iunie 18, 2012

BIBLIA – ADEVARUL LUI DUMNEZEU


“De aceea multumim fara încetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum este în adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza în voi care credeti” [1 Tesaloniceni 2:13]



Iacob Deshazer, a fost un tunar voluntar, pe unul dintre avioanele care au atacat Japonia în anul 1942. Avionul sau a lasat bombele, apoi a ajuns în dificultate si s-a prabusit. El s-a parasutat într-un teritoriu japonez, unde a fost tinut captiv timp de 40 de luni. A fost brutalizat si terifiat în toate modurile posibile.

Cand razboiul a început sa ia o turnura serioasa împotriva Japoniei, în taberele de detinuti viata a devenit mai umana. Unii dintre gardieni au devenit mai omenosi. Au început sa dea detinutilor vitamine, tratamente medicale, mancare mai buna si carti, incluzand si Biblia.

Deshazer a fost unul dintre cei ce si-au dorit mult, sa aiba o Biblie. El a citit, recitit si memorat multe pasaje care i-au marcat profund viata. Cuvantul lui Dumnezeu i-a schimbat complet gandirea, atitudinea si comportamentul. În acest fel Cuvantul a devenit o parte din el.

Nu mai avea ura pe gardieni, chiar daca unii dintre ei l-au brutalizat. Frica ca va fi torturat nu-i mai stapanea inima. A experimentat prezenta lui Dumnezeu în viata lui. Biblia pe care o primise i-a devenit sursa mangaierii, nadejdii si-a sperantei vietii lui.

La fel si astazi; Biblia este sursa care poate raspunde nevoilor din viata noastra. Pentru ca este „Adevarul lui Dumnezeu!”



Anonim