februarie 15, 2013

RAGOSTEA DESAVARSITA IZGONESTE FRICA!



În dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentruca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit în dragoste.” [I Ioan 4:18]

 

În cartea sa: „Stand pe promisiuni ori pe premize”, James Moore a povestit o întamplare deosebita traita de Bennet Cerf, un autor si un publicist respectat. Într-o seara acesta a fost invitat de televiziunea NBC, sa participe în cadrul unei emisiuni intitulata: „Conversatie libera”.  Producatorul acelei emisiuni si-a propus sa aloce cele 30 de minute ale emisiunii pentru o discutie libera în care sa gaseasca raspuns pentru o singura întrebare: „Care este lucrul de care oamenii de astazi se tem cel mai mult?” În timpul emisiunii, cei invitati la acel talk-show au discutat despre tot felul de factori si fenomene care îi înfricoseaza astazi pe oameni. Dupa mai multe interventii, cei din platou au ajuns la un consens acceptand ca ce ceea ce produce oamenilor cea mai mare teama, este un posibil atac nuclear! Cand moderatorul emisiunii se pregatea sa anunte aceasta concluzie si-a dat seama ca Bennett Cerf, n-a spus nici un cuvant în toata emisiunea . De aceia l-a întrebat direct, daca este de aceiasi parere cu ceilati invitati. Cand i s-a dat cuvantul, Cerf a început sa vorbesca cu o voce calda, spunand moderatorului: ”n-am intervenit în discutia cu ceilalti invitati, pentru ca sunt de o alta parere. Pentru mine factorul care ma înfricoseaza cel mai mult este „teama de a nu mai fi iubit, pentru ca numai dragostea izgoneste frica!”

Dupa aceasta marturisire, Cerf a continuat spunand ca atunci cand dragostea înceteaza, toti ceilalti factori, provoaca frica. Dupa interventia lui, emisiunea s-a încheiat cu o chemare la dragoste, subliniindu-se ca numai acolo unde este o dragoste adevarata, nu mai este nici un motiv de teama.

februarie 14, 2013

ALEARGA SPRE TINTA!


“…alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” [Filipeni 3:14]

 

Maris Udall, Secretar de Stat în cadrul Departamentului de Interne al SUA si mai tarziu Senator, într-un accident petrecut în copilarie si-a pierdut un ochi. Colegii sai radeau adesea de el, facand glume neplacute despre acesta situatie. În loc însa sa se supere sau sa fie nemultumit, Udall a transformat aceasta durere într-o mare provoare. Asa ca a început sa studieze si sa se implice în multe domenii de activitate. Pe cand era la scoala elementara si apoi la liceu, a fost implicat activ în redactarea jurnalului scolii. Apoi si-a format grupul sau muzical si a scris un articol saptamanal la un ziar politic. Mai tarziu a ajuns sa aiba si succese nationale fiind ales în functii publice. El a atribuit multe dintre aceste succese faptului ca si-a pierdut ochiul. Am auzit ca cel mai vestit vanzator ambulant de biblii, era gangav. El a stiut sa transforme însa dazavantajul sau în profit. Dupa ce prezenta biblia sau tractatele pe care urma sa le vanda celor ce deschideau usa, încheia conversatia spunand: „do….doriti sa cu…cu… cumparati bi…bi…biblia, acum, sau aaaasteptati sa …va ….va….v-o ci..citesc?” Auzindu-l cum vorbeste, fiecare se grabea sa cumpere biblia cat mai repede pentru ca nu cumva vanzatorul sa le rapeasca timpul. Acest vanzator ambulant, a stiut sa transforme o pricina de poticnire într-o rampa de lansare. Si apostolul Pavel a stiut sa transforme orice forma de opozitie într-o oportunitate.

În timp ce calatorea pe corabie, sau astepta pe cineva în anumite localitati, folosea aceste ocazii pentru a vorbi altora despre Hristos. Iar în timp ce a fost întemnitat, a scris cele mai mari si importante cuvinte din toata istoria culturii umane.

Daca stii ca slujirea pe care o împlinesti este pentru Dumnezeu, atunci nici o furtuna nu te poate opri, pentru ca Dumnezeu îti va da întelepciune sa stii cum sa faci ca acest vant sa te înalte spre noi culmi de biruinta spirituala.

februarie 13, 2013

LASA-TE SLEFUIT DE ARTISTUL CERESC


„Dupa ce am suferit si am fost batjocoriti în Filipi, cum stiti, am venit plini de încredere în Dumnezeul nostru, sa va vestim Evanghelia lui Dumnezeu în mijlocul multor lupte.” [I Tesaloniceni 2:2]

 

