noiembrie 02, 2012

DEDICA-TI ACUM VIATA LUI ISUS


“Adevarat va spun ca, daca nu va veti întoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra în împaratia cerurilor.” [Matei 18:3]

 

În anul 1934, a avut loc un meci de fotbal în Liga Nationala Americana, între „Uriasii din New York” si „Ursii din Chicago”. Meciul a avut loc pe o vreme foarte rece, iar terenul era acoperit de gheata. La jumatatea meciului, cei din Chicago, conduceau cu 10-3.

În timpul pauzei, echipa din New York a schimbat încaltamintea obisnuita, cu una cu crampoane. În acest fel au castigat un avantaj imediat. Avand o mai buna stabilitate, în timpul gramezilor aveau o putere de împingere superioara. Asa au castigat teren si au marcat de mai multe ori. Scorul final fiind 30-13 pentru New York.

Dacă viata ta n-a fost asa de eficienta în slujire, asa cum ti-ai dorit sa fie, este vremea sa-ti schimbi încaltamintea! Astazi poti sa ai un mare început. Îndreapta-ti privirea spre Hristos si spre voia Lui pentru viata ta. Uita de lucrurile trecute si croieste un drum nou spre o viata deplina. Cu ajutorul lui Dumnezeu multi au reusit. Cu acelasi ajutor, vei avea parte de aceeasi experienta.

noiembrie 01, 2012

OFERA ATENTIE CELUI DE LANGA TINE.. POATE CA IN MOMENTELE ALCELEA ARE CEA MAI MARE NEVOIE

 

„Astfel în dragostea noastra fierbinte pentru voi, eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra, atat de scumpi ne ajunseserati .” [II Tesaloniceni 2:8]

 

O poveste interesanta vorbeste despre un comerciant de grau din Rusia, numit Itzik.

El a mers într-un oras departat sa-si vanda recolta. Înainte de a pleca a promis sotiei lui ca-i va trimite o telegrama, daca va reusi sa faca o tranzactie profitabila.

Reusind în aceasta afacere, a mers la oficiul telegrafic si s-a asezat sa compuna telegrama. A luat o bucata de foaie si a scris urmatorul mesaj: „Am vandut graul profitabil; ma întorc maine; te îmbratisez cu dragoste, Itzik!” Cand era gata sa înmaneze textul pentru a fi transmis, a ezitat putin si s-a întrebat: “De ce as scrie cuvantul „profitabil„? Cu siguranta sotia mea stie ca nu sunt un prost si n-as vinde niciodata graul în pierdere! De aceea a taiat cuvantul „profitabil”. A recitit apoi telegrama cu mare atentie. Ce-am putut sa scriu! si-a zis el: „am vandut graul!” Dar oare sotia mea nu stie de ce am plecat de acasa? De ce oare as scrie ca am vandut graul? Si a taiat si aceasta afirmatie!

Vazand ca deja a facut doua greseli, s-a reîntors la textul telegramei: Doamne Dumnezeule; si-a zis el recitind telegrama. Cum am putut sa scriu ca „ma întorc maine!” Cand o sa ma duc acasa; luna viitoare? Sotia mea ar crede ca mi-am pierdut mintile si si-ar imagina ca am o gramada de bani de cheltuit. Stiind ca n-are nici un ban de risipit ca sa mai ramana zile în plus, si ca va merge acasa maine; fara ezitare a sters si afirmatia „ma întorc maine”. Apoi cu un ochi ager a trecut înca odata peste textul telegramei: “Ce neîntelept sunt!” De ce ar trebui sa scriu “te îmbratisez cu dragoste”? Cum as putea altfel sa îmbratisez pe sotia mea? Si apoi cum pot sa scriu ca “te îmbratisez” cand sotia nu este langa mine? Este oare ziua ei de nastere sau o ocazie deosebita? De aceea a taiat si afirmatia „te îmbratisez cu dragoste”!

