februarie 13, 2013

LASA-TE SLEFUIT DE ARTISTUL CERESC


„Dupa ce am suferit si am fost batjocoriti în Filipi, cum stiti, am venit plini de încredere în Dumnezeul nostru, sa va vestim Evanghelia lui Dumnezeu în mijlocul multor lupte.” [I Tesaloniceni 2:2]

 

Se povesteste ca un monarh din Orient, avea în proprietate un diamant de foarte mare valoare. Acesta nu avea nici un cusur si era mandria imperiului sau. În împrejurari misterioase, pe acest diamant a aparut însa o fisura; o zgarietura cat un fir de par. Din cauza acestei situatii regele s-a întristat si s-a necajit foarte mult. A anuntat pe toti cei din împaratie spunandu-le ca este gata sa ofere o recompensa deosebita celui ce va reusi sa repare diamantul, redandu-i stralucirea anterioara. Nimeni însa nu si-a oferit serviciile. Chiar si cei mai renumiti slefuitori de diamante s-au temut sa încerce. Dupa multa vreme s-a prezentat un artist care s-a angajat sa salveze diamantul. L-a luat din mana regelui si l-a pastrat cateva saptamani, anuntand ca stralucirea si gloria lui va fi cel putin ca cea de mai-nainte. Dupa ce a trecut acest timp, artistul a reînapoiat diamantul. Cand regele a început sa despacheteze ambalajul în care diamantul era înfasurat; aproape ca si-a pierdut rasuflarea. El se gandea ca artistul care nu era obisnuit cu lucrul de precizie, cu siguranta a gresit iar diamantul acum nu mai are nici o valoare. Sau poate ca artistul l-a înselat schimband diamantul cu un altul fara pret! Cu aceste framantari în suflet, regele a continuat sa desfaca ambalajul. Cand l-a vazut însa, regele a început sa zambeasca si inima i s-a linistit pentru ca în acea fisura a diamantului artistul a sculptat cu maiestrie si delicatete chipul regelui. Diamantul era mult mai frumos ca mai-nainte. Îsi recapatasera valoarea oglindind acum si chipul regelui!

Aceasta întamplare ne ilustreaza într-un fel si pe noi. În sufletul nostru pacatul a adus o spartura. Domnul Isus a venit însa ca sa ia viata mea si viata ta în mainile Lui si sa-i redea stralucirea si frumusetea pe care omul a avut-o înainte de cadere. El vrea sa întipareasca în noi chipul Regelui Regilor si-al Împaratului Împaratilor!

Accepta ca si viata ta sa fie modelata si slefuita de Marele Artist, pentru ca cei ce te privesc sa vada chipul Regelui.