septembrie 19, 2014

FARA DUMNEZEU?

“…aduceti-va aminte ca in vremea aceea erati.. fara nadejde si fara Dumnezeu in lume.” [Efeseni 2:12]

        Pe uriasul vapor “Titanic” cineva a scris :”No God” (Fara Dumnezeu). Cu o viteza record pentru vremea aceea, “Titanicul” a lovit un ghetar exact in locul unde era scris “No God”. Peretele vasului a fost taiat de ghetar si pana la urma s-a scufundat.

        Toti ne aflam in calatorie pe marea involburata a acestei vieti. Sta scris pe prora”vaporului” nostrum “Cu Dumnezeu” sau “Fara Dumnezeu”? Toti cei care nu asculta de atentionarile lui Dumnezeu, sa ia seama la cuvintele “Nu va inselati: Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit. Ce seaman omul, aceea va si secera” (Galateni 6:7). Cand cineva observa ca pluteste pe un curs gresit, nu-l poate ajuta decat hotararea dde schimbare a directiei. Astfel, mai devreme sau mai tarziu va merge in pierzare.

        Cerceteaza-te, cititorule, daca viata ta este fara nadejde, fara Dumnezeu in lume. Nu putem trai si in pacate si cu Dumnezeu! Lumea este impartita in doua mari grupe: cu Dumnezeu si fara Dumnezeu! Alegerea de care parte vrem sa fim ne apartine fiecaruia personal. O, de-am lua decizia cea buna de a fi cu Dumnezeu chiar din aceasta clipa. Orice amanarea poate fi un prea tarziu, din care vine durerea si regretul vesnic.

septembrie 18, 2014

CE NE POATE IZBAVI?

“A doua zi, Ioan a vazut pe Isus venind la el, si a zis: <>.” [Ioan 1:29]

        Iata marea minune a tuturor timpurilor: Isus, Fiul lui Dumnezeu, S-a adus jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. Oricat de iscusit ar fi un medic, nu poate sa-si faca singur o operatie. Altcineva trebuie sa-l opereze. Un pom nu poate singur sa-si scoata viermele de sub scoata sa. Altcineva trebuie sa faca acest lucru. Graul nu poate sa-si curate singur neghina din jurul sau, altcineva trebuie sa faca aceasta lucrare.

        Omul cu propriile sale puteri nu poate sa-si scoata din viata pacatul care-l duce la moarte. Omul poate suspina: “O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte?” La o astfel de intrebare sincera, Cuvantul vietii da un raspuns raspicat: “Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Christos, Domnul nostru.”

        In ajutorul plantelor vine omul, deci o fiinta superioara lor; in ajutorul omului trebuie sa vina o Fiinta superioara lui, o Fiinta de alta natura. Acesta este Mielul lui Dumnezeu – Domnul si Mantuitorul tuturor celor ce-L accepta in viata lor. Oamenii, religia, traditia sau morala nu ne poate izbavi de starea de pacatosenie. Mantuitorul este calea prin care putem sa ne apropiem de Dumnezeu. Sa nu intarziem a merge pe o astfel de cale!

septembrie 17, 2014

AJUTORUL ORFANILOR (2)

“El este Tatal orfanilor, Aparatorul vaduvelor, El, Dumnezeu...” [Psalm 68:5]

        Medicul mai dadu cateva sfaturi femeii in varsta, apoi parasi camera vaduvei. Inainta incet spre casa si ganditor. O intrebare apasa pe inima lui: Ce se va intampla cu baietelul? Ajuns acasa, toti ascultara cu atentie cele spuse de tatal. In ochii mamei se aflau lacrimi. In ea se trezi un gand pe care il adusese in liniste, in rugaciune inaintea lui Dumnezeu. Copilul cel mare intrerupse linistea si intreba daca baietelul nu poate fi adus la ei acasa. Sotul isi privi sotia. Gandeau si ei acelasi lucru. Apoi sotia zise: “Vreau sa iau grija sarmanei mame chiar acum. Cu toate greutatile noastre, sub acoperisul casei noastre mai are loc un copil.”

