decembrie 04, 2010

RUGĂCIUNEA: CONFORT SAU LUPTĂ SPIRITUALĂ? (2)

“Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa."[Matei 26:41]


Odată ce Dumnezeu mi-a descoperit personal ce luptă aprigă e în rugăciune, am decis să fiu un om al rugăciunii. Prin rugăciune înving ispitele si eu-l meu (Matei 26:41, Marcu 14:38, Luca 22:40-46), prin rugăciune îmi sunt împlinite visele mele (Matei 21:22), prin rugăciune Dumnezeu mă călăuzeste pe calea chemării, prin rugăciune plec în misiune (2 Corinteni 5:20), prin rugăciune am parte de unirea deosebită în duh cu Tatăl meu (Iuda vers. 20)
Vă îndemn în Domnul să luptati în rugăciune acasă, la grupul de rugăciune, în biserică si să nu permiteti rutinei să vă coplesească. Dacă relatia mea cu Dumnezeu e împrospătată de Duhul Sfânt în fiecare zi, atunci în rugăciunile mele rutina nu are loc. Când nu am dorinta să stau în rugăciune, mă voi impune, pentru că stiu că am un dusman care luptă si vrea să-mi fure binecuvântările.
Iată ce au spus si spun mai multi crestini despre rugăciune:
“Când ai cea mai mare indispozitie pentru rugăciune, nu ceda, ci străduieste-te si impune-ti să te rogi, chiar dacă simti că nu o poti face.” Samuel Chadwick
“Nu există nicio cale de a învăta despre rugăciune, fără să te rogi. Nici o filozofie nu poate învăta un suflet să se roage.” J. Oswald Sanders
“Dacă as dori să umilesc pe cineva, l-as întreba despre viata lui de rugăciune. Nu cunosc nici un alt subiect care să ducă la mărturisiri mai triste.” C. J. Vaughan
“Dacă Duhul Sfânt nu ne ajută să comunicăm cu Dumnezeu, rugăciunea noastră va fi precum aceea a fariseilor, complet lipsită de viată.” David Yonggi Cho, păstorul unei biserici cu peste 600.000 membri din Seul, Coreea.
“Puteti scoate rugăciunea din scoli, dar nu puteti scoate elevii care se roagă.” Mike Higgs
“Un “luptător în rugăciune” este o persoană convinsă că Dumnezeu are puterea să facă totul să schimbe pe oricine si să intervină în orice împrejurare.” Bill Hybels
“Dacă doresti să Îl cunosti pe Dumnezeu, este o singură cale: pune-te pe genunchi.” Fulton J. Sheen
“Crestinismul nu se învată în Academii, ci pe genunchi.” Autor necunoscut
“Chiar dacă sufletul ar fi înlăntuit cu cele mai grele zale, toate se sparg prin puterea rugăciunii.”J. Greenleaf Whittier
“Rugăciunea este cea mai importantă lucrare în Împărătia lui Dumnezeu.” O. Hallesby
"Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta, si ca jertfa de seară să fie ridicarea mâinilor mele!” Psalmii 141:2



Anonim

decembrie 02, 2010

RUGĂCIUNEA: CONFORT SAU LUPTĂ SPIRITUALĂ? (1)

"Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa." (Matei 26:41) 

“Rugăciunea este CD-player-ul portabil pe câmpul de bătălie al acestei lumi.” John Piper. De câte ori ati experimentat sentimentul lipsei de dorintă în rugăciune? Probabil că de cele mai multe ori ati “dat alarma” unui prieten sau lider despre faptul că nu aveti dorinta să vă rugati. Am fost si eu pe drumul acesta al rutinei si nedorintei de a mă ruga. Si probabil că voi mai trece pe acolo. Dar aceasta nu trebuie să ne înspăimânte… Nu vă voi lăsa aici o instructiune despre cum se ucide rutina în timpul rugăciunii. Consider că nimeni nu vă va da pasi concreti. Si aceasta din cauza că în rugăciune nu este loc pentru instructiune.
Rugăciunea este o relatie, înainte de toate. Este relatia ta personală cu Dumnezeu si nimeni nu-ti poate da “lectii” cum să te rogi, decât Însusi Dumnezeu. Ucenicii au recunoscut în fata Domnului Isus că nu stiu cum să se roage: “Doamne, învată-ne să ne rugăm…” Luca 11:1a
Rugăciunea este si o luptă spirituală aprigă. Când omul este într-un cuget si duh de rugăciune, Satan fuge. Nimic nu-l înspăimântă pe Satan decât unirea crestinului în duh cu Dumnezeu. În comuniunea aceasta noi adorăm Creatorul, cerem putere, mărturisim păcatele, declarăm Numele mai presus de orice Nume etc. Si cum Satan ar accepta aceasta, cum n-ar încerca să te convingă să cedezi? Nu uita că el e dusmanul lui Dumnezeu si al nostru! E un dusman înrăit, când e vorba de rugăciune. Face orice ca să te scoată de la rugăciune, ca să-ti spună vorbe ieftine despre rugăciune.
Duminica de câte ori conduc timpul de rugăciune, sufletul meu e mereu într-o luptă crâncenă. Îmi pierd linistea si pacea interioară, iar dacă nu-mi scriu ideile seara, atunci le dau uitării, pentru că e un haos in jurul meu. Dar cel mai dificil gând pe care mi-l aduce în mintea mea e: “Tu nu stii cum să organizezi timpul acesta de rugăciune, nu observi că toti sunt plictisiti?”
Ce spuneti? E o luptă spirituală rugăciunea sau nu? Eu consider că e o luptă aprigă în lumea spirituală pentru rugăciune. Dacă am avea capacitatea să vedem doar cu un ochi fizic ce se întâmplă într-o luptă spirituală, am deveni luptători neîntrecuti. Nu este confort când stai în rugăciune. Iar dacă am lăsa confortul să ne învingă, atunci nenumărate binecuvântări nu vor ajunge în viata noastră.

