martie 07, 2014

INCETINEALA

“Atunci Isus le-a zis: <>” [Luca 24:25]

        In anul 1903 un profesor a descoperit secretul fabricarii sticlei securizate pentru confectionarea parbrizelor de masini. Pana atunci parbrizele erau confectionate de sticla normala si din acest motiv apareau foarte multe accidente. Dar inventia profesorului a fost preluata de constructorii de automobile abia in perioada primul razboi mondial.

        Sa ne lasam atentionati ca si in plan spiritual lucrurile stau in mod asemanator. De cata incetineala dam dovada, cand este vorba sa credem tot ce spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. Cat de periculoasa este incetineala, cand este vorba de mantuirea sufletului! Cuvantul lui Dumnezeu ne avertizeaza in acest sens, iar viata de toate zilele adevereste aceasta. Marele imparat David a spus candva: “Iata ca zilele mele sunt cat un lat de mana… Da, orice om este doar o suflare, oricat de bine s-ar tinea”(Psalm 39:5). Si cat de aproape este venirea Domnului Isus! Imediat ce se va petrece acest eveniment, timpul de har se va incheia; nimeni nu va mai putea primi iertarea pacatelor sale. De aceea sa ne grabim si sa primim mantuirea oferita in dar.

martie 06, 2014

CELE TREI ORE DE INTUNERIC

“Mania Ta ma apasa, si ma napadesti cu toate valurile Tale.” [Psalmi 88:7]

        Ce s-a intamplat in cele trei ore de intuneric, cand Domnul Isus a fost pe cruce? Atunci Mantuitorul nostru a devenit pentru noi, cei mantuiti, Purtatorul pacatelor noastre. Dumnezeu L-a pedepsit in locul nostru pentru multele noastre pacate. Sfintenia Sa cerea o astfel de judecata, si ea L-a atins pe Omul nevinovat Isus Christos, ca noi sa putem fi salvati.

        Cat de groaznice au fost aceste ore pentru El, ne arata Psalmul 88. Acest psalm descrie simtamintele Domnului, cand a suferit in judecata lui Dumnezeu. Cat de ingrozitor a fost pentru El, cand Dumnezeu a trebuit sa Se puna impotriva Lui. Acesta L-a “aruncat in groapa cea mai de jos” si L-a apasat cu valurile maniei divine. In aceasta situatie jalnica, El a fost singur. “Ai indepartat de la mine pe toti prietenii mei.”

        In continuare in versetul 14 scrie: “Pentru ce, Doamne, lepezi sufletul meu? Pentru ce imi ascunzi Fata Ta?” Ce motiv a existat ca Cel fara pacat sa fie astfel pedepsit? Aceasta intrebare descopera putin durerea Sa adanca in aceste clipe si grozavia maniei lui Dumnezeu fata de pacatul nostru. Dar aceasta sa ne conduca tot mereu la multumire si adorare, caci El a facut aceasta lucrare pentru noi! Noi, cei mantuiti, suntem raspunsul la intrebarea “Pentru ce?” a Mantuitorului.

martie 05, 2014

BUN LA SUFLET (2)

“Mai bun este sfarsitul unui lucru decat inceputul lui; mai bine cel bun la suflet decat cel ingamfat.” [Eclesiastul 7:8]

        Un gand linistit ii spunea lui Hudson ca probabil va mai gasi acasa ceva de mancare pentru el. Dar ispititorul ii soptea ca nu are nimic de mancare pentru a doua zi. Daca nu ar fi fost o moneda, ci un maruntis, ar fi putut sa dea cativa banuti, dar asa nu putea. Hudson cauta sa-i mangaie spunandu-le ca este in cer un Tata care ii poate ajuta, deci sa se increada in El. Dae constiinta incepu sa-l mustre: “Fatarnicule, spui la niste nenorociti sa se increada in Dumnezeu, dar tu insuti nu esti gata sa te increzi in El, ci te bizui pe jumatatea ta de coroana.”

        In sufletul lui Hudson se dadea o mare lupta. La sfarsit, omul ii zise: “Pentru Numele lui Dumnezeu, nu ne poti ajuta cu ceva?” Lui Hudson ii venira imediat in minte cuvintele: “Celui ce-ti cere, da-i!” Scoase moneda si o puse in mana omului necajit. Intr-o clipa, inima i-a fost coplesita de bucurie. Cu acea moneda, viata femeii a fost salvata. Dimineata, cand Hudson Taylor trebuia sa-si ia micul dejun, postasul veni cu un mandat cu bani de la un necunoscut. Iata cum poarta Dumnezeu de grija celor ce se incred in El!

        “Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El si El va lucra.” (Psalmul 37:5)

martie 04, 2014

BUN LA SUFLET (1)

“Mai bine sa te duci intr-o casa de jale decat sa te duci intr-o casa de petrecere; caci acolo iti aduci aminte de sfarsitul oricarui om, si cine traieste isi pune la inima lucrul acesta.” [Eclesiastul 7:2]

        Era intr-o duminica. Dupa ce isi termina lucrarea de vestire a Evangheliei, la misionarul Hudson Taylor veni un om si ii ceru sa mearga sa se roage pentru sotia lui, care era pe moarte. Pe drum, dupa accentul omului, misionarul isi dadu seama ca era un irlandez si il intreaba de ce nu trimisese dupa preot. Oftand, omul ii raspunse ca a fost sa-l cheme, dar preotul spusese ca vine numai daca ii plateste inainte. Omul fiind sarac, cu sotia pe moarte, ii spuse preotului ca nu are bani nici sa cumpere paine la copilasi, iar acesta, fara bani, n-a vrut sa vina.

        Ajunsi la casa omului, Hudson a fost uimit de starea de saracie in care se aflau. Ochii copilasilor erau bagati in orbite din cauza lipsei de alimentatie; bolnava se zbatea in chinuri. El se apropie de patul ei, ii vorbi putin, apoi se ruga pentru ea. Se gandi imediat ca ar trebui sa-i ajute, dar in buzunar nu avea decat o jumatate de coroana, care era pentru masa lui din seara aceea. Ce era de facut intr-o asemenea situatie jalnica pentru familie, dar nu prea imbucuratoare nici pentru Hudson Taylor?   

 

… continuare

martie 03, 2014

AVEM NEVOIE DE ISUS

“In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.” [Faptele Apostolilor 4:12]

        Ce este de facut cu un om, care nu stie sa inoate si este gata sa se inece? Sa-I dai o lectie despre arta inotului? Este prea tarziu! El este in primejdie si intr-o stare de slabiciune, in care orice sfat este zadarnic. Nimic nu-l poate salva, decat daca cineva se va arunca din nou in apa, pentru a-l prinde cu putere sa-l aduca la mal.

        Cel care se ineaca esti tu, cititorule, daca nu-L cunosti pe Mantuitorul Isus Christos, El este Salvatorul. Milioane de oameni, care au fost gata sa se inece in oceanul valtorilor acestei lumi, au strigat catre El, au fost apucati de mana Sa puternica si au fost mantuiti. Domnul Isus i-a salvat! Sangele Lui pretios, varsat pe cruce. I-a indreptatit.

        Observati-i cat de multumitori sunt fata de Acela care i-a iubit asa de mult, incat Si-a dat viata pentru ei, care i-a spalat de pacatele lor cu sangele Sau. De aceea ei vorbesc asa de mult despre acest Nume, care este mai presus de orice nume, si despre mantuirea care au gasit-o in Mantuitorul.

        Mantuitorul Se apropie de tine, iti intinde mana, poate pentru ultima data. Il vei refuza?