noiembrie 06, 2010

NE PARASESTE DUMNEZEU?

"Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit? Pentru ce stai departe de mantuirea mea, de cuvintele geamatului meu? Strig ziua, Dumnezeul meu, si nu-mi raspunzi; strig si noaptea, si tot n-am odihna. Totusi Tu esti sfant, Tu, care locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel." [Psalmul 22:1-3]

Este firesc ca atunci cand avem o relatie apropiata cu Dumnezeu sa fugim in bratele Lui pentru a ne plange si a-I cere ajutorul in problemele si necazurile care uneori apasa atat de greu pe umerii nostri. Una dintre promisiunile pe care El ni le face este aceasta: "Fiindca Ma iubeste- zice Domnul- de aceea il voi scapa; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu"(Psalmul 91:14). Stim ca "Oricate fagaduinte ale Lui Dumnezeu ar fi, in El (Isus) sunt da si in El sunt Amin, spre slava Lui Dumnezeu, prin noi" (2Corinteni 1:20).
Atunci, de ce Dumnezeu ne paraseste? De ce sta El departe de mantuirea noastra, de cuvintele geamatului nostru? Insusi Isus, inainte de a-Si da duhul pe cruce, "a strigat cu glas tare, zicand: <>, adica: <>" (Matei 27:46). "El este Acela care in zilele vietii Sale pamantesti, aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrimi catre Cel ce putea sa-L scape din moarte, si fiind ascultat din pricina evlaviei Lui, macar ca era Fiu, a invatat ascultarea prin lucrurile pe care Le-a suferit" (Evrei 5:7,8).
Asadar, sa urmam exemplul Celui prin care primim mantuirea, sa invatam sa ascultam si sa tinem cont de faptul ca Dumnezeu ne este alaturi si atunci cand pare ca nu ne aude sau pare ca este indiferent la strigatele noastre: "Dar Dumnezeu scapa pe cel nenorocit prin nenorocirea lui, si prin suferinta il instiinteaza" (Iov 36:15).
Romani 5:3-5 : "Ba mai mult, ne laudam si in necazuri, caci stim ca necazul lucreaza rabdare, rabdarea aduce experienta, iar experienta aduce nadejde. Insa nadejdea nu dezamageste, pentru ca dragostea Lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant, care ne-a fost dat."


Mirabela

noiembrie 05, 2010

CASA TA TE VEDE CEL MAI BINE

„Voi umbla cu inima fara prihana in mijlocul casei mele.“ [Psalm 101:2]

Luther a tradus acest verset usor diferit: „Voi umbla cu inima cinstita in casa mea“. Ideea lui m-a traznit: as putea umbla necinstit in casa mea? Am observat ca ma port frumos cu majoritatea oamenilor. Sunt draguta, toleranta, iert destul de usor, sar in ajutorul altora, imi respect promisiunile, imi place sa le fac surprize si cadouri. Cand ajung acasa deja sunt obosita de atata atentie si dragalasie si observ farfuria si furculita care nu au fost spalate bine, faramiturile de paine de pe jos, apa care balteste in baie, amprentele de pe monitorul calculatorului … Si tensiunea mi se ridica rapid, iar Daniela cea draguta si toleranta incepe sa ridice vocea. Am o gramada de scuze si totusi nu am niciuna pentru ca familia mea e cea mai importanta, sau cel putin asa declar.

Ti se intampla si tie asta sau ceva asemanator? Poti fi dragut si corect cu cei din afara, iar cu cei de acasa uiti sau ii neglijezi? Toata familia ne observa duplicitatea, de la copilul mic pana la partenerul de viata. Ei cunosc cel mai bine “dulceata” de om care sunt, nu cei in fata carora imi pun masca de “dulceata”. Cu ei trebuie sa fim in primul rand cinstiti, sa ne amintim promisiunile facute, sa fim draguti si iertatori. Ceilalti ar trebui sa fie pe locul doi, trei. Vede familia mea in mine un om cinstit, corect, bun, iertator, tolerant? Familia noastra este prima dintre responsabilitatile pe care ni le-a lasat cu Dumnezeu.
 
Daniela

noiembrie 04, 2010

CUM ITI VORBESTE DUMNEZEU?

