decembrie 19, 2014

NUMELE DOMNULUI ISUS

“Numele Tau este o mireasma varsata” [Cantarea Cantarilor 1:3]

 

Ce Nume minunat: Isus Salvatorul! Ingerul i-a spus Mariei: “Vei naste un fiu, caruia ii vei pune Numele Isus.” In afara acestui Nume nu exista mantuire, salvare. Dumnezeu a dat acest Nume, in care putem fi mantuiti. Pentru a putea salva oameni pacatosi, pierduti, Dumnezeu L-a trimis pe acest Salvator, pe Fiul Sau. Ce mult S-a smerit El – “pana la moarte si inca moarte de cruce”! “De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume.” Ce inseamna Numele Isus pentru tine? Esti salvat prin El de pierzarea vesnica? Ai prin El iertarea pacatelor? Daca da, atunci acest Nume iti este, cu siguranta, pretios. Persoana slavita te va bucura mereu. Pentru preaiubitii Sai, El este “nardul varsat”, care raspandeste un miros pretios. Daca Maria nu ar fi desfacut si nu ar fi golit sticla cu nard pretios, picioarele Domnului Isus nu ar fi fost unse si casa nu s-ar fi umplut de mirosul parfumului. Deschide zilnic Biblia si savureaza mirosul placut al Numelui Sau slavit. Aceasta va produce bucurie si inchinare!

Isuse, Nume pe veci unic,

Mangaietor, placut nespus,

Toti ingerii adora vesnic

Si-admira slava Ta de sus.

Dumnezeirea cea de sus

Se afla-n Tine, scump Isus.

decembrie 18, 2014

VA LAS PACEA MEA!

“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” [Ioan 14:27]

 

Voi care pace nu aveti, veniti, Isus da pace,

Adanca, deplina si pe veci, minuni El poate face.

La Isus cand ai venit, pe deplin esti fericit;

Esti iubit c-un dor nespus, esti primit in ceruri sus.

Voi care lesne sovaiti, veniti, El va iubeste

De-a lumii grijuri coplesiti, doar El va dezrobeste.

 

Si ganduri negre de aveti, Isus le risipeste

Predati-i Lui a voastre vieti, El drumul nu-l greseste.

Voi, suferinzi si parasiti, veniti, El va doreste;

Pe-mpovarati si pe mahniti, Isus cu drag primeste.

Voi, ce moartea va-ngrozeste, veniti, El a rapus-o!

Biruitor pe Golgota, iertarea ne-a adus-o.

decembrie 17, 2014

RUGACIUNEA CHIRURGULUI

“Domnul imi asculta cererile si Domnul imi primeste rugaciunea.” [Psalm 6:9]

 

O tanara asistenta medicala, dintr-un spital american, a povestit urmatoarele: “Eram la serviciu in sala de operatii. Un renumit chirurg avea de tratat un pacient foarte grav bolnav si la operatie asistau multi medici. Cand pacientul se afla pe masa de operatie, chirurgul a intrebat-o pe asistenta: Avem totul pregatit pentru interventia chirurgicala sau mai trebuie sa facem ceva inainte de a incepe operatia? Raspunsul asistentei a fost: Putem incepe. S-au luat toate masurile ca operatia sa decurga bine. Chirurgul se gandi o clipa, apoi spuse cu voce linistita, dar hotarata: Ceva tot mai trebuie sa facem: trebuie sa ne rugam. Si astfel toti am stat in jurul mesei de operatie cu capetele aplecate in timp ce renumitul chirurg a incredintat pacientul, intreg personalul si pe sine insusi calauzirii lui Dumnezeu. Operatia a reusit. Cat voi trai nu voi uita clipa aceea solemna cand chirurgul cu toata experienta sa a incredintat totul in mainile lui Dumnezeu. Chirurgul si-a recunoscut dependenta de Cineva mai mare decat el si nu s-a retinut ca sa-i ceara ajutor in fata noastra.”

decembrie 16, 2014

CREDE NUMAI (2)

“Si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele lor, nici de faradelegile lor.” [Evrei 10:17]

 

Se intoarse din nou si vazu iarasi steaua stralucitoare si cuvintele: “Crede numai!” ah, cat de frumoase erau aceste cuvinte! Deci era suficient sa creada. Nu era nevoie ca el sa faca ceva, ci numai sa creada. Si-a intors capul putin, dar si acum vedea numai cele doua cuvinte pline de mangaiere. Indrazni sa se intoarca mai mult, dar cuvintele straluceau mai departe. Atunci s-a intors dintr-o data spre “peretele cu pacate!” Dar, ce minune! Peretele era alb stralucitor. Toate pacatele disparuse, iar in mijloc stateau numai cuvintele: “Crede numai!”

Intreaga camera era inundata de o lumina stralucitoare si, oriunde privea, citea cuvintele: “Crede numai!”

In acel moment, omul se trezi. Pacea si bucuria umpleau acum inima sa. Dumnezeu ii aratase ca Domnul Isus facuse tot ce era necesar pentru salvarea pacatosului pierdut, iar ca lui nu-i mai ramanea altceva de facut, decat sa creada. De atunci au trecut multi ani, dar pacea si fericirea au ramas in inima acelui om.

Cuvintele: “Crede numai!” sunt foarte pretioase pentru cel care doreste pace si odihna. Poate mergi si tu aplecat sub povara pacatelor tale si doresti pacea si mantuirea. “Crede numai” ca Isus a murit si pentru tine si ca a ispasit la cruce toate pacatele tale.

decembrie 15, 2014

CREDE NUMAI (1)

“Celui ce nu lucreaza, ci crede in Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el, ii este socotita ca neprihanire.” [Romani 4:5]

 

Un om nelinistit datorita pacatelor sale, a avut un vis: se afla intr-o camera; pe un perete erau notate toate pacatele sale. Era o multime ingrozitoare, iar sub ele era unul scris foarte mare si foarte clar. Visatorul isi aduse aminte foarte exact de acest pacat deosebit, deoarece il nelinistise deseori si nu-l putea uita. In timp ce privea acest pacat al sau, a fost cuprins de o teama foarte mare, pana ce auzi un glas bland langa el spunandu-i: “Priveste la peretele opus!” Ascultator, omul isi indrepta privirea intr-acolo si vazu pe perete luminand o mica stea, care devenea tot mai mare si sub care se putea citi cuvintele:”Crede numai!” Visatorul privi indelung aceste cuvinte si nu-si mai putea lua ochii de la ele. “Este suficient a crede?” se intreba el. Cu cat gandea mai mult la aceasta, cu atat mai linistit devenea. Deodata rasuna iarasi un glas aspru langa el. Acel glas ii ceru sa priveasca din nou la peretele pe care erau notate pacatele sale. El asculta si, spre groaza lui, pacatele erau inca acolo, ca inainte. Sarmanul om! Deznadajduit privi la lista lunga. Tot ceea ce facuse era notat foarte exact. Ii venea aproape sa lesine. Dar tocmai in acel moment auzi din nou acel glas bland:”Priveste la celalalt perete!