septembrie 02, 2011

O SIMPLA INTAMPLARE? (2)

 "Rut, Moabita, a zis către Naomi: "Lasă-mă, te rog, duc strâng spice de pe câmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere." Ea i-a răspuns: "Du-te, fiica mea! Ea s-a dus într-un ogor strângă spice pe urma secerătorilor. Şi s-a întâmplat ogorul acela era a lui Boaz, care era din familia lui Elimelec. Şi iată Boaz a venit din Betleem, si a zis secerătorilor: "Domnul fie cu voi!" Ei i-au răspuns: "Domnul te binecuvânteze!" [Rut 2:2-4]

Cel mai frumos lucru pentru o fată sau pentru un băiat, este când, „din întâmplare”, Dumnezeu îi aduce împreună pe cei doi, împlinind El pentru ei ceea ce de mult a stabilit in ceruri. Boaz se interesează primul despre Rut si nu Rut de Boaz, lui plăcându-i mărturia trăirii ei, slujirea ei, si astfel ea primeste trecere in inima lui.
Dar faptul ca i-a plăcut lui Boaz, nu a făcut-o pe Rut se creadă cineva, ca si cum nimeni nu mai era ca ea, crezându-se mai importantă decât fetele care lucrau pe ogorul lui. Nu! Ci ea si mai mult s-a smerit, spunându-i cu recunostintă lui Boaz: „eu nu sunt nici măcar ca una din slujnicele tale”.
Ce caracter frumos avea Rut! Dar oare cum era Boaz, ca Domnul să-i dăruiască asa o comoară de fată? Numele Boaz se traduce „în El este puterea!”, semn ca în Boaz lucra cu putere Duhul Sfânt, el fiind un om duhovnicesc, un om deosebit, de încredere, care nu dezamăgise pe nimeni prin trăirea sa.
Boaz era un om de calitate, nu un om superficial si usuratic, ci era un om diferit de altii, care-si tinea promisiunile, care nu se juca cu sentimentele fetelor, nici nu flirta cu ele, el fiind cu adevărat credincios Cuvântului lui Dumnezeu, si tot ce începea ducea la bun sfârsit, negăsindu-si pacea si linistea până nu împlinea voia Domnului.
Cristina



1 SEPTEMBRIE O SIMPLA INTAMPLARE? (1)


"Rut, Moabita, a zis către Naomi: "Lasă-mă, te rog, duc strâng spice de pe câmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere." Ea i-a răspuns: "Du-te, fiica mea! Ea s-a dus într-un ogor strângă spice pe urma secerătorilor. Şi s-a întâmplat ogorul acela era a lui Boaz, care era din familia lui Elimelec. Şi iată Boaz a venit din Betleem, si a zis secerătorilor: "Domnul fie cu voi!" Ei i-au răspuns: "Domnul te binecuvânteze!" [Rut 2:2-4]


fi fost întâlnirea lui Rut cu Boaz o simplă întâmplare? Asa pare, deoarece întâlnirea lor a avut loc la seceris, nu pe stradă, nici la un ceai, ci în lucrare, acolo unde erau martori si observau curătia inimilor lor, si cred nici Rut si nici Boaz nu anticipaseră această întâlnire era programată de mult pentru ei, de Însusi Dumnezeu, deoarece in versetul 3 scrie : “s-a întâmplat ca Rut lucreze pe ogorul lui Boaz.”

Da, pentru om este întâmplător tot ce vine în viata lui, însă la Dumnezeu totul este programat exact, timpul, locul, persoana, totul este după cum s-a hotărât în cer, si omul care trăieste dorind facă voia lui Dumnezeu, va accepta planul Domnului pentru el, însă omul care nu e curat, va trăi după poftele inimii lui si se va abate tot mai mult de la ce Domnul a pregătit pentru el.

Citind cartea Rut înteleg ca ea nu a contribuit cu nimic la întâlnirea aceasta, nefăcând tot posibilul sa-l întâlnească pe Boaz, nici nu s-a interesat de el, nici nu l-a căutat, nici nu i-a trimis vesti, ca stie când va mai veni pe ogor, si astfel -l poată si ea vedea. Nu!

Absolut nimic n-a fost planificat de ea, fiindcă Rut nu avea preocuparea căsătoriei in mintea ei, ci ea dorea sa culeagă spice, fiind de folos soacrei ei. De aceea Dumnezeu a lucrat pentru ea, fiindcă ea nu s-a străduit fie remarcată de bărbati, nici nu a căutat special ogorul acela, ci pur si simplu „s-a întâmplat”, spunem noi, însă la Dumnezeu nimic nu este întâmplător.



Cristina

august 31, 2011

EXPERIENTA NASTERII DIN NOU (2)

"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de mine. " [Exod 20:2-3]
Domnul a putut lucra in mine...