„Dumnezeu vorbeste insa cand intr-un fel, cand in altul, dar omul nu ia seama.“ [Iov 33:14]

Cum iti vorbeste Dumnezeu? Dumnezeu are darul si intelepciunea de a ne trata pe fiecare in mod unic, de a ne vorbi astfel incat sa-L intelegem, sa-I recunoastem vocea la un moment dat. Pentru El nu suntem cifre, nu suntem o masa amorfa peste care toarna informatie in mod uniform.
Am observat ca mie imi vorbeste prin muzica. Stiu asta de cativa ani, dar de fiecare data ma prind tarziu ca e vocea si mesajul lui Dumnezeu. Brusc imi apare un cantec sau o melodie in minte si o fredonez cateva zile bune pana cand incep sa ma intreb ce e cu ea si ce vrea sa-mi spuna. Incep sa analizez cantecul sau melodia si ma prind, cel putin partial care e ideea.
Am fredonat vreo trei saptamani “My Jesus, my Saviour” pana cand mi-am dat seama ca e ceva cu melodia asta. Atunci am descoperit cum imi vorbeste El. Aproape doua luni mai tarziu am primit una dintre cele mai dure lovituri din viata mea, iar “My Jesus, my Saviour” a fost langa mine si nimic nu s-a comparat cu dragostea si acceptarea si delicatetea Lui, ca sa reamintesc idea ultimelor versuri. Acum fredonez de o saptamana minunatul Adagio din Simfonia a IX-a de Beethoven. E una dintre cele mai frumoase pagini muzicale pe care o stiu, eu spun ca e o rugaciune, plina de pace si de multumire. Dupa cateva zile deja am inceput sa ma intreb ce vine de data asta. Nu stiu ce vine, dar Dumnezeu ma pregateste si imi spune prin ea ca “in liniste si pace va fi mantuirea mea”. Nu trebuie sa ma ingrijorez.
Tie cum iti vorbeste Dumnezeu? Iti vorbeste prin copiii tai care spun niste adevaruri sau care se roaga de te lasa fara aer? Iti vorbeste prin cerul senin sau prin nori, prin carti, prin predici, prin filme? Afla cum iti vorbeste Dumnezeu, pentru ca are obiceiul sa ne anunte de ce urmeaza si sa ne pregateasca pentru luptele noastre. Glorie Lui pentru ca ne calauzeste cu intelepciune si dragoste!



Daniela

noiembrie 03, 2010

DUMNEZEU SI SUPERSTITII?

“Voi care parasiti pe Domnul, care uitati Numele Meu cel Sfant, care puneti o masa Norocului si umpleti un pahar in cinstea Soartei,…” Isaia 65:11

Tremuri cand vezi pisica neagra traversand strada sau trotuarul prin fata ta? Tremuri cand ai spart ceva si te gandesti sa mai spargi doua lucruri? Iei hotarari pozitive cand e luna in crestere sau in descrestere? Iti aranjezi camera feng shui? Pui banii in portmoneu verde ca sa se inmulteasca? Nu maturi casa in seara de ajun sa nu alungi norocul? Mananci peste de anul nou ca sa inoti vesel in anul viitor? Nu ai gasit peste pentru masa asta? Si enumerarea superstitiilor poate continua. Arunci un ochi sau deschizi o ureche la programul despre horoscop? Te uiti ce spune si horoscopul European si cel chinezesc? In functia de zona folclorica in care am crescut, fiecare am crescut inconjurati de superstitii. Nu poti controla lucrurile pe care le cred si de care se tem oamenii. Dar poti controla ce crezi tu.
Cum se impaca Dumnezeul Atotputernic cu pisica neagra, cu portmoneul verde, cu luna in crestere si-n descrestere si cu toate celelalte? Cui dai crezare cand tresari asa: Il crezi pe Dumnezeu Atotputernic, la carma Universului sau nenorocita de pisica neagra ce va fi calcata de o masina? Il crezi pe Dumnezeu capabil sa te binecuvanteze cu bani sau portmoneul verde sau rosu sau ce culoare mai aduce noroc? Crezi ca poti sa Il impaci pe Dumnezeu cu superstitiile tale, sa le faci si pe una si pe alta? Au incercat si altii si s-au inselat. Pentru simplul motiv ca Dumnezeu este gelos si vrea toata Gloria si reverenta si teama fata de El. Si nu vrea cu niciun pret sa le imparta cu altii.
Verifica-ti din nou credinta si lasa-L pe Dumnezeu singur la carma, fara ajutorul horoscopului, fara elefant cu trompa in sus, fara broasca testoasa si alte superstitii. Daca Dumnezeu este ceea ce spune ca este, se va descurca singur cu calauzirea vietii tale si modelarea caracterului Tau. Si o va face. E suficient de consecvent ca sa duca la sfarsit ce a inceput! Inca nu te-a convins?


Daniela





noiembrie 02, 2010

CU CE TE LAUZI?

