octombrie 15, 2011

VREI SA FII VINDECAT ? (1)

Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a 7-a este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau : sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. Caci in 6 zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a 7-a s-a odihnit : de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o “.
 
 
Pentru cei ce doresc vindecarea de pacat si de boala fizica exista un medicament extraordinar !
Si Dumnezeu m-a inspirat ca doreste in mod special sa lucreze prin acest medicament si sa faca minuni de vindecare. Nu aveti nevoie neaparat de oameni, cand veti avea nevoie de ajutorul lor, Domnul vă va calauzi. Dar in prima faza a “tratamentului” ,pana sa va puneti’’ pe picioare’’ aveti nevoie de ajutorul Lui si a puterii Sale vindecatoare. Fie ca Duhul Sfant sa va dea putere sa luati decizia dupa voia Lui, nu dupa a omului, sau a vrasmasului. Fie ca vointa ta sa se supuna vointei Lui Hristos care vrea sa-ti dea bucurie acum si aici, dar si in vesnicie !
24 de ore in care sa cauti doar comuniunea cu Creatorul tau, cu Mantuitorul tau care doreste vindecarea ta de pacat si de boala fizica, cu Domnul vesniciei care vrea ca noi sa gustam vesnicia chiar de pe acum. Domnul sa te ajute sa intelegi cum se face acest lucru, prin Duhul Sfant si sa-ti dea putere sa implinesti voia Lui. Daca doresti sa intri in aceasta odihna cat mai curand, intreaba-L pe Domnul cum se face, cum se serbeaza Sabatul, si pentru ca el este bun si nu lasa copiii Sai sinceri care Il cauta cu toata inima si cu tot cugetul lor , nu-i lasa sa rataceasca , El vă va descoperi tot ce trebuie sa stiti.
DS

octombrie 13, 2011

USA INCUIATA (3)

„Simon Petru mergea după Isus; tot asa a făcut si un alt ucenic. Ucenicul acesta era cunoscut de marele preot, si a intrat cu Isus in curtea marelui preot. Petru insă a rămas afară la usă. Celălalt ucenic, care era cunoscut marelui preot, a iesit afară, a vorbit cu portărita, si a băgat pe Petru inăuntru. Atunci slujnica, portărita, a zis lui Petru: "Nu cumva si tu esti unul din ucenicii omului acestuia?" "Nu sunt", a răspuns el. [Ioan 18:15-17]


Nici lui Petru nu i-a folosit a „fortat usasi a intrat se incălzească la focul păganilor! Intrarea aceea i-a fost inlesnită de o portărită, care după ce l-a lăsat intre, l-a făcut pe Petru se compromită si, mintind, Petru s-a lepădat de Domnul Isus tocmai pentru a nu se pune rău cu femeia aceea.

Dorintele noastre neinfrante, frica de oameni si compromisul ne duc la cădere, ele ne despart de Domnul Isus si ne fac ne lepădăm de El, prin atitudinile, cuvintele si faptele noastre. De aceea cred mai bine este acceptăm voia Domnului Isus, renuntand la voia noastră proprie, decat primim acces pe usa aceea si acolo constatăm ne-am indepărat de Domnul Isus.

Domnul poate rezolva orice lucru pentru noi, dar dacă astăzi totusi usa rămane inchisă, inseamnă nu este voia Lui sa intram acum pe ea, de aceea acceptăm planul Lui cu noi, plan care poate nu pare prea măret si nici nu pare a avea un ”sfarsit fericitdar cu sigurantă este ceea ce El a dorit pentru binele nostru.

Dar nu este de mirare cine nu acceptă planul lui Dumnezeu cade in depresie, asa eu am ales accept lucrurile asa cum sunt, lucruri pe care, desi eu nu le inteleg intotdeauna cum lucrează binele in viata mea, stiu totusi Impăratul meu le-a ales pentru mine si dacă asta vrea El, atunci El stie mai bine.

