februarie 18, 2011

EȘTI O COMOARĂ ÎN MÂNA DOMNULUI?

“Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are, şi-l cumpără.” [Matei 13:46]

Te simti tu un margaritar in mana Domnului? Simti ca te-a descoperit Dumnezeu? Simti ca Domnul Isus este pe urmele tale? Te simti important in ochii Lui?
Sunt doar cateva dintre intrebarile care si le pun multi. Ce doresc eu sa spun astazi, este ca Dumnezeu te-a descoperit prin Fiul Sau. Dumnezeu, intr-adevar se bucura de tine, a renuntat la tot ce avea mai scump, incat L-a trimis pe Iubitul Sau Fiu, pe urmele tale pentru a te scoate din mazga lumeasca, pentru a te sterge de praful lumii, pentru a te curata si a te face asemenea unui diamant. Dumnezeu stie ce valoare avem, ce insemnatate avem. Lumea nu o stie, poate nu da doi bani pe noi, dar Tatal Ceresc cunoaste ce a pus in noi. Vedem noi oare acest lucru?
Si noi suntem asemenea unui diamant, asa ne vede El. Diamantul are foarte multe laturi, foarte multe taieturi. Oricum l-ai intoarce, i se vad toate laturile, toate unghiurile, deoarece este foarte transparent. Cu totii stim ca diamantul este foarte valoros, fara sa trebuiasca sa-i vedem, dar adevarata lui valoare i se vede dupa ce a fost slefuit si pregatit sa devina astfel.
Bucura-te ca Domnul te-a gasit, ca esti in mana Lui, ca esti in pregatire. Este o mare onoare sa fii iubit, sa fii bagat in seama chiar de Cel Prea Inalt. El si-a coborat privirea pe pamant ca sa te caute si… te-a gasit. Da-i slava! Da-i glorie! Nu fugi din mana Lui, nu-ti fie teama de ce are Dumnezeu sa faca cu si prin tine. Esti in prelucrare, nu te intrista.
Nu asculta soapta vrajmasului, care-ti spune ca nu esti bun de nimic, ca esti vai de tine. El este Tatal minciunilor, sa nu uiti acest lucru. Nimic adevarat nu este in el. Dumnezeu ti-a dat un ghid pe acest pamant, si anume Scriptura. Foloseste-o. Acolo este mentionata dragostea reala a lui Dumnezeu prin fapte, nu doar vorbe. Strange Cuvantul Lui in inima ta si foloseste-l ca arma impotriva dusmanului lui Dumnezeu, care este si al tau: Satana.

Matei 10:40: “Cine vă primeşte pe voi, Mă primeşte pe Mine; şi cine Mă primeşte pe Mine, primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.”

Felicia P.-Timisoara

februarie 17, 2011

GARDEROBA LUI DUMNEZEU(2)

“Orice amărăciune, orice iutime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.” [Efeseni 4:31]

Mi se intampla de foarte multe ori sa stau in fata dulapului cu usile deschise si sa ma intreb adesea: “Oare, cu ce sa ma imbrac astazi? Ce asortez astazi?” Cateodata parca m-am saturat de aceleasi si aceleasi haine…. parca as vrea ceva nou…. dar cat de repede ne imbracam cu haina milei, a compasiunii, a dragostei, a credintei, a darniciei, a postului si a rugaciunii?? Cat de des imbracam aceste haine? Cat de des am accesat dulapul Domnului? Nu prea o facem, deoarece stim ce ne asteapta…nu prea ne place…strambam din nas, dar Dumnezeu spune: “Dar cât despre fricosi, necredinciosi, scârbosi, ucigasi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este în iazul, care arde cu foc si cu pucioasă, adică moartea a doua." Apocalipsa 21:8
Dumnezeu ingaduie atatea lucruri in viata noastra, care, credem noi ca nu sunt bune, ca Dumnezeu are ceva cu noi, ceva impotriva noastra….dar realitatea este ca El doreste sa ne dezbrace de aceste haine lumesti si sa ne imbrace cu hainele Lui: haina neprihanirii, a sfinteniei, a bucuriei, a laudei, a tot ceea ce-L reprezinta pe El. “Căci Împărătia lui Dumnezeu nu este mâncare si băutură, ci neprihănire, pace si bucurie în Duhul Sfânt.” Romani 14:17
Intrebarea este: dorim noi acest lucru? Il lasam noi pe Dumnezeu sa ne dezbrace de aceste zdrente lumesti? Sau ne este rusine de goliciunea noastra? Iti este teama de ce o sa vada Domnul? N-ar trebui… oricum El te cunoaste pe deplin. Ce-ai putea ascunde de El? Dumnezeu ne poate dezbraca de aceste haine, doar cu acceptul nostru. Esti tu gata? Vrei o garderoba noua? Fugi la dulapul Domnului, dar nu uita sa-l si deschizi… Dumnezeu sa ne ajute in toate decizile bune.


Felicia P.-Timisoara



februarie 16, 2011

GARDEROBA LUI DUMNEZEU(1)

“Orice amărăciune, orice iutime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.” [Efeseni 4:31]

Stateam linistita, ascultand muzica si Dumnezeu imi aduce aminte de imaginea unei cepe. Nu stiam ce vrea sa insemne, dar Dumnezeul nostru cel Minunat, vorbeste cand intr-un fel, cand intr-altul.
Ceapa este imbracata in foarte multe foite, si cand vrei sa o cureti….te cam saturi sa vezi atatea foi pe ea. Faza este ca dupa ce ai curatat-o iti place ceea ce vezi si daca o gusti este minunata.
Cam asa suntem si noi, asemenea unei cepe, imbracati cu tot felul de haine. Dar cine ne-a ales aceste haine? Domnul sau noi?
Noi ne-am nascut goi, urma ca Dumnezeu sa ne duca la garderoba Lui, pentru a ne imbraca cu hainele provenite de la El, cu acele haine care ni se potrivesc. Am cerut noi sfatul Lui?
Dumnezeu ne tot dezbraca…in fiecare zi El da la o parte cate o haina de pe umerii nostri… poate fi haina barfei, a clevetirii, a minciunii, a prefacatoriei, a depresiei… atatea si atatea haine am imbracat atatia ani. Oare, nu ne-am saturat de ele?
Si daca stau bine si ma gandesc, ne-am imbracat cu atata usurinta, fara nicio remuscare, fara a sta pe ganduri daca ni se potrivesc sau nu, daca se asorteaza cu ceva din viata noastra sau nu….



