decembrie 14, 2012

ESTI GATA SA RENUNTI LA ORICE PENTRU A INDEPLINI VOIA LUI DUMNEZEU?


“Asa ca cei ce sufar dupa voia lui Dumnezeu, sa-si încredinteze sufletele credinciosului Ziditor, si sa faca ce este bine.” [I Petru 4:19]

 

Acum cativa ani, ziarele au anuntat funerariile capitanului Peter Townsend, un pilot curajos din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. În tinerete acest pilot a iubit-o pe printesa Margareta. Fiind respins de aceasta, a petrecut mai mult de 30 de ani de auto exil, departe de tara sa. A murit la varsta de 80 de ani fara sa se mai fi întors vreodata în Anglia.

Capitanul Townsend, a parasit Marea Britanie în 31 octombrie 1955, cand printesa Margareta a anuntat întreaga natiune Britanica, ca a decis sa nu se mai casatoreasca cu Tounsend pentru ca acesta era divortat. Relatia dintre acest pilot si printesa a devenit publica în anul 1953, la un an dupa divortul sau. În acelasi an Elisabeta a fost încoronata regina a Angliei, dobandind si autoritate suprema în Biserica Anglicana. Nemultumita de relatia fiicei sale, regina cu ajutorul primului ministru, a reusit sa-l trimita pe cel mai decorat pilot al celui de-al doilea Razboi Mondial, de la palat, într-un post diplomatic în Bruxel.

Relatia lui cu printesa Margareta, a continuat însa pana în anul 1955, cand Margareta a treia în succesiune la tron, a luat decizia finala.

Ea putea sa accepte sa se casatoreasca cu mine, a scris Townsend în memoriile sale, numai daca ar fi fost gata sa renunte la pozitia sa, la prestigiul sau si la tentatiile finnanciare. Eu nu am avut cu ce contrabalansa lucrurile pe care ea le-ar fi pierdut, daca ar fi acceptat sa se casatoreasca cu mine. De aceea îi respect decizia!

Si noi trebuie în fiecare zi sa luam decizii. Decizii! Decizii! Asa multe decizii în toate domeniile vietii!

Poate ca noi niciodata nu va trebui sa alegem între o dragoste adevarata si tron. Dar cu toate acestea, trebuie sa luam decizii care sunt la fel de importante. Decizii care influenteaza viata noastra si a celorlalti. Ce decizii îti stau înainte în acest an?

Esti gata ca în deciziile tale, chiar daca pierzi sa urmezi voia lui Dumnezeu?

decembrie 13, 2012

MAI EXISTA SPERANTA!

 
“Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, dupa cum o nadajduim noi de la Tine!” [Psalmul 33:22]
 
Lucrurile interzise deseori ne ademenesc. Ganditi-va putin ce provocari sunt în aceasta societate decazuta! O societate în care sotul si sotia nu mai dau socoteala unul altuia, de sentimentele si credonciosia lor, iar copiii nu mai pot fi siguri de un camin linistit, avand garantia hranei si-a ocrotirii. În societatea în care traim oamenii alearga dupa placere si nu accepta nici o forma de limitare sau responsabilitate a unuia fata de celalalt! Presupunerea mea este ca nimeni nu ar dori sa traiasca într-un asemenea context. Nimic altceva nu poate distruge în aceeasi masura bucuria din inima oamenilor ca decaderea morala. Din aceasta cauza, fiecare dintre noi ar trebui sa ne gandim serios, ce fel de contributie avem în cadrul societatii!
Avem o situatie asemanatoare experimentata de profetul Isaia, care a vazut cat de grozav este efectul pacatului în mijlocul poporului sau; a vazut nefericirea acestuia, si multele tragedii pe care pacatul le-a adus. Mai rau chiar: pentru poporul ce se afunda în pacat nu întrezarea nici o cale de întoarcere! Profetul Isaia a privit neputincios la deteriorarea morala din jurul sau si pe langa frustrarea lui; el chiar îl acuza pe Dumnezeu ca îi lasa pe cei din poporul Israel în pacat si le si împietreste inima ca sa nu se pocaiasca! (Isaia 17:63)
Toti cei dintre noi care am avut pe unul dintre cei dragi cufundati în pacatul din care nu mai puteau iesi, întelegem inima lui Isaia. Ce frustrare; este atat de greu sa astepti si iar sa astepti ca acestia sa se întoarca!
Domnul Isus a venit în mijlocul lumii noastre si sarbatorim acest fapt în acest sezon, aratandu-ne ca mai exista speranta. Nadejdea aceasta ne-a fost adusa prin Mantuitorul trimis de Dumnezeu, care ne iubeste, cu toate ca am cazut atat de adanc!

decembrie 12, 2012

FUGI DE PACAT!