Am ajuns la concluzia dacă tot zic ”m-am predatDomnului Isus si dacă tot ii cant frumos că-i dau inima si tot ce sunt, măcar asa fie si nu-L mint prin ceea ce-i cant. Tot ce am eu este al Lui, atat cat am si El are tot dreptul din lume facă ce vrea cu mine, pentru sunt a Lui si orice ar alege facă, pană si tină departe de cele mai dragi vise ale mele, este dreptul Lui!

Asadar, cheia fiecărei usi este in mana lui Dumnezeu si dacă esti cu toată inima ta un ucenic al Domnului Isus, indiferent ce s-ar intampla, poti fi sigur nimic nu-ti poate sta in cale dacă dorinta ta este -l glorifici pe Domnul tău, si usile din fata ta se vor deschide ca si usile automate, ori de cate ori te vei apropia.

Dar dacă usile nu se deschid inseamnă e planul lui Dumnezeu ca pentru o vreme rămană inchise, fiindcă astfel Domnul Isus te va impiedica inaintezi impotriva voii Lui, de aceea nu te descuraja: Domnul Isus deschide fiecare usă la timpul potrivit, nici prea devreme si nici prea tarziu, si de asemenea, Domnul iti va inchide toate usile care te-ar face ratezi voia Sa desăvarsită pentru viata ta. Supune-te Lui!

Cristina

octombrie 12, 2011

USA INCUIATA (2)

„Simon Petru mergea după Isus; tot asa a făcut si un alt ucenic. Ucenicul acesta era cunoscut de marele preot, si a intrat cu Isus in curtea marelui preot. Petru insă a rămas afară la usă. Celălalt ucenic, care era cunoscut marelui preot, a iesit afară, a vorbit cu portărita, si a băgat pe Petru inăuntru. Atunci slujnica, portărita, a zis lui Petru: "Nu cumva si tu esti unul din ucenicii omului acestuia?" "Nu sunt", a răspuns el. [Ioan 18:15-17]

De fiecare dată cand fortăm o usă inchisă, neacceptand Dumnezeu a inchis usa aceea spre binele nostru, vom interveni la oameni, ca ei ne ajute ni se indeplinească dorintele, insă trebuie stim dacă nu asteptăm ca Domnul deschidă usa la vrema hotărată de El, fortăm Mana lui Dumnezeu, care a blocat intrarea noastră in locul acela, El stiind mai dinainte ce va urma facem, dorind ne protejeze astfel.
gandesc si eu ce folos am cand, de multe ori, Domnul Isus tine in fata unei usi inchise, de care nu pot trece prin proapria-mi putere si mai stiu si de cate ori, in trecut, am incercat fortez intrareasi am alergat la oameni ajute intru, dar m-am simtit tinută cu putere de maini, Domnul dorind ca eu răman pe loc, si n-am cum indepărtez usa inchisă din calea mea, iar Mainile acelea nu le puteam refuza, stiind ele S-au lăsat bătute in cuie pentru mine. Insă, doar pentru nu le dădeam la o parte, nu inseamnă si bucuram de bariera aceeape care n-o puteam indepărta!
De zeci de ori, poate chiar sute de ori, am pus intrebări Domnului Isus, argumentandu-mă: fie nu inteleg de ce lucreaza asa, fie nu cred iese ceva bun in viata mea prin interzicerea aceea, fie m-am săturat de prea multă viclenie, fie n-am pe nimeni intervină pentru mine…, dar n-am stiut vorbind astfel de fapt am dispretuit voia Domnului Isus pentru mine, insă acum stiu doar Mana Lui incuie si tot Mana Lui descuie orice usă inchisă din viata mea.
Stiu si eu nu e deloc plăcut te zbati din toate puterile si cauti in toate colturile si sub toate pietrele o cale de a iesi din situatia in care te afli acum, sau din locul in care esti acum. Nu e deloc usor accepti toate lucrurile lucrează impreună spre binele celor ce-L iubesc pe Domnul Isus, dar chiar dacă stii cu mintea, pe tine te doarebinele prin care trecisi oricat te străduiesti accepti e bine, totusi nu poti intelege ce poate iesi bun din lucrul acela.
Insă, acesta este războiul pe care trebuie -l purtăm cu firea noastră, iar atunci cand vom intelege adevărul acesta, nu ne mai apartinem nouă, ci Aceluia care nu S-a dat inapoi ca moară pentru noi, sacrificandu-Se pe Sine, cu sigurantă ne vom opri din murmure si cartire, din răzvrătire si din vaietele noastre de ”nu e drept!”, stiind ceea ce ni se intamplă este total sub controlul lui Dumnezeu, spre binele nostru vesnic.
Cristina