Se povesteste ca un monarh din Orient, avea în proprietate un diamant de foarte mare valoare. Acesta nu avea nici un cusur si era mandria imperiului sau. În împrejurari misterioase, pe acest diamant a aparut însa o fisura; o zgarietura cat un fir de par. Din cauza acestei situatii regele s-a întristat si s-a necajit foarte mult. A anuntat pe toti cei din împaratie spunandu-le ca este gata sa ofere o recompensa deosebita celui ce va reusi sa repare diamantul, redandu-i stralucirea anterioara. Nimeni însa nu si-a oferit serviciile. Chiar si cei mai renumiti slefuitori de diamante s-au temut sa încerce. Dupa multa vreme s-a prezentat un artist care s-a angajat sa salveze diamantul. L-a luat din mana regelui si l-a pastrat cateva saptamani, anuntand ca stralucirea si gloria lui va fi cel putin ca cea de mai-nainte. Dupa ce a trecut acest timp, artistul a reînapoiat diamantul. Cand regele a început sa despacheteze ambalajul în care diamantul era înfasurat; aproape ca si-a pierdut rasuflarea. El se gandea ca artistul care nu era obisnuit cu lucrul de precizie, cu siguranta a gresit iar diamantul acum nu mai are nici o valoare. Sau poate ca artistul l-a înselat schimband diamantul cu un altul fara pret! Cu aceste framantari în suflet, regele a continuat sa desfaca ambalajul. Cand l-a vazut însa, regele a început sa zambeasca si inima i s-a linistit pentru ca în acea fisura a diamantului artistul a sculptat cu maiestrie si delicatete chipul regelui. Diamantul era mult mai frumos ca mai-nainte. Îsi recapatasera valoarea oglindind acum si chipul regelui!

Aceasta întamplare ne ilustreaza într-un fel si pe noi. În sufletul nostru pacatul a adus o spartura. Domnul Isus a venit însa ca sa ia viata mea si viata ta în mainile Lui si sa-i redea stralucirea si frumusetea pe care omul a avut-o înainte de cadere. El vrea sa întipareasca în noi chipul Regelui Regilor si-al Împaratului Împaratilor!

Accepta ca si viata ta sa fie modelata si slefuita de Marele Artist, pentru ca cei ce te privesc sa vada chipul Regelui.

februarie 12, 2013

LASA-TI INGRIJORARILE LA USA.. CINEVA DE SUS SE VA-NGRIJI DE ELE


“Nu va îngrijorati dar de ziua de maine; caci ziua de maine se va îngrijora de ea însasi. Ajunge zilei necazul ei.” [Matei 6:34]   

 

Fw.Boreham, a povestit despre un membru al bisericii sale care amarturisit ca traieste o pace si-o liniste deplina. La o sarbatoare a multumirii, acesta a adus pastorului un cos cu diferite fructe proaspete. În discutia care a urmat, pastorul l-a întrebat despre calmul sau iesit din comun. Dupa o mica ezitare enoriasul a raspuns: „Traiesc asa pentru ca mi-am facut o regula a vietii: „Cand închid usa, atunci închid cu adevarat usa!” Pentru ca si-a dat seama ca pastorul nu a înteles cee ce a vrut sa spuna, acesta a continuat explicand ca în prima parte a vietii sale obisnuia sa mearga la culcare luand cu el toate temerile si necazurile de peste zi. Avand un somn nelinistit, sanatatea i s-a deteriorat repede. Însa într-o noapte în care nu putea sa doarma, a mers la fereastra si a privit gradina. Era o noapte frumoasa si întreaga curte era scaldata de lumina lunii. Totul parea îmbracat într-o aureola magica, iar întreaga existenta era cufundata într-o pace pace de mormant. Numai mintea mea se gandea el, este tulburata si framantata de atatea ganduri si probleme ce-mi ravasesc viata. Constient de acest contrast si-a zis:”De ce am încuiat usa biroului meu cu atata grija, daca am lasat ca notele de plata si programarile pentru întalnirile de maine sa vina dupa mine acasa?” De ce am închis usa dormitorului cu atata grija, daca am lasat ca toate poverile vietii sa ma urmeze si sa se cuibareasca împreuna cu mine în acelasi pat? Atunci am îngenunchiat în fata geamului deschis, spunea el, si am lasat ca aerul proaspat sa-mi atinga întreaga fiinta. I-am cerut apoi Domnului sa ma ierte de aceasta neglijenta si de atunci cand închid usa nimic nu mai poate sa intre!

Experienta acestui credincios poate fi o buna atentionare pentru fiecare dintre noi. Este prea tarziu ca sa mai putem schimba ceva din trecut. Si cine stie ce se va întampla în viitor? Ceea ce va fi maine, depinde însa în mare masura de ceea ce facem astazi! De aceea sa închidem usa pentru poverile trecutului si pentru îngrijorarile viitorului si sa facem ca ziua de azi sa fie plina de semnificatie, slujind lui Dumnezeu. Traind doar pentru astazi si lucrand pentru Dumnezeu, vei gasi pacea si bucuria de care si sufletul tau are atata nevoie.