decembrie 11, 2012

AI PACEA IN SUFLET?


“Toate aceste lucruri sunt de la Dumnezeu, care ne-a împacat cu El prin Isus Hristos, si ne-a încredintat slujba împacarii; ca adica, Dumnezeu era în Hristos, împacand lumea cu Sine, netinandu-le în socoteala pacatele lor, si ne-a încredintat noua slujba acestei împacari. [2 Corinteni 5:18-19]

 

În acest pasaj apostolul Pavel, ne spune ca Dumnezeu era în Hristos împacand lumea cu Sine, încredintandu-ne noua slujba împacarii. Unii dintre noi trebuie sa ne împlinim aceasta datorie în situatii dificile. Domnul Isus ne-a spus în „Predica de pe Munte”: “binecuvantati sunt facatorii de pace; pentruca ei vor fi numiti: „Copii ai lui Dumnezeu!”

Nu toti sunt constienti ca împacarea cu Dumnezeu vine numai prin Hristos, de aceea cei ce sunteti „computeromani” si cunoasteti si adevarul Scripturii, veti aprecia urmatorul pasaj aparut într-o revista de comedie crestina: “În seara zilei de ajun, Domneste iarasi haosul
În vechea-i casa „Mos Craciun”, Îsi misca numai mausul! Cu el alearga pe ecran, Sa caute pe internet, Neobositul veteran, Un dar specific, eminent! Trudise ore-n sir batranul, Tastand cuvant dupa cuvant, Deodata apare clar sloganul: “Si pace fie pe pamant!” Mesajul este clar pe ecran, Dar cum sa fie pus în fapta? E-un dar maret; si nu e SPAM; Întreaga lume îl asteapta! Vazandu-si truda în zadar, Se-ntreaba Mosul cu gand dus: Cine v-aduce acest dar? Raspunsu-i Unul: E Isus!”

Pacea niciodata nu vine usor; dar ea se poate gasi! A fost adusa de Cel ce este numit “Domnul Pacii”. Oricat ar încerca omenirea sa gaseasca „Pacea” altfel sau prin altcineva, truda-i va fi zadarnica!