octombrie 11, 2011

USA INCUIATA (1)

„Simon Petru mergea după Isus; tot asa a făcut si un alt ucenic. Ucenicul acesta era cunoscut de marele preot, si a intrat cu Isus în curtea marelui preot. Petru însă a rămas afară la usă. Celălalt ucenic, care era cunoscut marelui preot, a iesit afară, a vorbit cu portărita, si a băgat pe Petru înăuntru. Atunci slujnica, portărita, a zis lui Petru: "Nu cumva si tu esti unul din ucenicii omului acestuia?" "Nu sunt", a răspuns el. [Ioan 18:15-17]
Citim în acest pasaj Petru nu a putut trece de o usă, rămânând dincolo de ea, chiar dacă până în momentul acela si el îl urmase pe Domnul Isus, asa cum făcuse si celălalt ucenic, care trecuse de usă, dar el nu cunoscuse pe nimeni si a rămas afară si gândesc: oare acest lucru nu facea parte din planul lui Dumnezeu?

Cu sigurantă DA, însă ce însemne în viata noastră usa de care nu putem trece? Ce reprezinte situatia fără iesire pentru care ne tot rugăm se rezolve si ea rămâne fără răspuns, în continuare, în viata noastră, în ciuda strădaniilor noastre de a trece de usa aceea? aibă oare vreun sens asteptarea în fata usii închise? fie usa din viata noastră special închisă de Dumnezeu, ca nu intrăm prin ea? Ne foloseste la ceva?

Acestea sunt câteva din întrebările si gândurile noastre, atunci când dorim se facă voia noastră, dar chiar stăruim si ne luptăm, usa rămâne tot încuiată. Cu această problemă s-a confruntat si Petru, dar cred el si-ar fi dorit insistent fi intrat împreună cu ucenicului acela, dar el a rămas afară, usa fiind închisă pentru el.

Dar oare stia Petru ce i se va întâmpla odată trecut de usa aceea? Stia Petru locul în care-si dorea intre era exact locul pregătit de satan pentru ca el se lepede de Domnul Isus? Cred dacă ar fi stiut lucrul acesta, cu sigurantă Petru n-ar fi acceptat ca prietenul lui intervină pe lângă portărită, întelegând de ce, intial, usa îi fusese închisă. Dar Petru nu stia locul acela era locul unde curând avea se dezică de Domnul lui


Cristina

octombrie 10, 2011

ALESUL DOMNULUI (2)

"Samuel a luat sticluta cu untdelemn, si a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sărutat, si a zis: "Nu te-a uns Domnul ca fii căpetenia mostenirii Lui? [1 Samuel 10:1]


Continuând umblăm cu Dumnezeu, pas cu pas, vom vedea semnele împlinite în viata noastră, ne vom întâlni personal cu Duhul Sfânt si vom avea o viată transformată, învătând astfel ne încredem si mai mult în Cuvântul Domnului si păstrăm secretul încredintat de El.

