noiembrie 03, 2010

DUMNEZEU SI SUPERSTITII?

“Voi care parasiti pe Domnul, care uitati Numele Meu cel Sfant, care puneti o masa Norocului si umpleti un pahar in cinstea Soartei,…” Isaia 65:11

Tremuri cand vezi pisica neagra traversand strada sau trotuarul prin fata ta? Tremuri cand ai spart ceva si te gandesti sa mai spargi doua lucruri? Iei hotarari pozitive cand e luna in crestere sau in descrestere? Iti aranjezi camera feng shui? Pui banii in portmoneu verde ca sa se inmulteasca? Nu maturi casa in seara de ajun sa nu alungi norocul? Mananci peste de anul nou ca sa inoti vesel in anul viitor? Nu ai gasit peste pentru masa asta? Si enumerarea superstitiilor poate continua. Arunci un ochi sau deschizi o ureche la programul despre horoscop? Te uiti ce spune si horoscopul European si cel chinezesc? In functia de zona folclorica in care am crescut, fiecare am crescut inconjurati de superstitii. Nu poti controla lucrurile pe care le cred si de care se tem oamenii. Dar poti controla ce crezi tu.
Cum se impaca Dumnezeul Atotputernic cu pisica neagra, cu portmoneul verde, cu luna in crestere si-n descrestere si cu toate celelalte? Cui dai crezare cand tresari asa: Il crezi pe Dumnezeu Atotputernic, la carma Universului sau nenorocita de pisica neagra ce va fi calcata de o masina? Il crezi pe Dumnezeu capabil sa te binecuvanteze cu bani sau portmoneul verde sau rosu sau ce culoare mai aduce noroc? Crezi ca poti sa Il impaci pe Dumnezeu cu superstitiile tale, sa le faci si pe una si pe alta? Au incercat si altii si s-au inselat. Pentru simplul motiv ca Dumnezeu este gelos si vrea toata Gloria si reverenta si teama fata de El. Si nu vrea cu niciun pret sa le imparta cu altii.
Verifica-ti din nou credinta si lasa-L pe Dumnezeu singur la carma, fara ajutorul horoscopului, fara elefant cu trompa in sus, fara broasca testoasa si alte superstitii. Daca Dumnezeu este ceea ce spune ca este, se va descurca singur cu calauzirea vietii tale si modelarea caracterului Tau. Si o va face. E suficient de consecvent ca sa duca la sfarsit ce a inceput! Inca nu te-a convins?


Daniela