Anonim



decembrie 01, 2010

DOMNUL ESTE DUMNEZEU

“Sa stii ca Eu sunt Dumnezeu, si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine. Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea.“ [Deuteronom 32:39]

Cu cat inaintez in viata de credinta, descopar ca Dumnezeu este fascinant, dar si infricosator, in acelasi timp. Atata frumusete, bunatate, delicatete cate descopar in El ma lasa fara grai, muta de admiratie si de uimire. Dar la fel de tare ma ingrozesc literalmente sfintenia si dreptatea Lui, mania Lui, razbunarea Lui, pedeapsa Lui. Si nu le pot desparti una de cealalta, nu pot spune “astea sunt pana aici, iar astea de aici incolo”. Binecuvantarile si blestemele Lui ma infioara. In ultima luna le-am citit de mai multe ori. Dumnezeu nu reuseste sa fie plat, iar asta ma aduce de regula in genunchi. Da, raul are multe fatete, idolii de asemenea, dar ce spui de Dumnezeu Insusi? Ma lasa si te lasa fara grai!
Am trecut de etapa primara a credintei mele, cand eram convinsa ca am o pila la Dumnezeu pentru ca m-am convertit. Dumnezeu isi mangaie, dar isi si pedepseste copiii, El raneste, dar si tamaduieste. Imaginea asta ma obliga din nou si nou la sfintire, si ma duce inevitabil la strigatul disperat al apostolului Pavel: “O nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte?” (Romani 7:24) Viata cu Dumnezeu nu e simpla. Viata cu Dumnezeu nu e usoara, nu poate fi usoara, dar e fascinanta, pentru ca Dumnezeu e fascinant.
Sa ne cufundam din nou privirile, mintile si inimile in Dumnezeu si sa ne lasam transformati de El, pana vom ajunge dupa chipul si asemanarea Lui.
Sa-I acceptam maretia si sa-L laudam pentru ca este Dumnezeu!


Daniela



noiembrie 28, 2010

SFINȚEȘTE LOCUL ÎN CARE ESTE!

“Sa nu pangariti deci tara in care veti merge sa locuiti, si in mijlocul careia voi locui si Eu, pentru ca Eu sunt Domnul care locuieste in mijlocul copiilor lui Israel.” Numeri 35:34

Ma framant de mai multa vreme cu situatia din tara noastra. Ma afecteaza profesional, financiar, emotional si spiritual. In acest context recitesc Pentateuhul, asa ca versetul de mai sus a avut un impact grozav asupra mea. Tara a ajuns in criza asta si din cauza mea. Si din cauza ta. Si din cauza ta. Pentru ca in loc sa sfintim locul in care ne-a asezat Dumnezeu, in cel mai bun caz n-am facut nimic sau am facut rau, “am pangarit tara”. Am pangarit tara omorand prin cuvinte, altii chiar fizic, am pangarit tara neglijand curatenia sau chiar facand mai multa mizerie, am pangarit tara adoptand modele rele, importate fara judecata, am pangarit tara … Si m-a apucat rusinea de Dumnezeu si de mine. Comparand vina mea cu a altora probabil nu e asa mare, dar in fata lui Dumnezeu fiecare pacat e pacat, pangarire. Pic cu pic, pacat cu pacat s-au adunat si L-au departat pe Dumnezeu de aici.
Acum ma rog pentru iertarea mea si a fratilor mei si a natiei si pentru sfintirea noastra pentru ca Dumnezeu sa-si intoarca din nou fata spre noi si sa lumineze asupra noastra. Altfel cum vom vedea iesirea din haul in care am ajuns? Faptul ca suntem romani nu e suficient, nici ca suntem o natie crestina. “Chivotul” acesta nu e suficient ca sa ne salveze.
Da si tu mana, uneste-te in pocainta si rugaciune cu mine ca sa ne sfintim si sa sfintim tara in care ne-a asezat Dumnezeu.

Daniela