iunie 22, 2012

TRUPUL NOSTRU ESTE CREATIA LUI DUMNEZEU

“Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.” [Geneza 1:27]

Una dintre cele mai stupide afirmatii pe care le întalnim astazi suna cam asa: „Este trupul meu! Eu fac cu el ceea ce-mi place!”

Aceasta afirmatie este prosteasca. În primul rand pentru ca nu este adevarata; „trupul nostru este creatia lui Dumnezeu”, si nu putem stapani peste trupul nostru asa cum am dori. Sunt uneori dureri suferinte si boli, care vin fara ca noi sa le dorim. Suntem numai locatarii temporali ai trupului nostru. Doar chiriasii care folosesc pentru o vreme o alta proprietate. Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura constanta între creierul uman si fiecare celula a trupului. Mintea si trupul sunt într-o unitate pe care adesea n-o apreciem. Poate ca nu ti-ai pus niciodata aceasta problema, dar ea este un subiect important în „Teologia Crestina„.

Grecii au pretins ca exista o separatie între minte, suflet si trup. Evreii afirmau ca aceasta teorie nu-i adevarata. Cand evreii vorbeau despre suflete, ei faceau referire la întreaga persoana; incluzand mintea si trupul. De aceea în Crezul Apostolic, gasim marturisirea: ”credem în învierea trupului!” Nu în învierea acestui trup de carne, în care am locuit în toti acesti ani cat am fost pe pamant; „pentru ca nu poate carnea si sangele sa mosteneasca împaratia lui Dumnezeu!”, ci în învierea în trupuri noi, pe care Dumnezeu ni le va darui.

Trupul ca parte a întregei noastre fiinte, capata importanta atunci cand luam în considerare afirmatia apostolului Pavel din I Corinteni 6, cand spune: „Sa nu ne unim ca o prostituata„ De ce? Pentru ca trupul nostru este unit deja cu sufletul nostru, care este unit cu Hristos. Unindu-ne cu o femeie imorala, desacralizam trupul nostru ca templu al Duhului Sfant! Este ignorant sa spunem: „Este trupul meu„ si „voi face ce vreau cu el!” Pentru ca noi ca si creatie lui Dumnezeu, avem trupul doar împrumutat. De aceea trebuie sa pastram trupul în sfintenie si curatie ca „Templu al Duhului Sfant!”



Anonim

iunie 21, 2012

DARUIESTE SI NU ASTEPTA SA PRIMESTI


“Dati, si vi se va da; ba înca vi se va turna în san o masura buna, pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura” [Luca 6:38]



Cati milionari a produs America în ultimile doua secole? Nu pot sti cu exactitate; zeci de mii probabil! Dintre milionarii care au murit deja, de cati va mai aduceti aminte si le puteti rosti numele? Nu prea multi! Cei mai multi care nu mai sunt printre noi au fost uitati. Ei se odihnesc în sicriul care arata ca atat este tot ce au putut lua cu ei; si altcineva foloseste acum averea si casele lor somtuase. Ceea ce au lucrat si pentru care s-au zbatut a ramas, fara sa poata lua ceva cu ei. Exista însa o exceptie; pentru cei ce au învatat ca maretia este masurata nu prin ceea ce ai reusit sa strangi, ci prin ceea ce ai fost gata sa dai!

Ar mai fi pomenit astazi Carnegie, Vanderbilt si Rockefeller, daca numele lor n-ar fi fost înscrise pe cladiri publice; librarii sau universitati?
Am fi avut vreo idee despre cine a fost batranul Joe Kennedy, daca copiii lui nu s-ar fi angajat în slujbe publice? Peste un secol de nume vor ramane, luand în considerare felul cum traiesc cei bogati astazi? Numele: Albert Schweitzer, Mama Tereza, Mahatma Gandhi, Martin Luter King, cu siguranta vor ramane! Poate vor mai fi adaugate alte cateva nume a unor mari cercetatori, artisti sau lideri politici. Un lucru sigur pe care îl pot afirma despre cei a caror nume vor ramane, este ca fiecare dintre ei vor fi oameni care au avut mai mult de dat lumii, decat sa primeasca de la ea!



Anonim

iunie 18, 2012

BIBLIA – ADEVARUL LUI DUMNEZEU


“De aceea multumim fara încetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum este în adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza în voi care credeti” [1 Tesaloniceni 2:13]



Iacob Deshazer, a fost un tunar voluntar, pe unul dintre avioanele care au atacat Japonia în anul 1942. Avionul sau a lasat bombele, apoi a ajuns în dificultate si s-a prabusit. El s-a parasutat într-un teritoriu japonez, unde a fost tinut captiv timp de 40 de luni. A fost brutalizat si terifiat în toate modurile posibile.

Cand razboiul a început sa ia o turnura serioasa împotriva Japoniei, în taberele de detinuti viata a devenit mai umana. Unii dintre gardieni au devenit mai omenosi. Au început sa dea detinutilor vitamine, tratamente medicale, mancare mai buna si carti, incluzand si Biblia.

Deshazer a fost unul dintre cei ce si-au dorit mult, sa aiba o Biblie. El a citit, recitit si memorat multe pasaje care i-au marcat profund viata. Cuvantul lui Dumnezeu i-a schimbat complet gandirea, atitudinea si comportamentul. În acest fel Cuvantul a devenit o parte din el.

Nu mai avea ura pe gardieni, chiar daca unii dintre ei l-au brutalizat. Frica ca va fi torturat nu-i mai stapanea inima. A experimentat prezenta lui Dumnezeu în viata lui. Biblia pe care o primise i-a devenit sursa mangaierii, nadejdii si-a sperantei vietii lui.

La fel si astazi; Biblia este sursa care poate raspunde nevoilor din viata noastra. Pentru ca este „Adevarul lui Dumnezeu!”



Anonim