mai 21, 2015

Corabia iui Noe

"Fa-ti o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o imparti in camarute si s-o tencuiesti cu smoala pe dinauntru si pe dinafara." [Geneza 6:14]

Rautatea oamenilor ajunsese mare pe pamant. Dumnezeu hotarase judecata oamenilor. Inainte de judecata, Dumnezeu a oferit insa salvarea. Mila nu exclude judecata, ci mila este manifestata inainte de pedeapsa. Pentru a scapa de judecata, Dumnezeu a oferit un mijloc: corabia. Fiind de culoare neagra, probabil multi au evitat corabia.

Asa sunt si astazi adevarurile lui Dumnezeu: neatractive. Satan si-a vopsit in culori stridente toate ofertele lui. Si cu acestea ii atrage cu putere mare pe oameni spre pierzare. Peste tot in lume se fac eforturi ca totul sa fie atractiv, iar pentru aceasta se folosesc cele mai stridente culori. Dincolo de ele se afla insa marele foc al judecatii lui Dumnezeu. Lucrurile oferite de Dumnezeu par neatractive, dar in interior ofera protectie fata de judecata Sa.

Cand contemporanii lui Noe au constatat ca acesta a avut dreptate, nu le-a mai fost de niciun folos. Nici celor ce nu vor sa accepte acum mantuirea lui Dumnezeu nu le va mai fi de niciun folos ca odata au auzit chemarea la viata si au respins-o. Iata motivul pentru a accepta mantuirea lui Dumnezeu chiar acum!

mai 20, 2015

DUMNEZEU „CALESTE" CREDINTA

„Caci Tu ne-ai incercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul." [Psalm 66:10]

Un fierar a avut multe necazuri. Atunci vecinul lui i-a zis: „Tu spui ca Dumnezeu este plin de dragoste, dar El ti-a dat in ultimul timp numai greutati." Meseriasul a luat o bucata de metal, care se afla in fieraria lui, si a spus: „Vezi aceasta bucata de fier? Ca sa devina folositoare, trebuie sa fie tare si rezistenta. O pun in foc pana se incalzeste si ajunge de culoare aproape alba. Apoi o asez pe nicovala si o bat de doua-trei ori, ca sa vad daca suporta calirea. Daca o suporta, o arunc in apa, o pun din nou repede in foc si apoi inca o data in apa. Abia atunci pot face ceva folositor din ea. Intelege-ma corect: Dumnezeu m-a condus prin incercari, pentru ca sa vada daca suport calirea. Eu Il rog sa ma ajute sa o suport in tacere si spun in fiecare zi: «Doamne, daca Tu vrei, pune-ma in foc sau in apa, daca e necesar! Dar nu ma arunca pe mormanul de fier vechi.»"

Probabil, viata noastra de crestin este plina de greutati si incercari. Dar Domnul nu a spus ca nu le vom mai avea dupa intoarcerea noastra la El. Ceea ce a promis Domnul si Mantuitorul nostru este ca va fi cu noi, pentru ca sa le putem suporta. Asa cum fierul devine rezistent daca este calit, tot asa si noi devenim tari prin incercarile prin care trecem.

 

 

mai 18, 2015

A-TI PUNE INCREDEREA IN...


„Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis, are viata vesnica si nu vine la judecata." [Ioan 5.24]

In ce se increde omul cu privire la viitorul lui vesnic, presupunand ca isi face ganduri care privesc viata de dincolo? Ce fel de reflectii il misca cu privire la Dumnezeu si cu privire la realitatea ca odata va trebui sa dea socoteala de viata lui?

Multi oameni se bazeaza pe faptele lor asa-zise bune. Paleta acestor fapte este foarte colorata si felurita; fiecare dupa fasonul lui si dupa gustul lui. Am auzit un argument foarte ciudat, cu care cineva dorea sa se indreptateasca in fata lui Dumnezeu.

Am intalnit odata o doamna aroganta. I-am oferit o scriere evanghelistica. M-a privit de sus pana jos cu o privire dispretuitoare si mi-a spus: „Am gatit 30 de ani pentru un preot." - ,,Dumnezeu nu va va intreba in vesnicie pentru cine ati gatit, ci va va intreba cine a fost Isus Hristos pentru dumneavoastra. Daca El nu este Mantuitorul dumneavoastra, atunci va aflati inca pe calea spre iad." Atunci doamna s-a intors indignata si a plecat mai departe. Ce autoinselare, ce pericol de moarte sa te increzi in altceva decat doar in lucrarea savarsita de Isus Hristos la cruce! Cititorule, in cine ti-ai pus increderea cu privire la mantuirea ta?