreaza cu bunatate si credinciosie. (In adevar, cei ce gandesc rau se ratacesc, dar cei ce gandesc binele lucreaza cu bunatate si credinciosie.” [Proverbe 14:22]

 

         Doi frati care trăiau în gospodării alăturate au avut un conflict. A început cu o mică neîntelegere si a luat amploare până când s-a produs dezbinare între cei doi. Totul a culminat cu un schimb de cuvinte dure, urmate de săptămâni de liniste… 

Într-o dimineată, cineva a bătut la usa fratelui mai mare. Când a deschis usa a văzut un bărbat cu unelte de tâmplărie. “Caut de lucru pentru câteva zile, a zis străinul. Poate aveti nevoie de mici reparatii aici, în gospodărie, eu v-as putea ajuta”. “Da, a zis fratele mai mare. Am ceva de lucru pentru dumneata. Vezi acolo, pe partea cealaltă a râului, locuieste vecinul meu.  Mă rog, de fapt este fratele meu mai mic. Vreau să construiesc un gard de doi metri înăltime, nu vreau să-l mai văd. Eu plec la câmp, la treburile mele, dar as vrea ca până mă întorc diseară, dacă se poate, să fie gata”.

Tâmplarul a muncit mult, măsurând, tăind, bătând cuie. Aproape de asfintit, când s-a întors de la câmp fratele mai mare, tâmplarul tocmai terminase treaba. Uimit de ceea ce vede, fermierul a făcut ochii mari si a rămas cu gura căscată. Nu era deloc un gard de doi metri.  În locul lui era un pod care lega cele două gospodării peste râu. Tocmai în acel moment vecinul lui, fratele cel mic, venea dinspre casa lui si, coplesit de ceea ce vedea, si-a îmbrătisat fratele mai mare si i-a spus: “Esti un om deosebit, să te gândesti tu să construiesti un pod asa de frumos după tot ce ti-am spus si ti-am făcut! Iartă-mă, frate!” Si s-au iertat.

Tâmplarul, văzându-si treaba terminată, începu să-si adune uneltele ca să plece într- ale sale. “Asteaptă, stai, i-a zis fratele cel mare. Mai stai câteva zile. Am mult de lucru pentru dimneata”. “Mi-ar plăcea să mai rămân, a spus tâmplarul, dar mai am multe poduri de construit…” 

"OAMENII CONSTRUIESC PREA MULTE ZIDURI SI PREA PUTINE PODURI.”  (Isaac Newton).

decembrie 24, 2012

Vestea Buna

"Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul.” Luca 2:10-11

Duceti vestea buna a nasterii Mantuitorului celor dragi si primiti-l sa se nasca in inimile voastre, nu intr-o iesle rece ca in trecut.