Am inceput sa studiez, sa ma rog , apoi am primit un dvd cu "Puterea Rugaciunii" , predicator Pavel Goia, si a fost mai mult lumina ! Si am inceput sa ma rog in cei cinci pasi mentionati de dansul:

1. Lauda si multumire

2.Marturisire

3.Rugaciune pentru altii

4.Rugaciune pentru tine

5.Taci in prezenta Domnului si roaga-L si pe El sa-ti vorbeasca.

Mi s-a parut nemaipomenit! Domnul vorbeste azi? Dar sa-mi vorbeasca mie? Este posibil? Da... am inceput sa ma rog, asa fara graba, fiindca Domnul spune ca-L vom gasi doar daca IL vom cauta cu toata inima. Si DA ! Domnul te poate trezi dimineata, si te trezeste daca vrei cu adevarat, asa ca am renuntat la somnul meu de dimineata (din care ma trezeam tot mai obosita) si uneori, chiar in timpul noptii, la doua sau trei noaptea Domnul ma cheama pentru rugaciune. Aud unii oameni necajindu-se ca nu pot dormi... folositi acest timp pentru rugaciune si studiu biblic, si veti vedea cata putere fizica , mintala si spirituala primiti prin Prezenta Sa. Si in privinta fetei mele, sigur ca ea nu dorea sa se roage , bebelus fiind, dar m-am indarjit si nu ma ridicam de pe genunchi chiar daca plangea. O luam si pe ea cu dragoste si o tineam pe genunchii mei si plansul inceta, si venea linistea... si asa este si acum, cand este mofturoasa sau neastamparata stiu ca este momentul pentru rugaciune , apoi vine Pacea Lui Hristos.

Acum viata mea, a devenit o experienta continua , si doresc ca toti oamenii sa simta Puterea Evangheliei, puterea invierii Lui. Sa nu credeti ca din pricina lucrarii misionare veti fi prigoniti , ganditi-va ca din pricina acestei lucrari veti fi binecuvantati, innobilati, si salvati! Domnul Isus spune : "Fiecare om va fi sarac cu foc" (Marcu 9:49). Ferice de cei ce se lasa curatati acum de focul Prezentei sale, caci acestia nu vor avea parte de focul vesnic si chiar daca vor fi incercari nu uitati ca sunt pentru putina vreme si ca Dumnezeu ne da si putere potrivit cu incercarea , deci multe incercari : multa putere.

"Incolo, fratilor intariti-va in Domnul si in puterea tariei Lui. Imbracati-va cu toata armatura Lui Dumnezeu ca sa puteti tine piept impotriva uneltirlor diavolului." (Efeseni 6:10-11)

Fiti binecuvantati,desigur, pentru a binecuvanta pe altii !!!

DS

august 30, 2011

EXPERIENTA NASTERII DIN NOU (1)

"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de mine. " [Exod 20:2-3]


In cele ce urmeaza doresc sa impartasesc cu dumneavoastra , sub calauzirea Duhului Sfant, cum m-a scos Domnul Dumnezeul meu, din casa robiei. Am fost un crestin cu numele, in jur de 12 ani, un crestin care ca multi altii mi-am facut un idol din munca, familie, goana dupa vant. Eram un crestin care nu avea timp pentru rugaciune, studiu biblic profund, nici pentru facerea de bine care rezulta din comuniunea cu Domnul.

Deciziile de zi cu zi le luam tot fara Domnul , asa ca ne-am afundat ca familie intr-un intuneric tot mai adanc, in incurcaturi financiare tot mai incalcite, intr-o munca tot mai inrobitoare, ca doar, doar vom putea iesi din incurcatura. In toata zarva si munca aceasta fara capat, Domnul a trebuit sa intervina.

Am ramas insarcinata, si cu ajutorul Domnului, am dus cu bine aceasta sarcina, si am avut a treia cezariana , si mare mi-a fost bucuria ca avem un copil sanatos, o fetita. Insa in terapie, am avut o hemoragie care nu se mai termina, si a fost nevoie de o a doua operatie pentru histerectomie (scoaterea uterului)

Pe hartie este usor sa scrii despre asta, dar in fapt este teribil sa treci prin doua interventii chirurgicale in decurs de trei ore, cu tot ce implica ele : anestezie, pierderi de sange, etc. Dar....Domnul , desi l-am neglijat atat de mult, nu a permis sa mor, El vroia sa traiesc, si inca....vesnic.