“Asa vorbeste Domnul: Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul, care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in aceasta gasesc placere Eu, zice Domnul.” [Ieremia 9:23-24]

Are Dumnezeu un fel de-a ne aduce ‘cu picioarele pe pamant’! Cu ce sa te lauzi daca nu cu inteligenta si intelepciunea ta, cu puterea ta pe care ai antrenat-o sau cu bogatia adunata din nimic, doar cu mainile tale, cu sudoarea ta? Sa te lauzi cu copiii? Ai doar o contributie partiala la formarea lor. N-ai fost singur. Sa te lauzi cu parintii? Nu i-ai ales tu. Sa te lauzi cu frumusetea? Poti, dar nu ai facut nimic pentru ea si va trece cam in 15-20 de ani. Ridurile apar repede.
Pentru cei carora ne place sa ne laudam si sa ne impaunam in fel si chip, Dumnezeu ne spune sa ne laudam cu El, cu faptul ca Il cunoastem pe El si caracterul Lui.
„Este demodat si antic sa te lauzi cu Dumnezeu. Doar bigotii si ingustii fac asta. Eu sunt om modern. Nu e modern sa mai crezi in Dumnezeu. E mult mai OK sa te convertesti la budism, hinduism sau islam decat sa mai spui ca te increzi in Dumnezeul crestinilor. E si mai OK sa nu crezi in nimic, pentru ca atunci poti face ce vrei.“ Dar ca-L cunosti pe Dumnezeu? Si totusi ce Dumnezeu! Care face mila, dreptate si judecata pe pamant, care isi gaseste placere in ele… Niciun alt zeu nu poate face asta.
Dumnezeul nostru ramane acelasi ieri, azi si in veci. Dumnezeul acesta ne cere sa ne laudam cu El. Vom indrazni sa-L ascultam?


Daniela

noiembrie 01, 2010

CATIVA PASI PENTRU A FACE LUCRAREA LUI DUMNEZEU(2)

Isus S-a suit într-o corabie, a trecut marea, si a venit în cetatea Sa. Şi iată că I-au adus un slăbănog, care zăcea într-un pat. Isus le-a văzut credinta, si a zis slăbănogului: "Îndrăzneste, fiule! Păcatele îti sunt iertate!"Dar, ca să stiti că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele, "Scoală-te", a zis El slăbănogului, "ridică-ti patul, si du-te acasă." Slăbănogul s-a sculat, si s-a dus acasă. Când au văzut noroadele lucrul acesta, s-au înspăimântat, si au slăvit pe Dumnezeu, care a dat oamenilor o astfel de putere.” [Matei 9:1-8]

De multe ori sunt oameni, care se simt singuri, descurajati, asteptand “ceva” sa se intample in viata lor, acel “ceva” este Dumnezeu prin noi, niste unelte in mana Lui prin care El sa-si reverse vindecarea catre preaiubitii Lui, catre Creatia Lui.
Tatal Ceresc L-a folosit pe Domnul Isus, trimitandu-L, acolo unde erau oameni cu credinta in Dumnezeu Tatal, iar noi suntem asemenea lui Isus. Cand noi ramanem disponibili Domnului, atunci Dumnezeu trimite oameni in preajma noastra si vice-versa, iar datoria noastra este sa PROCLAMAM Cuvântul Lui Dumnezeu peste ei. Acest Cuvântul are mare putere.
Matei 8:16: “….El, prin Cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate si a tamaduit pe toti bolnavii.”
Slavit sa fie Dumnezeu pentru aceasta putere deosebita. Insusi, cei care erau in cetate, slaveau pe Dumnezeu, pentru ca a dat aceasta putere si oamenilor. Isus a spus celui vindecat: “Scoala-te, ia-ti patul si du-te.” Dumnezeu l-a dezlegat de aceasta boala, care o avea de atatia ani, de acest pat si i-a poruncit sa mearga…Ce minunat!
Acest om a fost vindecat, datorita celor din jur care cu adevarat aveau credinta in Isus, Domnul. Acesti oameni nu au stat cu mainile incrucisate, ci “L-au adus la Isus”. Asta inseamna oameni cu interes pentru lucrarea de vindecare si eliberare a lui Dumnezeu. Dumnezeu sa ne ajute sa aducem oameni la Hristos pentru a-i vindeca si mantui.
Iacov 5:15-16: “Rugăciunea făcută cu credintă va mântui pe cel bolnav, si Domnul îl va însănătosa; si dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. Mărturisiti-vă unii altora păcatele, si rugati-vă unii pentru altii, ca să fiti vindecati. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.”




                                                                                Felicia P.-Timisoara