septembrie 16, 2014

AJUTORUL ORFANILOR (1)

“Dat Tu vezi; caci Tu privesti necazul si suferinta, ca sa iei in mana pricina lor. In nadejdea ta se lasa cel nenorocit si Tu vii in ajutorul orfanului.” [Psalm 10:14]

        Un medic tocmai voia sa apuce pe cararea ce ducea spre casa, cand din marginea satului o luminita parca il privea rugator. Acolo locuia o vaduva tanara, careia ii promisese o vizita. Era cam oboist de atata alergare pe la casele bolnavilor, dar totusi se gandi ca maine poate fi prea tarziu. Peste cateva clipe, medical intra in camera slab luminata. In camera, pe pat, era o femeie a carei sfarsit se vedea ca este aproape. La capataiul patului statea o vecina in varsta, care incerca sa o ajute. Intr-un colt a camerei saracacioase era un patuc de copii. In el dormea, invelit in paturi vechi, baietelul de trei luni al vaduvei. Medical se apropie de patul bolnavei si-i lua mana slaba si fierbinte.

-      Oh, domnule doctor, spuse ea cu greu, multumiri fie aduse lui Dumnezeu ca ati mai venit o data! Pentru mine nu mai puteti face nimic, eu plec in curand. Dar ce va fi cu copilul meu? Trebuie sa-l las singur pe lume.

-      Dumnezeul nostru este un Tata al orfanilor, raspunse medical emotionat. El nu-l va parasi pe copil. Vreau sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a fi ingrijit.

-      Dumnezeu sa va rasplateasca, domnule doctor.