februarie 17, 2012

ARATĂ CĂ-ȚI PASĂ DE CEI DIN JURUL TĂU

„Luati seama dar fratilor, ca niciunul dintre voi sa n-aiba o inima rea si necredincioasa , care sa va desparta de Dumnezeul cel viu”. [Evrei 3:12]

În anul 1985 a fost organizata o mare manifestatie în New Orleans. Acest oras este cunoscut pentru manifestatiile somtuoase. Aceasta sarbatoare a fost însa , una iesita din comun. Era sponsorizata de primarie, cu ocazia sarbatoririi faptului ca în acea vara nimeni nu se înecase în „Strandul Municipal”!

Au fost prezente mai mult de 200 de persoane, dintre care aproape 100 erau oameni de ordine si salvatori ai celor aflati în pericol de înec. La aceasta sarbatoare toti au avut un timp minunat.

Cand aceasta festivitate s-a încheiat si patru dintre salvatori au ramas sa curete apa, au gasit pe fundul bazinului într-un colt un om înecat , avand hainele pe el. Acesta a fost identificat a fi Jerome Moody , un tanar de 31 de ani.

Salvatorii au încercat sa-i faca respiratie artificiala, dar totul a fost în zadar. Murise înecat în mijlocul manifestatiei în care se sarbatorea ca nu a fost nici un înec în acea vara, fara ca cineva sa-l observe si sa-i dea ajutorul de care avea nevoie.

Cand am citit despre acest caz m-am întrebat : si în trupul lui Hristos, chiar în mijlocul bisericii în locul unde sunt atat de multi supraveghetori spirituali cum ar fi: învatatori de scoala duminicala, slujitori ai Bisericii, membri ai corului, pastori si misionari; este posibil ca cineva sa se înece, si sa moara din punct de vedere spiritual!

Cineva care sa fie atat de mult ranit în adancul inimii, încat sa se afunde în prapastia departarii de Dumnezeu, si fata de ceilalti membri. Ia-ti timp sa arati ca-ti pasa de acestia !


Anonim

februarie 16, 2012

BIBLIA… ADEVĂRUL LUI DUMNEZEU

„De aceea multumim fara încetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum este în adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza în voi care credeti „ [1 Tesaloniceni 2:13]
 
 
Iacob Deshazer, a fost un tanar voluntar, pe unul dintre avioanele care au atacat Japonia în anul 1942. Avionul sau a lasat bombele, apoi a ajuns în dificultate si s-a prabusit. El s-a parasutat într-un teritoriu japonez, unde a fost tinut captiv timp de 40 de luni. A fost brutalizat si terifiat în toate modurile posibile.

Cand razboiul a început sa ia o turnura serioasa împotriva Japoniei, în taberele de detinuti viata a devenit mai umana. Unii dintre gardieni au devenit mai omenosi. Au început sa dea detinutilor vitamine, tratamente medicale, mancare mai buna si carti, incluzand si Biblia.

Deshazer a fost unul dintre cei ce si-au dorit mult, sa aiba o Biblie. El a citit, recitit si memorat multe pasaje care i-au marcat profund viata. Cuvantul lui Dumnezeu i-a schimbat complet gandirea, atitudinea si comportamentul. În acest fel Cuvantul a devenit o parte din el.

Nu mai avea ura pe gardieni , chiar daca unii dintre ei l-au brutalizat. Frica ca va fi torturat nu-i mai stapanea inima. A experimentat prezenta lui Dumnezeu în viata lui. Biblia pe care o primise i-a devenit sursa mangaierii, nadejdii si-a sperantei vietii lui.

La fel si astazi; Biblia este sursa care poate raspunde nevoilor din viata noastra, pentru ca este „Adevarul lui Dumnezeu”! 
Anonim

februarie 15, 2012

PĂSTREAZĂ-ȚI OCHII AȚINTIȚI SPRE DOMNUL

„Caci ochii Domnului sunt peste cei neprihaniti, si urechile Lui, iau aminte la rugaciunile lor. Dar fata Domnului este împotriva celor ce fac raul”. [1 Petru 3:12]

Va aduceti aminte cum s-a terminat experienta umblarii lui Petru pe ape: Petru a coborat din barca, si-a început sa umble pe valuri. Deodata însa s-a gandit: vantul sufla tare; valurile sunt asa de mari, iar apa oare îl mai poate tine? Petru si-a luat ochii de la Domnul Isus!
Imediat ce a facut aceasta, a început sa se afunde. Plin de frica în acele momente a strigat : „Doamne scapa-ma “!