Felicia P.-Timisoara



februarie 15, 2011

TRAIESTE CA SI RUT

"Rut a răspuns: "Nu sta de mine să te las, si să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge si eu, unde vei locui tu, voi locui si eu; poporul tău va fi poporul meu, si Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; unde vei muri tu, voi muri si eu, si voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărti de tine decât moartea!" [Rut 1:16-17]

Când mă gândesc la Rut, mă întreb: dar oare de ce a iubit-o Dumnezeu pe Rut, o femeie străină de poporul Lui? De ce? Pentru că Rut avea o calitate: ea iubea neconditionat si chiar de nu avea nici un avantaj, că o slujea pe Naomi - soacra ei si-l urma pe Dumnezeul lui Israel, ea a ales totusi să-i rămână credinciosă Lui.
Rut era o femeie modestă, fără pretentii, ea si-a înteles statutul, l-a acceptat si nu a venit cu nasul pe sus în tara lui Dumnezeu. Ea nu era femeia care-si împrumuta bucata de pâine, ci era femeia care si-o câstiga muncind cinstit cu mâinile ei. A văzut un câmp unde ar fi putut lucra si de dimineata până seara asta făcea, culegea grâul rămas în spatele culegătorilor.
Întelegem prin asta că Rut nu căuta pozitiile din fată, locul de unde ar fi atras atentia, ea lucra în spatele oamenilor, era pusă în umbră, se apleca si se ridica si tot asa de dimineata până seara si... desi era obositoare munca ei, ea o făcea cântând… cu bucurie.
Cu totii să învătăm de la Rut… : că înaintea lui Dumnezeu trebuie să ne plecăm, trebuie să trăim cu sinceritate si reverentă, altfel ambitiile si încăpătânările noastre vor opri ca binecuvântările lui Dumnezeu să se răsfrângă în vietile noastre. Asa este în viată, trebuie să te pleci, să trăiesti smerit, să accepti că trebuie să-ti tii gura închisă, să muncesti cu devotament si să astepti ca faptele tale să vorbească despre caracterul tău.
Dar oare mai găseste Domnul Isus astăzi inimi care rămân integre în hotărârea lor de a-L iubi pe El? Mai găseste Domnul astăzi inimi care să nu-L trădeze, compromitându-se pentru o bucată de pâine? … Dacă viata noastră nu este la înăltimea spirituală a lui Rut, atunci Dumnezeu nu-si va putea proslăvi Numele prin noi!...
Da, cheia pentru a fi favorizati de Dumnezeu este să trăim ca si Rut, ca Numele Domnului Isus să nu fie vorbit de rău... si cu sigurantă că si Domnul Isus ne va înălta nespus de mult, la vremea Lui!


Cristina

februarie 14, 2011

FII UN VITEAZ INTRE VITEJI !!! (2)

„David ajungea din ce în ce mai mare, si Domnul ostirilor era cu el. Iată căpeteniile vitejilor care erau în slujba lui David, si care l-au ajutat împreună cu tot Israelul să-si întărească stăpânirea, ca să-l pună împărat, după cuvântul Domnului cu privire la Israel. Iată, după numărul lor, vitejii care erau în slujba lui David. Iasobeam, fiul lui Hacmoni, unul din căpitanii de seamă. El si-a învârtit sulita peste trei sute de oameni pe care i-a omorât dintr-o singură dată. După el, Eleazar, fiul lui Dodo, Ahohitul, unul din cei trei războinici. El era cu David la Pas-Damim, unde se strânseseră Filistenii pentru luptă. Acolo era o bucată de pământ plină cu orz: si poporul fugea dinaintea Filistenilor. S-au asezat în mijlocul ogorului, l-au ocrotit, si au bătut pe Filisteni. Si Domnul a dat o mare izbăvire.” [1 CRONICI 11:9-14]

Pe David vitejii l-au ajutat (versetul 10 ).. pe tine nu ? Pe el l-au ajutat sa isi intareasca Imparatia! Dumnezeu iti da, dar ceea ce iti da EL trebuie INTARIT! Pentru asta ai nevoie de viteji! Respectãti vitejii! David a fost onest cu ei (1 Cronici 11:19) i-a respectat iar ei i-au intors respectul! Fiecare Sluijitor al Domnului are vitejii lui si de tratatia care le ofera depinde „intarirea Imparatiei”. Imi place de David! El era cu ei acolo, la lupta si in lupta! Era participant la lupte, nu spectator! Mai avem astazi Gladiatori in rugaciune? Domnul Isus sa ii faca victoriosi prin Duhul Sau! Fac ei parte din echipa ta?
Avem o lupta pe care trebuie s-o ducem pana la capat!..
A LUI DUMNEZEU SA-I FIE SLAVA SI GLORIA SI CINSTEA SI MARIREA ACUM SI-N VECI DE VECI !!! AMIN !! AMIN !!
FII UN VITEAZ INTRE VITEJI !!!

N.B. - tr mag.