octombrie 02, 2010

POTOLIREA FURTUNII (1)

“In aceeasi zi, seara, Isus le-a zis: "Sa trecem in partea cealalta.
Dupa ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat in corabia in care se afla, si asa cum era. Impreuna cu El mai erau si alte corabii.
S-a starnit o mare furtuna de vant, care arunca valurile in corabie, asa ca mai ca se umplea corabia.
Si El dormea la carma pe capatai. Ucenicii L-au desteptat, si I-au zis: "Invatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?"
El S-a sculat, a certat vantul, si a zis marii: "Taci! Fara gura!" Vantul a stat,si s-a făcut o linste mare.
Apoi le-a zis: "Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot n-aveti credinta?"
I-a apucat o mare frica, si ziceau unii catre altii: "Cine este acesta de Il asculta chiar si vantul si marea?" [Marcu 4:35-41]

Simti cum furtuna si ingrijorarea bate peste tine si viata ta? Simti ca totul se naruie in jurul tau si nu stii ce sa faci, incotro sa o iei? Simti dezamagire si multe alte lucruri triste?
Domnul Isus iti spune: “Sa trecem de partea cealalta!” Nu-ti spune:”Sa treci”, nici “du-te singur”, ci “Sa trecem”, adica El te insoteste, merge cu tine. Dumnezeu doreste sa te debarasezi de toate aceste dureri, nereusite, sa privesti spre ele de pe celalalt mal, acolo unde Domnul Isus promite ca este cu tine. Doreste sa priviti impreuna asupra lor si nu oricand sa faci lucrul acesta, ci “in aceeasi zi”, ASTAZI. Ascultarea este o calitate foarte importanta pe care trebuie sa o avem cu totii, este de mare valoare in ochii lui Dumnezeu.
Daca nu ne dezlegam de toate aceste dureri, lucruri grele, atunci nu avem cum sa trecem alaturi de Domnul.
Matei 18:18: “…orice veti lega pe pamant, va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant, va fi dezlegat in cer.”
Deci, trebuie sa ne dezlegam de aceste lucruri, sa le dam drumul, sa nu le mai taram dupa noi, pentru ca ele ne ingreuneaza inaintarea. Imagineaza-ti ca ai legat de mana, picior, brau sau cap cate o funie cu cate o greutate, cat de usor ai putea inainta? sau niste conserve goale, care tarandu-le dupa tine, scot un zgomot enervant, suparator…. Zgomotul conservelor deja te-ar zapaci de cap. In mintea ta ar fi un haos total. Cat ai rezista? Dar daca nu le-ai avea, ai fi usor, ca un fulg.
Putem fi asa, dandu-le TOATE lui Dumnezeu pentru a putea ramane liberi si totodata luptatori impreuna cu Hristos.



Felicia P.-Timisoara







octombrie 01, 2010

TRAIESTE ZIUA DE AZI

„Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta!“ [Psalm 90:12]

Se apropie din nou ziua mea. Mai imbatranesc un an. In noaptea dinaintea zilei mele nu mai pot dormi de multi ani. Stau treaza aproape toata noaptea. E asa de cand am schimbat prefixul. Brusc m-am simtit batrana si inutila. De atunci au trecut cativa ani buni, iar in noaptea mea alba, in “Revelionul” meu personal, daca tot nu pot dormi, trec in revista anul care a trecut, cu bune si rele. De la ultima aniversare s-au intamplat atat de multe, am avut esecuri, am avut bucurii, am prins curaj sa fac lucruri pe care inainte nu le-as fi facut, am cunoscut oameni, m-am departat de unii oameni, am vazut rasarituri si apusuri magnifice, muguri, flori si fructe… Dar peste toate, vad la fiecare “Revelion” personal, dragostea si rabdarea lui Dumnezeu. Si nu pot sa nu ma minunez cata rabdare a avut si anul asta cu mine, cu cata delicatete s-a apropiat de mine, cum mi-a pastrat credinta in furtunile pe care le-a ingaduit, cum mi-a aratat curcubeul Sau. Voi fi mai batrana decat atunci cand am implinit 30 de ani, dar nu ma concentrez pe batranete, riduri, fire albe, afectiuni medicale, diminuarea energiei, ci ma minunez de Dumnezeul minunat Care ma tine inca in brate, Care ma ajuta sa merg pe Calea Sa, Care a adus in viata mea dragoste si fericire cand nu credeam ca le mai pot gusta, Care ma face creativa in continaure, Care… Si ma rog sa-mi dea o inima inteleapta ca sa-mi pot numara bine zilele, sa le traiesc frumos, pe rand si sa-L pot lauda in continuare.