Bolnava tocmai se trezise dintr-o atipeala scurta, cand usa se deschise si spre mirarea ei intra medical cu sotia sa. Muribunda afla ca baietelul va gasi un loc in familia medicului. Peste fata palida a muribundei se raspandi o lumina stralucitoare si zise: “Dumnezeu a facut totul bine. El sa va rasplateasca pentru ce ati facut. Lasati-ma sa- l mai privesc o data in lumea aceasta!” Cateva ore mai tarziu, femeia adormi in pace, caci Tatal orfanilor Se ingrijise de copilul ei. Nu il va mai vedea in lumea aceasta, dar Dumnezeu a gasit o cale, ca s ail vada in locul pregatit de El, acolo unde nu mai exista durere su despartire.

septembrie 16, 2014

AJUTORUL ORFANILOR (1)

“Dat Tu vezi; caci Tu privesti necazul si suferinta, ca sa iei in mana pricina lor. In nadejdea ta se lasa cel nenorocit si Tu vii in ajutorul orfanului.” [Psalm 10:14]

        Un medic tocmai voia sa apuce pe cararea ce ducea spre casa, cand din marginea satului o luminita parca il privea rugator. Acolo locuia o vaduva tanara, careia ii promisese o vizita. Era cam oboist de atata alergare pe la casele bolnavilor, dar totusi se gandi ca maine poate fi prea tarziu. Peste cateva clipe, medical intra in camera slab luminata. In camera, pe pat, era o femeie a carei sfarsit se vedea ca este aproape. La capataiul patului statea o vecina in varsta, care incerca sa o ajute. Intr-un colt a camerei saracacioase era un patuc de copii. In el dormea, invelit in paturi vechi, baietelul de trei luni al vaduvei. Medical se apropie de patul bolnavei si-i lua mana slaba si fierbinte.

-      Oh, domnule doctor, spuse ea cu greu, multumiri fie aduse lui Dumnezeu ca ati mai venit o data! Pentru mine nu mai puteti face nimic, eu plec in curand. Dar ce va fi cu copilul meu? Trebuie sa-l las singur pe lume.

-      Dumnezeul nostru este un Tata al orfanilor, raspunse medical emotionat. El nu-l va parasi pe copil. Vreau sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a fi ingrijit.

-      Dumnezeu sa va rasplateasca, domnule doctor.

septembrie 15, 2014

CE NUMAR APELATI IN CAZURI DE URGENTA?

“Ochii Domnului sunt peste cei fara prihana, si urechile Lui iau aminte la strigatele lor.” [Psalm 34:15]

        In fiecare tara, numarul de telefon pentru salvare, politie si pompieri este scurt si de aceea poate fi retinut usor. Totusi, dupa apelarea numarului de telefon, va fi necesar sa se indice nu numai anuntul, ci si numele, adresa complecta si numarul de telefon.

        In America exista un system imbunatatit al numarului de telefon pentru urgente. Cine este conectat la acest system trebuie doar sa formeze numarul; imediat ce telefonista ridica receptorul, pe display apare numele, adresa complecta si numarul de telefon al apelantului. El poate imediat dupa apelare sa relateze problema. Succesul acestui system este frapant. El poate fi utilizat si de copii.

        Un sistem asemanator pentru cazuri de urgenta ne-a daruit si Dumnezeu. Cand strigam la Tatal nostrum ceresc, nu trebuie sa explicam cine suntem. Pur si simplu putem sa ne rugam sis a cerem. El ne aude, El ne vede sis tie exact in ce situatie ne gasim. El va si raspunde conform dragostei, bunatatii si autoputerniciei Sale. Cateodata primim raspunsul mai repede decat ne asteptam, probabil – nu asa cummne-am fi asteptat noi. Dar in orice caz, El doreste sa umple inima noastra deznadajduita cu pacea Sa (Filipeni 4:6-7).