Am iesit cu viata din aceasta, si am avut prilejul sa simt ceva groaznic dupa ce m-am trezit din anestezie. Nu stiu cum se simte un om lovit de tren, dar cred ca pe aproape era ce simteam eu; singurul motiv ca sa lupt era fetita care statea singurica la incubator. Nu doresc sa vorbesc despre abuzurile, despre neglijenta din spital si despre sila pe care o au cadrele medicale in lucrul cu oamenii, stiti si dumneavoastra desigur, deci am iesit din spital pe proprie raspundere dupa o saptamana sau mai putin, desi simteam ca am imbatranit cu multi , multi ani...A fost groaznic, ma simteam atat de slaba , toate puterile mi le adunam pentru momentele in care trebuia sa schimb fetita , sa o hranesc, sa o imbaiez. Daca mama si familia nu m-ar fi ajutat, nu stiu cum as fi scos-o la capat. Nimeni nu ma mai multumea, intrasem intr-o depresie post natala si eram greu de suportat. Incercam sa ma rog , dar chiar atunci fetita incepea sa tipe . Era atat de rea??? Nu puteam dormi, eram epuizata ... atat de epuizata ca doream sa mor... cineva imi trimitea astfel de ganduri, dar Domnul nu m-a lasat.



DS

august 29, 2011

DORINTA DUPA FERICIRE (3)

"Si Naomi a zis: "Fii linistită, fiica mea, până vei sti cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă până nu va sfârsi lucrul chiar astăzi." [Rut 3:18]

Este foarte adevărat astăzi cele mai multe tinere nu trăiesc potrivit acestui verset, fiindcă asteptarea este neplăcută multora din vremea noastră, dar un adevărat consilier îi va cere tinerei rămână în liniste până când Domnul va lucra la inima băiatului, asa cum si Boaz trebuia decidă, el fiind cel care nu a mai avut odihnă, până când nu hotăra exact ce avea facă în cazul lui Rut, fiindcă Boaz trebuia facă primul pas.

Pentru fiecare femeie sfatul Domnului este acelasi si azi, El spunând: asteaptă, si nu ne cere aceasta ca ne provoace suferintă, ci tocmai pentru a o evita. De ce asa? Pentru si Naomi stia era posibil oricând ca lucrurile ia o altă întorsătură si n-a vrut ca Rut, făcându-si sperante, fie apoi dezamăgită în cazul unui refuz.

Asadar, când cineva îti va povesti despre băiatul pe care tocmai l-a cunoscut, nu fii ispitită să-i spui: „poate ca el este Boaz al tău”, ci taci si aminteste-ti de Naomi, ca nu adâncesti visele prietenei tale, de aceea mai bine spune-i astepte până se clarifică toate lucrurile si fie pregătită chiar si dacă nu se va face voia ei.

Insă, din nefericire, multe fete au suferit emotional doar pentru ele plăceau unei rude a băiatului si, dorind să-i aducă împreună, persoana aceea a alimentat mintea fetei cu informatii despre el, dar gândurile rudei nu coincideau cu gândurile băiatului, si astfel fata a rămas apoi dezamăgită.

De aceea astăzi este nevoie de sfătuitori duhovnicesti, de femei si bărbati ai lui Dumnezeu, care le îndemne pe fete să-si aducă visurile înaintea Tronului Lui, le pună pe altar si nu dea glas sentimentelor înainte de momentul ales de Dumnezeu.

Dar dacă nu ai pe cineva care să-timonitorizezesentimentele, roagă-te ca Domnul Isus să-ti pregătească o astfel de persoană, ca nu trăiesti si tu ca pe vremea Judecătorilor, când fiecare făcea ce-i plăcea, trăind si tu după poftele inimii tale, din lipsa unui împărat în viata ta, adică a unui om duhovnicesc în fata căruia dai socoteală de trăirea ta.


Cristina

26 AUGUST DORINTA DUPA FERICIRE (2)


"Si Naomi a zis: "Fii linistită, fiica mea, până vei sti cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă până nu va sfârsi lucrul chiar astăzi." [Rut 3:18]


A trăi prin credintă ar putea însemna, în domeniul căsătoriei, siguranta el există pentru tine, chiar dacă tu nu-l vezi acum, de fapt înseamnă a nu privi prin ochii fizici pe cel ales, ci prin ochii credintei, fiindcă dacă va fi te căsătoresti, Dumnezeu îti va alege pe acela lângă care poti fi fericită, chiar dacă acum nu-l cunosti. Insă, dacă va fi nu te căsătoresti, dedicându-te total lui Dumnezeu, vei putea trăi fericită si singură.

Rut nu a stiut niciodată ca Boaz va fi sotul ei, însă multumirea inimii ei a făcut ca ea fie remarcată de Boaz, câstigând atentia celui mai bun om, dar Rut nu făcea ceva de care nu fi stiut si soacra ei, Naomi fiind ca si un consilier pentru Rut, sfătuind-o cum comunice cu Boaz, dorind ca Rut fie fericită si nu dezamăgită.

Asteptarea este de învătat astăzi, când graba este capcana vietii oamenilor, de aceea Naomi îi cere lui Rut astepte, nu se entuziasmeze, nu-si facă vise si nu actioneze până nu devine sigură de cererea lui în căsătorie.



Cristina