Daniela

septembrie 29, 2010

VEGHERE FARA PAUZE

“Ia seama la tine insuti ca sa nu fii ispitit si tu.” [Galateni 6:1b]


Ieri am fost coplesita de bucurie. Dupa multa vreme, Dumnezeu s-a indurat si mi-a raspuns la o rugaciune spusa cu jumatate de gura, si m-a anuntat de la prima ora. M-a cuprins ameteala de bucurie. Pe la amiaza, am avut in sfarsit o victorie personala impotriva unei nedreptati mai vechi de o jumatate de an. Am inceput sa topai de bucurie. “Oda bucuriei” imi rasuna in cap si o fredonam. Ce bine e pe varf de munte! Si ce usor cazi cand esti coplesit de bucurie!! Pentru ca asta am facut si eu. In mai putin de doua ore, am tras doua trante de mi-am pierdut rasuflarea. Inca ma doare sufletul. Veti spune ca nu e nimic grav: doar am vorbit de rau o cunostinta, care oricum a facut ceva rau, si am scos in evidenta un defect al prietenului meu. Altii fac greseli mai mari. N-am omorat, n-am dat in cap, n-am curvit, n-am pus foc la casa nimanui, n-am spart o banca, n-am ... N-am facut lucrurile astea. De fapt pentru mine toate acestea nu sunt ispite. O ispita mai mare e o “barfa mica”, o vorba aruncata fara precautie, sau un bol de popcorn sau o cupa de inghetata sau o tabla de ciocolata. Chestii banale pentru unii, mari incercari pentru mine. Pentru ca nu tot timpul ma pot opri la timp.
Tu stii care sunt ispitele cu care te confrunti. Poate tu ai probleme cu ochii sau cu urechile, poate nu stii sa-ti ti gura, poate nu iti stii retrage mana la timp de la banii care nu sunt ai tai, dar pe care ii gestionezi, poate esti nemultumitor, sau … Domnul ne porunceste sa veghem fara pauze. Ispita vine, dar noi trebuie sa o biruim. Vegheaza fara pauze!


Daniela

septembrie 28, 2010

MINUNI SELECTATE

„Daca esti Fiul lui Dumnezeu, porunceste ca pietrele acestea sa se faca paini.“ [Matei 4:3]

Niciunul dintre noi nu se indoieste, cel putin intelectual, teoretic, ca Dumnezeu poate face minuni, ca Isus Cristos poate face minuni. Scripturile sunt pline de minuni. Natura ne ofera o gramada de minuni. Vietile noastre si ale cunoscutilor nostri au fost atinse de minuni. Dumnezeu raspunde la multe rugaciuni si provocari prin minuni. Dar nu la toate.
Dumnezeu selecteaza minunile pe care le face, alege timpul si locul in care le face, oamenii cu care le face. Putea trasnforma pietrele in paini. Cateva capitole mai incolo, in Evanghelia lui Matei gasim ca a inmultit doua paini si cinci pestisori si a hranit 5000 de barbati. Imi veti spune ca pasajul e despre ispitirea lui Isus. DA, dar putea face minunea solicitata.
Dumnezeu raspunde la provocari, dar nu la toate. M-a coplesit descoperirea aceasta si am inceput din nou sa ma rog sa stiu cum sa ma rog, astfel incat rugaciunile mele sa fie bine primate. Si-I multumesc din nou pentru asigurarea din Romani 8:26 “caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite.”

Daniela

septembrie 27, 2010

DUMNEZEU TE FOLOSESTE LA ORICE VARSTA

„Peste 40 de ani, i s-a aratat un inger in pustia muntelui Sinai, in para focului unui rug.“ [Fapte 7:30]


Moise era un mosneag de 80 de ani cand I s-a aratat ingerului Domnului si i-a cerut sa scoata poporul din Egipt. Nici nu ma mir ca s-a opus chemarii. Era batran, balbait, tremura deja, trupul nu ii mai era la fel de puternic ca la 40 de ani. Si totusi Dumnezeu alege batranul acesta si pe fratele lui mai mare(!) si-i trimite in fruntea unui popor de sclavi pentru a-l elibera. Si-l tine in fruntea poporului 40 de ani!
Dumnezeu ne foloseste, indiferent ce cred sau spun ceilalti oameni despre varsta noastra sau despre batranete in general. Dumnezeu a ales doi batrani pentru a pune bazele poporului evreu, alti doi batrani pentru a-l aduce pe Ioan Botezatorul, alti batrani pentru a vesti in templu ca a venit “mantuirea Ta”, pe apostolul Ioan ca sa scrie epistolele si Apocalipsa… Pavel era deja batran cand a scris ultimele epistole. Si cati alti batrani mai apar in Scripturi si in istoria bisericii…
Nu toti vom ajunge batrani vigurosi precum Caleb, dar toti putem fi folositi de Dumnezeu in fiecare an al vietii noastre… Sa ne punem la dispozitia Lui cu punctele noastre tari, dar si cu slabiciunile noastre. El se poate folosi si de ele. Si sa-i onoram pe batranii lasati de Dumnezeu langa noi. Lucreaza si prin ei.



Daniela