iulie 24, 2013

FA-TI TIMP PENTRU UN SACRIFICIU


“..tu fii treaz în toate lucrurile, rabda suferintele, fa lucrul unui evanghelist si împlineste-ti bine slujba.” [2 Timotei 4:5]

 

     Traim într-o societate în care tot mai multi oameni asteapta ca lucrurile sa se petreaca instant. O sotie proaspat casatorita a sunat într-o zi la un ziar ce publica retete culinare si a cerut sa vorbeasca cu redactorul acestora. Când acesta a raspuns la telefon, tânara sotie i-a cerut ajutorul pentru pregatirea unei mese speciale. În acea seara ea urma sa  aiba ca musafiri, întreaga familie a sefului sotului ei. Deoarece nu mai pregatise o masa speciala pâna atunci, ea a sunat la redactie, pentru a primi îndrumari de la persoana cea mai calificata, dorind ca toate lucrurile de la acea întâlnire sa fie perfecte. Pentru a pregati masa, spunea ea redactorului, am cumparat un curcan de 9 kg si nu stiu cât de mult trebuie sa-l tin în cuptorul cu microunde, pentru a fi bine gatit. „Numai un minut! i-a raspuns redactorul, încercând în acest rastimp sa caute în notitele lui, raspunsul corect. Înainte însa de a primi raspunsul asteptat, tânara sotie obisnuita cu mâncarurile preparate la minut, a încheiat conversatia într-un mod foarte politicos spunând: „Multumesc foarte mult; mi-ati fost de un mare ajutor!

     Nu stiu cum o fi aratat acel curcan de 9 kg pregatit numai un minut, dar stiu bine ca în experientele de fiecare zi, multe lucruri nu se pot împlini la minut, ci au nevoie de un timp adecvat si un sacrificiu mult mai mare.

iulie 22, 2013

CAT DE POCAIT ESTI?


“Dupa ce au fost petrecuti de Biserica pâna afara din cetate si-au urmat drumul prin Fenicia si Samaria, istorisind întoarcerea neamurilor la Dumnezeu; si au facut o mare bucurie tuturor fratilor.” [Faptele  Apostolilor 15:3]

     Stanley Jones a povestit odata, despre un brahman care s-a hotarât sa traiasca o viata de ascet într-o manastire. Când a ajuns însa la aceasta mânastire, staretul i-a spus ca trebuie sa participe nu numai la slujbele religioase, ci si la toate slujbele administrative si gospodaresti, printre care era inclusa si curatarea latrinelor. Când a auzit despre curatarea latrinelor, fostul brahman ce provenea din castele înalte din India, s-a adresat staretului spunânându-i ca aceasta slujire nu i se potriveste. Staretul i-a spus însa ca n-ar trebui sa aiba aceasta atitudine, pentru ca înaintea Domnului Isus nu sunt slujiri onorante si slujiri dezonorante, si însusi Fiul lui Dumnezeu ne-a dat un exemplu atunci când a spalat picioarele ucenicilor Sai. Când staretul credea ca explicatiile sale si-au atins scopul, brahmanul convertit la crestinism i-a raspuns: ”parinte staret, este adevarat tot ceea ce-mi spuneti; dar nu pot împlini slujba despre care îmi vorbiti si sa curat latriele, pentru ca eu m-am pocait, dar nu asa de mult!”

      Aceasta-i si problema multor crestini astazi; acestia s-au pocait, dar nu asa de mult, încât sa se si angajeze pentru a împlini orice slujire! O persoana care s-a pocait cu adevarat, este gata sa-i slujeasca pe semeni asa cum i-ar sluji lui Hristos, pregatita sa plateasca chiar cu pretul vietii.