Dar ce vom face până la timpul împlinirii promisiunii Lui? Asa cum l-a învătat Samuel pe Saul ne învată si pe noi Domnul astăzi: „ facem ceea ce vom găsi bun de făcut” … asteptând în tăcere împlinirea planului Domnului, stiind ce El ne-a vorbit se va împlini într-o zi, la timpul Lui, atunci fiind vremea ca taina dintre noi si Dumnezeu fie făcută publică.

După ce Samuel sfârseste prima parte a planului lui Dumnezeu, ungându-l pe Saul ca si împărat, merge apoi sfârsească si a doua parte a planului lui Dumnezeu, întâlnindu-se cu poporului Domnului la Mitpa, si alegând împreună cu ei împăratul, ca astfeltabloul devină complet si observăm astfel felul lui Dumnezeu de a punepieseleîmpreună, astfel încât planul Lui ajungă la îndeplinire.

De multe ori ne gândim cum va pune Domnul "piesele" împreună si în viata noastră, însă cu sigurantă Dumnezeu deja a pregătit metoda, la care poate nici nu ne putem gândi acum

Surprinzător este si felul în care Dumnezeu l-a confirmat pe Saul ca împărat înaintea poporului Lui si, desi Samuel stia cine este alesul lui Dumnezeu, totusi el se foloseste de metoda tragerii la sorti, fără se teamă altcineva va iesi cumva în locul lui Saul.

Da, omul firesc se teme de „sorti”, crezând printr-o altă metodă ar putea contribui în vreun fel ca dorintele să-i fie împlinite, dar pentru crestinul care-si pune toată încrederea în Dumnezeu, nimic nu este imposibil, si cu răbdare asteaptă vadă cum va lucra Dumnezeu pentru el, chiar dacă ar trebui ca „12 semintii fie luate rând pe rând, apoi din semintia aleasă se ia fiecare familie în parte, si fiecare bărbat din familiile acelea treacă prin fata lui Samuel, care trebuia aleagă dintre cei mai frumosi, isteti, talentati, bogati si ambitiosi bărbati si sigur a durat ceva vreme, si cu sigurantă o fi avut si Saul emotii până la rezultatul final, dar el stia Dumnezeu deja alesese, însă nu stătea plin de sine între ei, dispretuindu-i de faptul el se stia cel ales si nici n-a batjocorit metodasortilor”, prin care împăratul avea fie prezentat poporului, ci Saul stătea ascuns de ochii lor, încrezându-se în Dumnezeu.

Ce frumos! Asa lucrează Dumnezeu! Si sigur e o mare aventură mergi pe mâna Domnului si te lasi în toate lucrurile condus de Duhul Sfânt! Dar e asa de interesant vezi cum se aduce la împlinire planul Lui si ceea ce El ti-a vorbit se va întâmpla negresit în dreptul tău, chiar dacă pentru câteva momente ar părea sortul este posibil cadă pe altcineva!...

Sunt si situatii în viată când crezi tot ce vrea Dumnezeu este stai ascuns, „după vase”, ca si Saul, slujind altora si parcă totul este în zadar, si simti promisiunile ti se „evaporă”, apoi începi te îndoiesti de ceea ce a spus Dumnezeu, crezând nu tu esti alesul, dar vine ziua când Domnul Isus va împlini în dreptul tău ceea ce tu stii deja în inima ta, de mult, si ceea ce multi ani a fost doar un secret între tine si Domnul tău, va fi cunoscut de toti.

De aceea nu-ti pierde nădejdea, fiindcă va veni ziua cândDomnul va trimite după tine” si-ti va împlini promisiunea, si atunci vei stii Dumnezeu nu poate mintă si ceea ce El a promis, va împlini negresit, însă în timpul de asteptare vei întelege importanta ungerii în viata ta, vei întelege importanta prezentei lui Dumnezeu în toate căile tale si vei fi o mărturie vie a felului miraculos în care poate lucra Dumnezeu în viata unui om.


Cristina