iunie 20, 2014

BASTONUL

“Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, sic a rasplateste pe cei ce-L cauta.” [Evrei 11:6]

        Doi prieteni stateau in fata unui tablou, care reprezenta vindecarea orbului din Luca 18. Unul dintre ei, care cunostea deja de mult aceasta picture, il intreba pe prietenul sau: “Ce este mai frumos in acest tablou?” Cel intrebat mentiona anumite detalii, dar la fiecare, insotitorul spunea “nu”. Pana la urma, tot el dadu raspunsul: “Cel mai frumos detaliu al tabloului este bastonul aruncat al orbului. Cand a auzit vocea Domnului Isus, orbul si-a aruncat bastonul. Aceasta inseamna credinta.”

        Pictorul a redat foarte sugestiv starea acestui orb. El a crezut ca Mantuitorul il va vindeca. Orbul a lasat sa-i cada bastonul intinzand mainile Salvatorului sau. El nu s-a indoit ca Isus poate sa-l elibereze de suferintele sale sis a-i dea vederea.

        Oamenii spun mereu ca nu pot crede. Care este cauza? Multi nu sunt gata sa arunce sprijinul lor propriu (bastonul) sis a recunoasca faptul ca sunt pierduti. Numai cand omul lasa la o parte orice argument si asteapta mantuirea numai de la Christos, poate fi ajutat. Temelia mantuirii a fost pusa numai de Mantuitorul pe cruce. Pe aceasta temelie sigura suntem chemati sa ne zidim credinta noastra.

iunie 19, 2014

DEPENDENTA DE ALCOOL

“Cheama-ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi .” [Psalm 50:15]

        Un barbat avea tot ce-si doreste fiecare: un serviciu bun, o sotie gospodina si doi copii. Dar alcoolul de care era  dependent, stricase totul. Ajunsese panaacolo ca hotarase sa-si curme viata. Intr-o seara au venit la el doi barbate, care au dorit sa-i vorbeasca. Erau doi crestini care i-au vestit Evanghelia. Dar Isus era pentru aces tom o legenda. S-a bucurat cand cei doi au plecat. La usa, unul dintre ei s-a intors si i-a spus: “Daca in noaptea aceasta va vine pofta de alcool, incercati macar o data sa opriti nenorocirea printr-o rugaciune.”

        In noaptea aceea si-a amintit de aceste cuvinte. Rugaciunea? Totul in el se opunea. Dar constient fiind in ce haos zacea, a impreunat mainile si s-a rugat: “Doamne, daca Tu existi cu adevarat acolo sus, atunci ajuta-ma sa ies din aceasta murdarie. Singur nu mai pot face nimic. Sunt pierdut.”

        Dumnezeu l-a ajutat. El a rupt puterea dependentei de alcool din acel om. Cateva zile mai tarziu s-a intalnit iarasi cu cei doi barbati crestini. Au vorbit impreuna despre necesitatea de a-L primi pe Isus Christos ca Mantuitor si Domn in viata sa. Acest lucru s-a petrecut spre fericirea vremelnica si vesnica a fostului dependent de alcool.

iunie 18, 2014

CUGETARI

“Fiule, sa nu se departeze invataturile acestea de ochii tai: pastreaza intelepciunea si chibzuinta!.” [Proverbe 3:21]

        Cel ce iubeste, traieste intr-o lume de prieteni; cel ce uraste, traieste intr-o lume de dusmani.

        A exista inseamna a fi supus criticii. A face ceva inseamna a-ti dubla sansele de a fi criticat. A lua atitudine inseamna a te expune la a fi inundat de critici.

        Mintile mici critica ideile mari. Saracul incearca sa te aduca la statura lui.

        Trecerea de la vorbe la fapte inseamna forta. Un singur pas inainte poate inlatura puterea distructiva a esecului.

        Nu cauta sa te inalti defaimand pe altii. Cauta prin propriile tale calitati sa te deosebesti de oamenii de rand.

        Blandetea este capacitatea de-a accepta ranirea fara resentimente.

        Cei mai multi oameni sunt gata sa ajute pe cei ce n-au nevoie de ajutor.

        Lucrurile izbutesc prin eforturi, nu prin dorinte. Vanatul nu intra in gura leului adormit!

iunie 17, 2014

“EU SUNT”

“Nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal, afara de Fiul, si Acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere.” [Matei 11:27]

        “Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine, nu va flamanzi niciodata… Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac” (Ioan 6:35, 51). La El suntem saturati.

        “Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii” (Ioan 8:12). La El este lumina si adevarul.

        “Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi, si va gasi pasune” (Ioan 10:9). Prin El intram in imparatia lui Dumnezeu.

        “Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi. Eu sunt Pastorul cel bun. Eu Imi cunosc oile Mele, si ele Ma cunosc pe Mine” (Ioan10:11, 14). Cei care sunt ai SaiIi apartin pe deplin, iar aceasta le da siguranta.

        “Eu sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit va trai” (Ioan 11:25). Ca si Biruitor asupra mortii, El da viata: viata vesnica.

        “Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14:6). El este singura intrare spre Dumnezeu, Tatal.

        “Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine, si in cine raman Eu, aduce multa roada” (Ioan 15:5). Numai o relatie stransa cu Isus face ca viata sa fie bogata.

iunie 16, 2014

STEFAN SE INTOARCE

“Tatal meu si mama mea ma parasesc, dar Domnul ma primeste.” [Psalm 27:10]

        Stefan, micul African, avea sapte ani, cand mama lui l-a parasite. Foamea si-o linistea din galetile de gunoi ale albilor si dormea sub un pod. La 14 ani se asocie unei grupe brutale, mai tarziu ajunsese intr-o organizatie marxista care dorea sa elibereze tara. Misiunea lui era sa produca neliniste printre populatia orasului sau.

        La marginea orasului avea loc o evanghelizare in cort. Cu bombe de benzina care puteau produce un incendiu, se amesteca si Stefan, acum in varsta de 19 ani, printre vizitatori. Ceea ce auzi insa acolo, il impresiona. Era vorba despre pacat, incotro ii conduce pacatul pe oameni si care este la final rezultatul. Stefan ramase inmarmurit; parea ca predicatorul vorbea doar pentru el. De unde cunostea viata sa? Apoi Stefan auzi despre harul lui Dumnezeu. La sfarsit uitacu totul de bombele de benzina. Se duse la predicator si ii istorisise povestea vietii sale. Predicatorul ii citi Psalmul 27, versetul 10.

        Pentru prima data in viata sa Stefan ingenunche pentru a se ruga lui Dumnezeu. Simtea ca Dumnezeu il iubeste si il asteapta. Stefan primi siguranta ca Dumnezeu l-a iertat si l-a primit.

        Dumnezeu te asteapta si pe tine.. acum!