Privind acum la telegrama, tot ce i-a mai ramas a fost doar numele sau „Itzik”. Cum sa trimit o telegrama care sa aiba numai numele scris pe ea? Sotia mea oare nu stie cum ma cheama? Si apoi cine altcineva i-ar mai trimite sotiei mele o telegrama? Asa ca si-a taiat si numele!

S-a uitat cu mare atentie la telegrama si-a observat ca toate cuvintele erau taiate. Vazand ca ceea ce scrisese la început cu mare grija nu merita sa fie transmis, si-a zis: „Chiar trebuie sa transmit aceasta telegrama?” Banii nu cresc în copaci! Asa ca a mototolit formularul, l-a aruncat la cos si a plecat bucurandu-se ca a luat o decizie înteleapta, prin care a economisit 50 de copeici!

A fost practic; nu-i asa? A judecat avand o logica buna, nu? A pierdut însa marea ocazie de-asi informa sotia, despre ceea ce ea astepta cu atata nerabdare sa afle!

Ce vei face astazi, pentru ca altii sa afle cum te-a binecuvantat Dumnezeu? Cum le vei arata ca-ti pasa de ei si ca-i iubesti?

octombrie 31, 2012

NU VA INCHINATI LA IDOLI


“Sa nu fiti închinatori la idoli, ca unii dintre ei, dupa cum este scris: ”Poporul a sezut sa manance si sa bea: si s-au sculat sa joace.” [I Corinteni 10:7]

 

Apostolul Pavel a atentionat bisericile pe care le-a înfiintat, despre pacatul cel mai fregvent prin care copiii lui Israel au maniat pe Dumnezeu, în timpul lui Moise. Pavel le-a spus: „sa nu fiti idolatri ca parintii vostri, asa cum este scris: „Oamenii au sezut jos si au baut, apoi au sfarsit în petreceri pagane!” „Sa nu preacurviti cum au facut ei si au murit într-o singura zi douazecisitrei de mii de oameni!” Sa nu ispititi pe Dumnezeu asa cum au facut ei si au murit muscati de serpi!” “Sa nu murmurati asa cum au facut-o ei: si au fost ucisi de înger!”

Sa nu murmuri? A murmura este oare pacat? Da! Potrivit scrierilor lui Pavel, este pacat! Oridecateori poporul Israel traia o experienta, nu trecea mult si începeau sa murmure, sa vocifereze si sa fie nemultumiti de ceva. Toti cei care am avut copii mici în familia noastra, stim ce înseamna a murmura sau a te plange de ceva. De cate ori copiii nu ne-au exasperat atunci cand murmurau continuu cu o voce plangareata. Sau se plangeau tuturor celor ce ne vizitau! Ce reactie avem atunci cand îi auzim pe copiii nostri ca maraie si murmura continuu? Ne pierdem rabdarea si nu-i mai putem suporta! Ganditi-va cum reactioneaza Dumnezeu cand oamenii mari se comporta ca si copiii, plangandu-se si vaicarindu-se continuu!

Aceasta a fost atitudinea Israelitilor, care au început sa murmure împotriva lui Moise si-a lui Aaron spunandu-le: „Murim de foame; ne-ati adus aici ca sa ne omorati!” [Exod 16:1-3]. Dupa eliberarea din robia egipteana, copiii lui Israel au cantat trei zile, dupa ce au trecut Marea Rosie ca pe uscat, dupa care au murmurat 40 de ani! Toti cei care au iesit din Egipt (afara de Iosua si Caleb) de fapt si-au sfarsit drumul vietii în pustie, murmurand!

Noi avem atatea motive sa calatorim cantand. Poate înca n-am trait aceasta bucurie pentru ca n-am apreciat ceea ce Dumnezeu ne-a daruit. Nu cumva si cantarea ta este un murmur? Ia seama la ceea ce este si ceea ce a facut Dumnezeu pentru tine si inima ta va fi umpluta cu un imn al multumirii.

octombrie 30, 2012

ESTI MULTUMITOR CU CE AI SAU TINZI MEREU LA “MAI MULT”?