Este cu adevarat o scena deosebita! La început, Petru plin de curaj a coborat din barca, dar nu mult dupa aceea si-a schimbat atitudinea. Si-a luat ochii de la Domnul Isus, si-a ajuns plin de îndoiala si teama.

Aceasta experienta îmi aminteste de una dintre povestirile lui Jerry Clower, despre Eugene Ledbetter. Eugene si Jerry, au mers sa vaneze ratoni. Au împuscat unul dar n-au putut sa-l dea jos din pom. Asa ca Eugene, a hotarat sa se catere în pom si sa scuture pomul, pentru ca ratonul agatat sa cada. Dar spre surprinderea lui, în pom nu era un raton asa cum crezusera, ci o pisica salbateca! Speriata acea pisica aflata în pericol, a facut un zgomot înfiorator. Imediat s-a auzit si vocea lui Eugene tipand : Jerry ! Jerry! Fii gata sa tragi si sa împusti pisica, înainte ca aceasta sa ma atace.

Asemenea lui Eugene si Petru s-a speriat de noua realitate, ajungand în mare pericol imediat ce si-a luat ochii de la Domnul Isus. Aceasta-i lectia de astazi: „pastreaza-ti ochii atintiti asupra învatatorului, pentru ca si El priveste todeauna spre tine !

Anonim

februarie 14, 2012

GANDESTE-TE SI LA CEL DE LANGA TINE

„Ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de întelepciune si de descoperire , în cunoasterea Lui, si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui , care este bogatia slavei mostenirii Lui în sfinti „..[Efeseni 1:17-18]



Doua fetite Lucy si Linus, au ajuns în conversatie sa-si povesteasca cele mai adanci secrete. Într-o zi Linus a întrebat-o pe Lucy: „Care este cea mai mare dorinta a inimii tale ? Aceasta a raspuns : „ As dori o rochie noua, o noua bicicleta, o pereche de pantofi noi, un plover si o suta de dolari”! Dar care-i dorinta ta ? a fost urmatoarea întrebare adresata de data aceasta lui Linus!

Eu, a raspuns ea, eu… doresc viata lunga pentru toti prietenii mei, doresc sa fie pace în lume, iar oamenii de stiinta sa faca mari descoperiri în domeniul medical, pentru ca oamenii sa poata fi tamaduiti de boli!

Fetita dintai gandea numai pentru sine. Cand egocentrismul nostru materialist ne stapaneste, nu mai este loc pentru altcineva în gandirea si viziunea noastra. Cea de-a doua fetita gandea pentru altii; si dorea binele acestora! Ea exprima gandirea si viata Domnului Isus, care n-a trait pentru Sine ci pentru altii.

Si noi suntem asteptati sa fim ca Domnul Isus, lucrand pentru altii, ajutandu-i sa cunoasca dragostea lui Dumnezeu.


Anonim

februarie 13, 2012

NU EZITA MANTUIREA

 “Noi am gasit pe Acela, despre care a scris Moise in Lege si prorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif.. Vino si vezi!” [Ioan 1:45-46]



        De ce ati ezitat pana acum sa credeti in Domnul Isus si sa deveniti adevarati crestini? Va temeti ca oamenii va vor lua in ras? “Oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele.. se va rusina si Fiul Omului” (Marcu 8:38).

        Sunteti dezamagiti de crestinii a caror viata nu corespunde cu invatatura? “Fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu” (Romani 14:12).

        Sunteti de parere ca Dumnezeu este multumit de cum suntem noi? “Cine pazaste toata legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate” (Iacov 2:10). Va temeti ca Dumnezeu nu va va primi? “Tot ce-Mi da Tatal, va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara”  (Ioan 6:37). Credeti ca mai aveti timp pentru a va intorce la Dumnezeu? “Nu te fali cu ziua de maine, caci nu stii ce poate adduce o zi” (Proverbe 27:1)

        Decideti-va acum pentru Domnul Isus! Este simplu: “Crede in Domnul Isus”, adica puneti-va toata increderea in Domnul Isus, si “vei fi mantuit” (Faptele Apostolilor 16:31).



Anonim