“Domnul a raspuns: „Da, vei avea un viitor fericit; da, voi sili pe vrajmas sa te roage la vreme de nenorocire si la vreme de necaz!”  [Ieremia 15:11]

 

Un scafandru a fost absorbit de vartejul de apa creat de o pompa, catre o coloana de aductiune a apei, la o centrala nucleara din Florida. Ofiterul de paza l-a vazut si l-a salvat, ajutandu-l sa se departeze de zona periculoasa.

Dupa acest incident, purtatorul de cuvant al centralei a anuntat ca locul este marcat cu semnale de avertizare si un panou cu inscriptia: „Atentie Pericol de Absorbtie„ este atarnat chiar deasupra gurii acestei coloane. Pentru ca cineva sa fie absorbit trebuie sa înoate foarte aproape de aceasta zona.

Descrierea purtatorului de cuvant al acestei centrale nucleare, poate fi o buna prezentare a modului cum unii oameni sunt atrasi în pacat si apoi absorbiti de valul acestuia. Acestia au ajuns în primejdie pentru ca n-au luat seama la avertizari si s-au apropiat foarte mult de zona unde pacatul este iminent.

Nu mai este cale de întoarcere cand ispita te cuprinde. De aceea nu te apropia de raza ei de actiune; si daca ai ajuns în vartejul ei; mai exista o sansa: Dumnezeu însusi este cel ce intervine!

 

decembrie 11, 2012

AI PACEA IN SUFLET?


“Toate aceste lucruri sunt de la Dumnezeu, care ne-a împacat cu El prin Isus Hristos, si ne-a încredintat slujba împacarii; ca adica, Dumnezeu era în Hristos, împacand lumea cu Sine, netinandu-le în socoteala pacatele lor, si ne-a încredintat noua slujba acestei împacari. [2 Corinteni 5:18-19]

 

În acest pasaj apostolul Pavel, ne spune ca Dumnezeu era în Hristos împacand lumea cu Sine, încredintandu-ne noua slujba împacarii. Unii dintre noi trebuie sa ne împlinim aceasta datorie în situatii dificile. Domnul Isus ne-a spus în „Predica de pe Munte”: “binecuvantati sunt facatorii de pace; pentruca ei vor fi numiti: „Copii ai lui Dumnezeu!”

Nu toti sunt constienti ca împacarea cu Dumnezeu vine numai prin Hristos, de aceea cei ce sunteti „computeromani” si cunoasteti si adevarul Scripturii, veti aprecia urmatorul pasaj aparut într-o revista de comedie crestina: “În seara zilei de ajun, Domneste iarasi haosul
În vechea-i casa „Mos Craciun”, Îsi misca numai mausul! Cu el alearga pe ecran, Sa caute pe internet, Neobositul veteran, Un dar specific, eminent! Trudise ore-n sir batranul, Tastand cuvant dupa cuvant, Deodata apare clar sloganul: “Si pace fie pe pamant!” Mesajul este clar pe ecran, Dar cum sa fie pus în fapta? E-un dar maret; si nu e SPAM; Întreaga lume îl asteapta! Vazandu-si truda în zadar, Se-ntreaba Mosul cu gand dus: Cine v-aduce acest dar? Raspunsu-i Unul: E Isus!”

Pacea niciodata nu vine usor; dar ea se poate gasi! A fost adusa de Cel ce este numit “Domnul Pacii”. Oricat ar încerca omenirea sa gaseasca „Pacea” altfel sau prin altcineva, truda-i va fi zadarnica!  

decembrie 10, 2012

ESTI PREGATIT PENTRU ACEASTA SARBATOARE?


“Iata, fecioara va fi însarcinata, va naste un fiu, si-i vor pune numele “Emanuel” care talmacit, înseamna: ”Dumnezeu este cu noi.” [Matei 1:23]

 

Cand unui copilas i s-a spus ca va mai avea o surioara, acesta n-a fost deloc impresionat. A doua zi cand a mers la scoala profesorul l-a întrebat:  “Am auzit ca veti avea un nou membru în familia voastra?” “O, Da!” a raspuns el. “Si ce-i cu asta?” Atunci profesorul l-a întrebat din nou: nu esti fericit acum cand o sa ai si o surioara?” “O, Da! a raspuns el; posibil! Dar acum ne mai trebuie o multime de alte lucruri!”

Sunt sigur ca atunci cand cineva aude despre istoria Craciunului pentru întaia data, prima reactie este ca ceea ce lumea asteapta cel mai mult, nu-i un nou copil! Cat de neînteleapta este însa aceasta judecata?

Cineva a spus: cand Dumnezeu a vrut sa faca ceva în aceasta lume, a facut sa se nasca un copil! Acest fapt s-a împlinit prin nasterea Lui Isus din Nazaret!