“Pe capul celui neprihanit sunt binecuvantari, dar gura celor rai ascunde salnicie.” [Proverbe 10:6]

 

Într-o statiune balneara erau doua izvoare de apa alaturate. Unul avea apa calda, iar celalalt apa rece. Oamenii din acea localitate veneau aici sa-si spele hainele în apa calda, apoi si le clateau în cea rece.

Un turist urmarindu-i zi de zi cat a stat în statiune, a zis unui localnic: „Ce binecuvantare abundenta v-a dat Dumnezeu, avand la îndemana si apa calda si cea rece!” “Nu-i asa de abundenta”, a raspuns localnicul; „lipseste sapunul!”

De foarte multe ori nu suntem multumiti cu ceea ce ni s-a dat si pierdem tot ceea ce avem!

Un pastor tanar a inceput plin de entuziasm, slujirea într-o noua biserica. El a spus bisericii ca accepta invitatia de a-i sluji, pentru ca a fost ales în unanimitate. Dupa primul serviciu, presedintele comisiei de nominare i-a spus noului pastor: „N-a fost chiar unanimitate! Aproape de unanimitate!” Auzind aceasta, pastorul l-a întrebat: „Ce vrei sa spui prin aproape de unanimitate?” Pentru ca acesta ezita sa raspunda, pastorul l-a întrebat direct: „care a fost de fapt rezultatul votulu?” Presedintele comitetului de alegere a pastorului i-a zis: „96 la 2”! Din acea zi si-n tot timpul primului an de slujire, pastorul a cautat sa afle cine sunt cele doua persoane. Cand a vazut ca nu-i poate gasi, în al doilea an de slujire s-a vaitat continuu ca membrii bisericii nu-s de partea lui si nu-l sustin. La sfarsitul celui de-al doilea an cand i-a expirat contractul, biserica a fost chemata sa voteze din nou. Dupa vot, presedintele comitetului de alegere a pastorului a fost chemat sa anunte rezultatul. Acesta a venit în fata bisericii si-a spus: „aproape unanimitate!” Pastorul necajit a întrebat: ”care a fost de fapt votul? Asta vrem sa stim!” Presedintele a raspuns: „2 la 96!”

Esti multumitor lui Dumnezeu pentru darurile pe care le-ai primit? Folosesti aceste binecuvantari penu a arata dragostea Lui si altora?

octombrie 29, 2012

CREDE IN PROMISIUNEA FACUTA DE DUMNEZEU


“Avraam a crezut pe Domnul, si Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihanire.” [Geneza 15:6]

 

Un nomad al desertului a privit spre cer si a auzit vocea lui Dumnezeu spunandu-i: „Nu te teme Avraame; eu sunt scutul tau, rasplata ta cea foarte mare!” Avraam este însa descurajat! „Nu mi-ai dat copii se plange el; „urmasul unui servitor va fi mostenitorul meu!” Atunci Dumnezeu i-a vorbit din nou spunandu-i: „Nu acesta va fi mostenitorul tau, ci un copil care se va naste din tine, îti va fi mostenitorul!” Si ca sa-i dea o dovada pentru împlinirea acestei promisiuni, Dumnezeu îl invita pe Avraam sa iasa afara si-i spune: „Priveste spre cer si numara stelele! Nu-i asa ca nu-ti ajung cifrele? Asa va fi si samanta ta.” Ce promisiune mareata!

Din acea zi Avraam a trait bazat pe acesta promisiune. O fagaduinta facuta de Dumnezeul care împlineste todeauna ceea ce spune!

Astazi descendentii fizici ai lui Avraam sunt milioane, iar urmasii spirituali de multe ori mai mult. Aratam cine suntem prin felul cum ne împlinim promisiunile, dar si prin modul cum primim si contam pe promisiunile lui Dumnezeu!